Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Książki

Recommended Posts

Sa filmy, muzyka, to może i temat o tym jakie książki polecacie, chyba że niektórzy nic nie czytają :D

Ja może zacznę od książki "Intruz" Stephenie Meyer. Autorka SAGI ZMIERZCH. Grubość książki nie powinna zniechęcać (jutro jak nie zapomnę to może zrobię zdjęcie jakie to grube;d - 560 stron), ale czytałam to jakoś z rok temu w tydzień ferii, więc wciąga :)

10/10 :)

Intruz to pierwsza powieść Stephenie Meyer napisana z myślą o dorosłych czytelnikach, science-fiction dla osób nieprzepadających za tym gatunkiem, pasjonującą historia o potędze miłości oraz istocie człowieczeństwa. Określana jako thriller psychologiczny uwodzi czytelnika mroczną atmosferą i zawiłą intrygą, a także walką psychiczną, jaka toczy się między głównymi bohaterami. Mimo to świat przedstawiony w powieści nie przeraża, daje nadzieję na zwycięstwo dobra nad złem.

intruz_okl_600-195x300.jpg

• 4 months later...
  • 2 months later...
Stephen King. jesli ktos w ogole wie co to takiego ta "ksiazka" jest i lubi czytac to zna te nazwisko. Nie bede dawal tytulow bo zabraknie mi dnia i nocy

Wszystkie jakie czytałem są zajebiste, a najbardziej spodobała mi się pewnie jak większości "Podpalaczka" no i zbiór " Wszystko jest względne. 14 mrocznych opowieści". Do tego Tolkien, kolejny mistrz.

Pozdro

Ja osobiście jestem zafascynowana powieściami Dan'a Brown'a.

Pewnie wielu z Was kojarzy tytuły po tym, jak pojawiła się ekranizacja dwóch z jego dzieł.

Napisał bowiem między innymi:

Cyfrowa twierdza (1998),

Anioły i demony (2000),

Zwodniczy punkt (2001),

Kod Leonarda da Vinci (2003),

Zaginiony symbol (2009).

Są to książki w gatunku literatury sensacyjnej, więc nie jakieś romanse, lanie wody czy coś. Jego utwory cechuje wielowątkowość i zawiłość akcji. Moim zdaniem są to najlepsze thrillery ostatnich lat :D

Szczerze polecam jak ktoś ma chwilkę wolnego czasu i po prostu lubi czytać:)

• 7 months later...
dziennik Nimfomanki - Valerie Tasso

[ Dodano: 2011-09-21, 08:38 ]

Saga Zmierzch - Stephenie Mayer

przeczytalam wszystkie w tydzien, nie latwo sie od nich oderwac

[ Dodano: 2011-09-21, 08:42 ]

wyznania Geishy ksiazka Arthur Golden

Dziennik Nimfomanki -> książka zajebista, choć film już mi sie nei zabardzo podobal.

Sage zmierzch czytalam juz chyba z 3 razy ;p Też fajne :)

A wyznania Gejszy też książka o wiele lepsza od filmu :)