Jaśnie Pan Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Witam. Poniewaz siedze sobie sam z pewnym problemem a zal rozrywa moje serce, chcialem napisac slow kilka, bardzo chaotycznych. Dla mnie sa to slowa wazne i pelne uczucia wiec zachecam do poswiecenia minutki na tego posta. 15 listopada 2007. Kilka minut po polnocy stanelo forum.wiejska-chata.pl Czas dla nas piekny, poznalem Miska - w sumie za posrednictwem VolantiSa, przedstawil nas sobie. Misiek pracowal w gamepadzie wtedy, jego wynagrodzenie bylo w postaci 20slotowego serwera prywatnego. Przedstawilem mu plan dzialania - "Wiejska Chata" - projekt (tak wiem Gucio) nadzywczajny, bo nasz. Mial na celu zrzeszac graczy z okolic Gornego Slaska. Mialem lat 20 troche. Czas piekny, mlodosc, najlepsze moje czasy. Litry wina (Piczówy) obalonej z Juve, bardzo czeste, geste w alkohol wpady (auta jeszcze nie mialem). Spotkania w Parku Chorzowskim, turnieje pilki noznej na hali w Zabrzu, zjad w Kokotku. Serwery, kolejne zmiany ip, nowi, charakterystyczni ludzie - Gucio, Aga. Wiele jeszcze innych wydarzen mialy miejsce do dzisiejszej daty. Wspolnie spedzone chwile - czy to na realu czy na serwerze - umacnialy nas tworzac cos wyjatkowego i unikatowego bowiem grajac od szczeniaka nie bralem udzialu w przedsiewzieciu tak szczegolnie obfitujacym w spotkanie i zaciesnianie wiezi. To moze smutne i noulajfowe ale 70% moich znajomych poznalem wlasnie tutaj, jakby nie bylo, za posrednictwem Vadera, ktorego nota bede rowniez poznalem w CSowym polswiadku jestem teraz w zwiazku z fantastyczna kobieta. Wczesniej mielismy bardzo zgrana paczke - ja, misiek, janusz, anka, dago, czasami bezel na doczepke czy oska. Wiele fantastycznych chwil, zajebiscie duzo usmiechu... 21 sierpnia 2010. Wiejska przechodzi najciezsze chwile. Nie mamy pieniedzy, nie mamy ludzi. Gros graczy trzsymajacych niegdys pion wiejskiej zestarzala sie. Czas, ktory niegdys poswiecali na gre wypelnily nowe zobowiazania - praca, studia, partnerzy/partnerki, zmiana statusu. Umieraja znajomosci zatracajace sie w polskiej rzeczywistosci, gdzie priorytetem jest teraz pogon za pieniadzem, za kromka chleba. Nie ma juz wielu osob, za ktorymi kiedys moze nie przepadalem, ale przez pryzmat czasu tesknie za nimi bardziej niz kiedykolwiek wczesniej. Z niektorymi poroznily nas sprawy osobiste, czasem i pieniadze... Misiek - wspolzalozycielu wiejskiej - dziekuje Ci za czas i kawal serca jaki wlozyles w rozwoj i utrzymanie Wiejskiej Chaty. Dzisiaj dobrowolnie oddales serwer w nasze rece. Nowi headadmini, moi pomocniy - Nasior, neolit mam nadzieje ze dacie rade sprawowac piecze nad serwerami z taka za wzietoscia, sumiennoscia, upartoscia i pedantyczna(!) dokladnoscia... a przynajmniej bede trzymal za to kciuki. Wszyscy stali bywalcy forum i serwera - dziekuje Wam za obecnosc zarowno w chwilach dobrych jak i zlych. Dziekuje, ze stworzyliscie kawal historii i wypelniliscie troche nasze zycia poczuciem humoru, ktorego nigdy nie brakowalo na naszych serwerach. Nie chce wymieniac kazdkego z nicka bo bylo Was tak wielu ze moglbym kogos skrzywdzic i pominac. Na pewno jednak musze wymienic Juvego - choc poroznily nas sprawy osobiste, patrzac znow z perspektywy czasu bede tesknil za Twoim darciem mordy. Niestety, dla Janusza CS jak to okreslil jest juz zamknietym etapem zycia choc pewnie jeszcze pare razy go zobaczymy i uslyszymy jak wyzywa nasze matki Tutaj przez lzy napisze, obecnie wiejska jest na skraju bankructwa, wtopilismy troszke w myszke, ktora miala byc kluczem do pozyskania nowych graczy i zatrzymania starych. Obecnie brakuje na utrzymanie 4funa. Bedziemy robili co tylko w naszej mocy by przetrwac jak najdluzejbo choc oficjalnie nie gasimy swieczki to ustalilismy, ze jezeli w 2 miesiace nie zmieimy frekwencji serwera 4fun to bedzie to oznaczalo koniec. Pisze z bolem bo naprawde czuje sie jakby umierala jakas wazna dla mnie osoba, a przeciez to troche niedorzeczne... Mam nadzieje, ze wszystko wroci na swoj tor, choc zdaje sobie sprawe, ze jest to zludna nadzieja... Dziekuje Wam raz jeszcze Kochani za wszystkie piekne chwile, zarowno za te dobre jak i gorzkie. Ciesze sie, ze kiedys bedac 14letnim gnojkiem odkrylem ta gre na dysku by teraz po latach byc bogatszym o wiele wspanialych znajomosci i wspomnien. DZIEKUJE !!! P.S. Przepraszam za bledy stylistyczne, powtorzenia etc. - nie jestem nawet w stanie jeszcze raz czytac tego posta zeby sie nie rozkleic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Piękne słowa Adaś, naprawdę... W wielkim skrócie przedstawione "życie WCH". Chociaż nie jestem od samego początku z Wami, to też czuję taką więź i z żalem przyszłoby mi rozstanie z tą całą społecznością. Faktycznie na serwerach wieje pustką. Niegdyś na 4fun, aby wejść czekało się po 10 minut na zwolnienie slota, a teraz gdy się wchodzi to czeka się tyle aż ktoś dołączy. Jednak mam nadzieję, że wróci to do normy i będzie prawie jak kiedyś. Kiedy tylko mogę wchodzę na serwer, a potem dołącza reszta, wiadomo do full jeszcze nam brakuje, ale gra wtedy po jakieś 14-16 osób i myślę, że to najlepszy sposób, żeby utrzymać żywotność wiejskiej. Póki co może lepiej ograniczyć ilość serwerów choćby do 2. FFA i jakieś diablo lub warcraft. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake_ramoray Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Adaś mnie tesz smótno, ale nie płakuniaj:( No WCH w zasadzie to najlepiej spędzone ileś tam czasu (2 lata?) w mojej game karierze. P.S Misiek chuju zepsułeś wszystko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 dobrze piszesz Adaśku jest atmosfera nie do powtórzenia wręcz jakaś część człowieka, a co do ludzi to są osoby mające dzieci prace zone a znajdowały czas na gre wiec jestem dobrej mysli, damy rade odbudować serwa. ps "mam nadzieje ze ten debil w krawacie to nie do nas" xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ cycak Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Hmm to i ja się wypowiem, trzeba przyznać ze ten serwer jest jedyny w swoim rodzaju, gram troche w te gre i do żadnego się tak nie przywiązałem i pewnie przywiązać bym już nie umiał. Jeszcze jest hujowy wpływ że wakacje, bo Ci uczący się a jest to jakaś grupa całkiem spora zapewne korzysta z życia i wogle , no wygląda to dość kiepsko trzeba przyznać ale no jakby to powiedzieć szkoda by tego kurwa było ;-) . Nie dziękuje nikomu póki co bo się jeszcze nie żegnamy :-P . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Jeszcze jest hujowy wpływ że wakacje Good point, po wakacjach frekwencja się podniesie, tylko chuj wie czy na tyle żeby było grywalnie. ustalilismy, ze jezeli w 2 miesiace nie zmieimy frekwencji serwera 4fun to bedzie to oznaczalo koniec. Najlepsza pora na decyzję dot. zamknięcia serwera to zima. Wtedy dużo osób zamiast lepić bałwana lubi popykać w kanciora. Oczywiście nie mówię, że macie utrzymywać serwery jeszcze przez pół roku przy zerowej (nie grywam już, więc nie wiem czy faktycznie jest aż tak źle) frekwencji. Ot takie spostrzeżenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ n3olit Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Zobaczymy po jakimś czasie czy uda sie nam to rozkręcić bo inaczej nie ma sensu topić pieniędzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogus Linda Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Naprawde smutno, bo teraz praktycznie jak WCH skonczy dzialalnosc to nie bedzie okazji pograc w takim gronie ze kazdy kazdego zna i zawsze cos sie pokreci razem, pogada, pogra... Jak DC przymieralo, to czesniej gralem tutaj, bo duzo znajomych, ale jak zniknie WCH to takich charakterystycznych ludzi jak dog, JUVE, Cycu, Gucio, Grand, kierownik czy tez multum innych mozna nie spotkac, jesli chcecie konczyc dzialalnosc to fajnie jakbysmy grupowo "wyemigrowali" na inny serwer albo cokolwiek zeby te kontakty byly jakos podtrzymane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ cycak Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 a kto taką hołote gdzieś przyjmie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 ja wiem gdzie by przyjeli, ale jednak warto probowac tutaj podtrzymac dalej. Bogus a Ciebie dawno nie bylo widac zebys gral ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NASior Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Powiem Wam tak, trzeba byc pozytywnej mysli i szkoda by bylo zaprzepaścić tak 'dobrego' nazwijmy to tak zgrupowania ludzi ktorych zjednoczyla WCH, jestem na WCH okolo 2 lat jest to chyba wystarczajaco i znam wiekszosc akcji ktore byly tutaj odwalane, fajnie jest to wspomniac, kiedys W3 tak samo bylo oblegane jak 4FUN ale z czasem wszystko sie pozmienialo pamietam ze tez trzeba bylo czekac po 10 min by sie dostac na serva a smiechy byly przednie za kazdym razem. Dzieki virus ze wierzysz w to ze neolit i ja mozemy jeszcze cos zmienic cos pomoc, mysle i wierze w to ze nam to sie uda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gucio Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Przyjadę do Ciebie we wrześniu i Cię przytulę ( serio ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drake_ramoray Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 Gucio avatar rlz Wszystko się zjebało, bo ja już nie gram. Taka prawda drodzy wiejscy obywatele. P.S Darcie ryja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogus Linda Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 aga, bo jak mam grac? sam ze soba? jak mi wysylasz invita to zazwyczaj wchodze. PS. Lewy Juve we wrzesniu bedize 2 dni w Toruniu to przyjezdzac parowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 no ale Bogus samemu tez jakbys wszedl to ini by wchodzili po Tobie, a nie czekac na zapro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogus Linda Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 nie mam czasu wchodzic i czekac az sie ludzie pozlatuje zeby chwile pograc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 jakas mapa he_ potem gungame az sie grac odechcialo jak przyszla normalna mapa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bathory Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 ot i michal o twarzy fronczewskiego powiedzial prawde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 wiec co, maja leciec standardy tylko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 same standardy za nudno szczególnie wieczorami ale za duza rozbieżność w mapach też jest zła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 czasem i standardy dobrze jest pograc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 Your wishes is my order. vermid uloz mapcykl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 czasem i standardy dobrze jest pograc przedewszystkim ale 4fun tez musi jakis byc w mniejszym stopniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vermid Posted August 22, 2010 Report Share Posted August 22, 2010 wydaje mi sie ze wystarczy zrobic ten taki myk ze gungame moze byc raz na x map i inne temu podobne tez, bo jednak vote > mapcykl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 mialem na mysli zebys zrobil mapcykl map -tzn te, ktore Twoim zdaniem sa niepotrzebne wyrzucic. vote oczywiscie zostanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts