Jaśnie Pan Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 -ogarnac mapcykl, bedzie mapcykl dzienny i nocny -ogarnac pluginy -ogarnac zapisywanie XP na SID Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ famE Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 - modele broni, które Ci przesłałem - modele ludzi, jakieś przypominające CoD - urozmaicenia, czyli te palemki, krzaki itp, powinno działać a jak nie to coś później na to poradzimy - exp na koniec mapy dla 3 najlepszych graczy: 1 miejsce = 300 exp, 2 miejsce = 200 exp, 3 miejsce = 100 exp - zablokować kupno broni przez menu( tylko, żeby można było kupić defa) - ogarnąć mapcycle( żadnych fun map) - zrobić i zbindować menu, najlepiej pod jakimś "wolnym" przyciskiem, ( moim zdaniem dobre by było "v") - wyrzucić komendy "daj item"( nie wiem dokładnie czy jest) i "daj kase" - w sklepie dostosować doświadczenie, czyli "doświadczenie zwykłe" = 50 expa za 5k, "super doświadczenie" = 110 expa za 10k - wywalić rzucanie nożami - zablokować kupno pancerza i hełmu - wywalić, że w smołku tracisz hp - wywalić kradzież paki przez ct - zablokować podnoszenie granatów Jak coś będę dalej dopisywał co trzeba zmienić ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MESI Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 no fajny serverek:D trzeba go rozkreciic:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 fame - Twoje zadanie domowe: znalezc modele graczy podobne do tych z CODa przygotowac 2 mapcykle - dzienny i nocny. decydujemy sie na mapcykle a nie votowanie, tak? -- nie ma /daj a modul z dawaniem kasy na pewno wywalic? granaty zostaja, smoke raczej tez, kradziez paki ct wywalona, napisalem plugin umozliwiajacy spawnowanie modeli na mapach i trwaly zapis ich wspolrzednych - jak bedziesz mial czas fame to daj znac to urozmaicimy mapy exp na koniec mapy byl ale serwer stawal sie bardzo niestabilny. ale jeszcze bedziemy probowac restrykcja broni - da sie zrobic, ale przypiomminac napisze plugin autobindujacy z menu - tak jak na jailu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archaniol Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 - modele broni, które Ci przesłałem- modele ludzi, jakieś przypominające CoD - urozmaicenia, czyli te palemki, krzaki itp, powinno działać a jak nie to coś później na to poradzimy - exp na koniec mapy dla 3 najlepszych graczy: 1 miejsce = 300 exp, 2 miejsce = 200 exp, 3 miejsce = 100 exp - zablokować kupno broni przez menu( tylko, żeby można było kupić defa) - ogarnąć mapcycle( żadnych fun map) - zrobić i zbindować menu, najlepiej pod jakimś "wolnym" przyciskiem, ( moim zdaniem dobre by było "v") - wyrzucić komendy "daj item"( nie wiem dokładnie czy jest) i "daj kase" - w sklepie dostosować doświadczenie, czyli "doświadczenie zwykłe" = 50 expa za 5k, "super doświadczenie" = 110 expa za 10k - wywalić rzucanie nożami - zablokować kupno pancerza i hełmu - wywalić, że w smołku tracisz hp - wywalić kradzież paki przez ct - zablokować podnoszenie granatów Jak coś będę dalej dopisywał co trzeba zmienić ;-) wiec to bedzie tak. - urozmaicenia, czyli te palemki, krzaki itp, powinno działać a jak nie to coś później na to poradzimy odpada. na takich mapach szybko sie ludzie zniechecaja poniewaz to rozmaicenie jest nudne i utrudnia gre. szybko gracze wychodza. - zablokować kupno broni przez menu( tylko, żeby można było kupić defa) zamiast nie blokowac to lepiej dodajciedefa na start rundy. bedzie git bo wielu graczy zapomina o tym ze def istnieje lub dajcie do menu za np 500$ dzieki temu beda mieli na co wydawac kase zamiast zbierac. - ogarnąć mapcycle( żadnych fun map) zgadzam sie ale zostawic votemap dla graczy i dajcie roundcykle. czyli jedna mapa nie moze byc wczesniej niz nie mina np 5 innych map. dzieki temu nie bedzie co 2 mapy np dd2 czy infa etc. brak monotonni map - wywalić rzucanie nożami mozna by dac rzucanie dla np jakiejs klasy (niewiem czy mozna tak zmodyfikowac) - wywalić, że w smołku tracisz hp zostawic to. tak jest zabawniej. dzieki smokowi na wielu mapach ct niemoze raszowac i odwrotnie. i teraz cod odemnie. mimo iz mi cos cs nawala i strasznie laguje na servach wszedlem dzis na cod luknac i wirus. to nie jest ten mod oktorym mowilem. nie ma wielu dobrych klas typu general. podalem ci na pw ip adresu tamluknij dokladnie jakimaja codmod. dodajcie spadachrony. jesli chodzi opostacie zcodto jest awykonalne poniewaz w cod niema wyboru postaci. sa tylko sas marines specnaz icos tam jeszcze juz niepamietam. po drugie. zrobcie konta premium. sporo dzieciakow traci sporo kasy na klasy premiumoraz na kupno expa. dzieci beda zadowolone a wy zarobicie. po drugie. jesli chcecie mapy jakies fajne to proponowalbym jakies mapy z cod4. aha i w cod noktowizor jest darmowy, jesli chcecie dac tryb dzienno nocny to proponuje dodac na start noktowizor. jeslichodzi o menu z itemami etc to proponuje zbindowac jako shopmenu "," i shopmenu2 "." tak jak w w3. chyba ze bedzie tylko jedno menu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 to nie jest ten mod oktorym mowilem. nie ma wielu dobrych klas typu general. to jest ten mod a kazdy serwer ma swoje klasy. Klasy tworza programiscie a mi sie jakos kurwa nie widzi ciagle siedziec przy serwerach i pisac nowe klasy. chcesz - to zalatw kogos, kto w zamian za adma takowe klasy napisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ famE Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Dobra Virus ja powinienem dziś albo jutro z rana poszperać i znaleźć te modele. Mapcycle też zrobię. Chyba votowanie jednak będzie lepsze. Jutro będę miał czas pewnie tak koło 15 więc będę mógł pomóc w tej przeróbce tych map. Archanioł co Ty gadasz, że ludzie nie lubią takich urozmaiceń? Grałem na jednym takim serwerze i tam cały serwer 24/7 praktycznie zaludniony :shock: to jest jeden z głównych elementów, które przyciągają ;p Klas jest wystarczająco, nie trzeba dodawać, tylko grać tymi co są ponieważ to nie ma być super łatwa gra tylko trzeba się troszkę pomęczyć, a później czerpać korzyści. Spadochrony są wgrane. Konta premium to powinny być takie: 1. Rambo, 2. Szturmowiec (za dobry), 3. ta klasa z autokampą. Opłata za nie to już do was zależy. No i chyba to tyle :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archaniol Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 pogadam z kumplem jak go dorwe na gadulcu. wirusna pw dalem ci moje gg odezwij sie. co doklas premiumto rozne ceny ale chyba od 10zl miesiecznie do30zl zalezycoposiada klasa. jak daciemiliste postaci i co posiadaja to zrobie poradnik dla nowych. chyba ze macie opis ktory powinien by dolaczony w paczce z modem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 myslalem o zrobieniu klasy z m4a1+granatnik, majaca duzo hp i szybko biegajaca oraz jakas klase co ma malo hp i jest niewidzialny przy kucaniu. Padl tez pomysl by dac klase z nanosuitem (tym z crysisa) ale watpie by udalo mi sie to przeniesc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archaniol Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 m4, podstawowy pistolet teamu (glock - usp) + dgl + m4 + he. na start 140hp i 110pancerza - general co do niewidzialnosci to wedlug mnie odpada bow cod nie masz nie widzialnych typow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted October 9, 2010 Author Report Share Posted October 9, 2010 bedzie general z m4 i granatnikiem jako premium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archaniol Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 dupa dupa sprzeciw!! to moja ulubiona klasa, ne rob z niej premium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ famE Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Archanioł powiedz mi co to będzie za gra do chuja pana?! Po pierwsze ten generał vs saper lub medyk to poprostu nie do zabicia... zresztą reszta klas też nie ma z nią szans a jeszcze jak wbijesz nią 60 lvl+ to już wogóle. Po drugie cały serwer by grał tą klasą. Wjebać ją do premium i tyle. Link do modeli dla Ciebie Virus: http://www.speedyshare.com/files/24622110/modele.rar A co do mapcycle to nie wiem, czy lepiej by nie było jakbyśmy wjebali wszystkie mapy i votowanie :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archaniol Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 jakos na jednym servie jest genek przeze mnie opisany i malo osob nim gra. co do map to powtarzam. bez funmap, bo wejda tacy bathory, juve etc i zaraz bedzie wybierac awp/scout/aim P.S. jak sie blizej przygladam temu modowi i wspominam pewna gre to ten mod nie przypominba cod lecz global operation http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=947 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted October 10, 2010 Author Report Share Posted October 10, 2010 fame poszukaj mi jezscze modelu ct - zolnierza us army w strojach takich piaskowych jak pustynna burza, http://img.liczniki.org/20100622/COD_MW_Mobilized-1277239798.jpg co w ten desen. co do modeli broni fame - znalazlem inne, takie z coda. potrzebuje tez map: -de algeria -de bahrain (dwie wersje) -de anarchy i taka mapa co stanowila polaczenie dusta i dusta2... de... nie pamietam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Archaniol Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 virus, daj link do moda z klasami. kumpel luknie czy ogarnie i w razie czego to porobi jakies fajne klasy. ale jak bys mogl to tak szybko z tym linkiem bo on mi na gg czeka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ cycak Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 bo wejda tacy bathory, juve etc i zaraz bedzie wybierac awp/scout/aim no na bank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 widze , ze nie tylko ja walcze o 4FUN dla 4FUN wyjebać w pizdu j/w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted October 17, 2010 Author Report Share Posted October 17, 2010 COD znowu otwarty !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Michal Posted October 20, 2010 Report Share Posted October 20, 2010 Fgranie losowania na mapy typ rozgrywki znaneych z CODA czyli albo Team Play albo Death mach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted October 20, 2010 Author Report Share Posted October 20, 2010 zarzuc pluginem :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 ale spamerskich gości mamy, Adaś uprawnienia zmien do działu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saktur Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 Do 4FUN ustawić wymuszanie ustawienia 32bit! Prosze;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ cycak Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 co ty pierdolisz temat był i wszyscy to osikali a kilku nawet obsrało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts