✪ Aga Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Sa filmy, muzyka, to może i temat o tym jakie książki polecacie, chyba że niektórzy nic nie czytają Ja może zacznę od książki "Intruz" Stephenie Meyer. Autorka SAGI ZMIERZCH. Grubość książki nie powinna zniechęcać (jutro jak nie zapomnę to może zrobię zdjęcie jakie to grube;d - 560 stron), ale czytałam to jakoś z rok temu w tydzień ferii, więc wciąga 10/10 Intruz to pierwsza powieść Stephenie Meyer napisana z myślą o dorosłych czytelnikach, science-fiction dla osób nieprzepadających za tym gatunkiem, pasjonującą historia o potędze miłości oraz istocie człowieczeństwa. Określana jako thriller psychologiczny uwodzi czytelnika mroczną atmosferą i zawiłą intrygą, a także walką psychiczną, jaka toczy się między głównymi bohaterami. Mimo to świat przedstawiony w powieści nie przeraża, daje nadzieję na zwycięstwo dobra nad złem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 ja mam takie małe pytanko co do tematu czy muszą tu być książki z fabułą czy mogą być naukowe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted July 12, 2010 Author Report Share Posted July 12, 2010 ja mam takie małe pytanko co do tematu czy muszą tu być książki z fabułą czy mogą być naukowe ? Myślisz, że te naukowe ktoś przeczyta ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 jasne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Myślisz, że te naukowe ktoś przeczyta ? ja czytam chociażby ksiązki do nauki programowania, czy o mikrokontrolerach itd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted July 12, 2010 Author Report Share Posted July 12, 2010 No wiedziałam, że o takie Ci chodzi dlatego pytałam czy ktoś takie przeczyta, to pewnie dopiero ludzie sięgają po takie jesli mają tylko potrzebe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 w zeszlym tygodniu to sobie zniszczylem bylem zaskoczony bo zajebiscie mi sie czytalo, polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrAnD Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Kiedyś przeczytałem "Sposób na Alcybiadesa" na tym zakonczyła się moja przygoda z Książką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted July 13, 2010 Author Report Share Posted July 13, 2010 Bardziej taka telenowela ale ciekawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastko Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 jebac ksiazki WAKACJE Kamasutra ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeeS1k Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 Polecacie jakąś książkę przygodową albo z rzeczami fantastycznymi ?. Czekam na odp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cruzer Posted November 28, 2010 Report Share Posted November 28, 2010 ja ci polecam serie ksiazek "Animorphs" nie znam autora ale na allegro jest do kupienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted November 28, 2010 Author Report Share Posted November 28, 2010 LeeS1k, wlasnie to co w 1 poscie to zajebista ksiazka. polecam "intruz" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bathory Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 Stephen King. jesli ktos w ogole wie co to takiego ta "ksiazka" jest i lubi czytac to zna te nazwisko. Nie bede dawal tytulow bo zabraknie mi dnia i nocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeeS1k Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 Na pewno coś wybiorę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoRrdi Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 ja polecam Harrego Pottera, i wszystkie książki Tolkiena, bardzo dobrze się czyta jeżeli ktoś lubi fantastyke, a i jeszcze Wiedźmina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_krystus Posted February 19, 2011 Report Share Posted February 19, 2011 Stephen King. jesli ktos w ogole wie co to takiego ta "ksiazka" jest i lubi czytac to zna te nazwisko. Nie bede dawal tytulow bo zabraknie mi dnia i nocy Wszystkie jakie czytałem są zajebiste, a najbardziej spodobała mi się pewnie jak większości "Podpalaczka" no i zbiór " Wszystko jest względne. 14 mrocznych opowieści". Do tego Tolkien, kolejny mistrz. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanya Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Ja osobiście jestem zafascynowana powieściami Dan'a Brown'a. Pewnie wielu z Was kojarzy tytuły po tym, jak pojawiła się ekranizacja dwóch z jego dzieł. Napisał bowiem między innymi: Cyfrowa twierdza (1998), Anioły i demony (2000), Zwodniczy punkt (2001), Kod Leonarda da Vinci (2003), Zaginiony symbol (2009). Są to książki w gatunku literatury sensacyjnej, więc nie jakieś romanse, lanie wody czy coś. Jego utwory cechuje wielowątkowość i zawiłość akcji. Moim zdaniem są to najlepsze thrillery ostatnich lat Szczerze polecam jak ktoś ma chwilkę wolnego czasu i po prostu lubi czytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anthrow Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Czytałem Anioły i demony, Kod da Vinci i Zaginiony symbol, dwie pierwsze naprawde dobre, trzecia mnie nie zachwyciła.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agusia :- Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Polecam gorąco "Ekwinokcjum" i "Sztuke Morderstwa" Michael White DO tego polecam książki Joe Alexa, Agatha Christie, Dana Browna, J.K. Rowling i Stephenie Meyer. Choć ostatnio czytam książki naukowe ( na studia ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwia Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Ja polecam Biała Masajke - Corinne Hofmann oraz Łzy na piasku - Nura Abdi raczej ksiazki dla kobiet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komar Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Byłem asystentem doktora Mengele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwia Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 dziennik Nimfomanki - Valerie Tasso [ Dodano: 2011-09-21, 08:38 ] Saga Zmierzch - Stephenie Mayer przeczytalam wszystkie w tydzien, nie latwo sie od nich oderwac [ Dodano: 2011-09-21, 08:42 ] wyznania Geishy ksiazka Arthur Golden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted September 21, 2011 Author Report Share Posted September 21, 2011 dziennik Nimfomanki - Valerie Tasso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agusia :- Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 dziennik Nimfomanki - Valerie Tasso [ Dodano: 2011-09-21, 08:38 ] Saga Zmierzch - Stephenie Mayer przeczytalam wszystkie w tydzien, nie latwo sie od nich oderwac [ Dodano: 2011-09-21, 08:42 ] wyznania Geishy ksiazka Arthur Golden Dziennik Nimfomanki -> książka zajebista, choć film już mi sie nei zabardzo podobal. Sage zmierzch czytalam juz chyba z 3 razy ;p Też fajne A wyznania Gejszy też książka o wiele lepsza od filmu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts