Faz Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Chciałbym żeby był na serverze automatyczne ustawienie interpu 0.01 ponieważ 1/4 serva to dzieci i nie wiedza nawet co to interp i nawet cfg. Poprostu przychodza nowi co graja 3-4miechy w cs bo im na normalnym nie idzie wbija lvl i mysla ze sa kozakami ale to poza moim tematem xd. wiec bardzo bym prosił żeby było automatyczne ustawienie interpu na 0.01. I chciałbym wspomnieć że u palladyna ciągle skoki nie działają xD Dziękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 1/4 serva to dzieci i nie wiedza nawet co to interp i nawet cfg. wytlumacz mi co to bo jestem nowy i nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faz Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 nie bede podawał nickow bo nie jestem chamem a na serv przychodza dzieci ktore chodza do 5klasy pods albo 1-2gim a cs jest od 16lat czyli 3gim-1liceum Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 dalej nie odpowiedziales na moje pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faz Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 Otóż Interp są to hitboxy (ang. hit - uderzać, bić; box - pudełko, pole) czyli tłomacząc na język polski po prostu "Pola Uderzeń" a w języku Cs'a miejsca, w które celujesz widząc przeciwnika. Ciało, a dokładniej postacie które widzimy w Cs'ie to nic innego jak modele. Są one 3D. Na te "figurki" nałożone są z każdej strony kratki (Coś jak południki i równoleżniki otaczające globus P). Każdej takiej kratce przypisana jest wartość obrażen. Własnie te kratki powoduja ze strzelajac w glowe zadajemy wieksza ilosc obrazen niz np w noge. Cała zabawa polega na ustawieniach w configu naszego Interpa. Te hitboxy nie muszą dokładnie przylegać do modelu, przez co np.: celując obok głowy przeciwnika możemy spowodować, że i tak zostanie on zabity Head Shotem (doskonale widać to na filmiku) Wielu graczy, szczególnie tych bardziej doświadczonych zwraca na to uwagę. Nasz Interp możemy zmienić w konsoli gry Cs bądź w configu. Komenda brzmi: ex_interp xxxx gdzie w miejsce x możemy podstawić oczywiście dowolnie liczby, jednak najtrafniejszymi są: od 0.01 do 0.05. Na Interp może składać sie wiele innych parametrów, których jednak nie będę opisywał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 wpisalem pierwsza linijke w gogle, znalazlem ten sam tekst na wiaderko.com kopiujesz tekst jak ciota. tekst ktory i tak mija sie z prawda, pizdo Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 kopiujesz tekst jak ciota. vermid na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pondek Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 vermind chodzi o to =) a nie jakies pieprzenie Faz bez przesady nie grasz ESL/CB wiec poco ci ten interp jeszcze na FFA ... przestan ... na ffa jest beka jak sie wyrwie jakas fajna dupe ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 Pondek, tez jestes uposledzony jak autor tematu czy tylko udajesz? gram w to gowno blisko 6 lat i raczej wiem lepiej co to interp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faz Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 ciota. moze ty jestes ciota nie wiem ale ja napewno nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 dzieki za riposte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faz Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 a ja chce poprostu grac jak na innych servach, a jak polowe ma interp 0.1 to nie moja wina ja im to nie udowodnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 a co w tym zlego ze ktos ma 0.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ cycak Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 pondek :-? ,rofl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faz Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 wkurza mnie jak mam item ze mnie nie widza wale ze scouta w banie centra --> co przelatuje pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Misiek Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 ustaw rate, interp zostaje tak jak jest, serwer ffa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts