Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Propozycje pluginów i mapcycle

Thunder
 Share

Recommended Posts

Aktualny mapcycle wygląda tak:

LEGENDA

• na zielono znaznaczyłem mapy, które powinny zostać
    na czerwono te, które powinny zostać wyrzucone (ze względu na niską grywalność, bądź bugi itp.)
    na żółto te, które powinny zostać, ale prawdopodobnie nie działają narazie
    na błękitno (?) inne - komentarz obok

MAPY:

kz_canyon

kz_wsp_marioland

kz_man_castle

kz_jett_mountain

kz_man_everest

kz_man_terablock

kz_adv_quadrablock

kz_6fd_volcano

kz_luonto

j2s_westbl0ck

kz_j2s_icevalley

kz_cellblock

kz_absolute

kz_andy

kz_ascension_b08

kz_azclimb

kz_boulder_b01 tą mapę można usunąc, ponieważ wystarczy tylko kz_ezboulder_b01 - jej łatwiejsza wersja

kz_butch_zigzag

kz_cfl_jost_ez

kz_cg_lavacliff

kz_cg_palmcliff

;kz_cg_rats

kz_cg_tower

;kz_cg_xtremedesert

kz_cliffez

kz_climbers_b01

;kz_climbersxp_b03

kz_cmp_collage_v2

kz_concise

kz_crs_iceclimb

kz_deanhawkins_b01

;kz_dimensions_b02

kz_ea_desert

kz_ea_harbor

kz_ea_oldgraveyard

kz_ea_spiral

kz_ep_gigablock_b01

kz_exn_ezjungle

kz_ezboulder_b01

kz_giantbean_b15

kz_goldenbean_200401

kz_hauntedhouse_v1

kz_man_bhopdesert

kz_kzfr_StatueOfLiberty

kz_man_bhopforest

kz_man_bhopsnow

;kz_man_climbersxp

;kz_man_congo_b01

kz_man_dinocanyon

;kz_man_dragon

;kz_man_indiana

kz_man_redricj

kz_man_riverside

kz_northpole_b01

kz_peak_b01

kz_peak_b02

kz_px_eaglecliff

kz_rang_maze

kz_real_adventure_b01

kz_real_caverns

;kz_real_islands

kz_real_skyscraper

kz_sk_proclimbing

kz_tpc_possclimb_b01

kz_tropiclimb_b01

kz_wsp_1337block

kz_wsp_arpino

kz_wsp_caves

kz_wsp_cavity

;kz_wsp_inferno

kz_wsp_islandclimb

kz_wsp_snowbeach

kz_wsp_valleyclimb

;kzse_bhopblock

kzro_astro

//////////////////////////////////////////////////////////

Propozycje map KZ

av_degyptianez

bkz_wallblock

cg_islands

cg_strafejumpZ

kz_ghat

fof_utopia

j2s_westbl0ck

kt_aztecclimb

kt_blockrace

kt_megacliff

fof_dale

fof_xmas2008

ins_iceblock

kz_adventure2

kz_cfl_mountainchurch

kz_cg_4towers

kz_cg_pianoclimb

kz_cg_rivacliff

kz_cg_wigbl0ck

kz_chinabl0ck_ez

kz_darkmine

kz_ea_beneath

kz_ea_dam

kz_ezalpin

kz_facility

kz_goldwood

kz_greattemple

kz_highlands

kz_j2s_cupblock

kz_j2s_nightcanyon

kz_j2s_summercliff_ez

kz_kzsca_ancientblock

kz_kzsca_cons

kz_kzse_rockvalley

kz_kzse_toonworld

kz_kzse_towerblock

kz_man_redrock

kz_minimountain

kz_nolve

kz_sola

kz_to0nride

kz_toon_underground

kz_xj_3ways

kz_xj_caseblock_e

kz_xj_ezbrickjump

kz_xj_mountez

kzlt_village

prochallenge_speed

sn_noobbean_2

zr_minimountain

cad_miniclimb

cad_miniclimb_v2

cg_beginner

kz_kzsk_desperados

bkz_dusttemple

bkz_forestrace

uq_suncliff

MAPY BHOP (BUNNY HOP)

fof_32

bkz_goldbhop

bkz_junglebhop

cg_arizonabhop

cg_cbblebhop

cg_coldbhop

cg_coldbhop_v2

j2s_4floors

kz_kzarg_catacombsbhop

kz_megabhop

kz_shrubhop_ez

bkz_volcanobhop

fof_chillbhop

POLSKIE MAPY KZ & BHOP

kzpl_minicanyon

kzpl_tunegi

kzpl_second

kzpl_kisiel <-- Map By Mats :D

• MAPY DO POBRANIA Z:
http://xtreme-jumps.eu/download.php?list.9 - oficjalne mapy kz_[...]
http://xtreme-jumps.eu/download.php?list.19 - oficjalne mapy xx_[...]
http://cosy-climbing.net/downloads.php - nieoficjalne mapy kz i bhop
http://www.kreedz.pl/newsy/kreedz-climbing/5-nowych-map-kzpl_-2-bhop-3-kz/ - polskie mapy kz

///////////////////////////////////////

PLUGINY:

Przede wszystkim proponuję usunąć główny plugin KZ-ARG - jest on kiepski. Poniżej podam propozycje innych.

Plugin główny:

http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/kz-mody/dajrokan-kz-v-se-2006/ KZ DAJROKAN - wg mnie jeden z najlepszych pluginów KZ jakie powstały. Polecam.

AntyCheat - ochrona serwera:

http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/ochrona-serwera/universal-anti-kzhack/ Anty KZ Hack - dokładniejszy opis w linku (chroni przed najczęściej używanymi haxami przez cheaterów)

"Wspomaganie" multiplayer'a

http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/dodatki-bunnyhop/multiplayer-bhop-mpbhop/ - przydatne na mapach bhop - bloki nie zapadają się, dzięki czemu każdy może na nich bhopować i gracze nie przeszkadzają sobie. Oczywiście nie można się zatrzymywać na tych skałkach, bhopujemy dalej normalnie, a gdy zatrzymujemy się, nie zapadniemy się, a zostaniemy przeteleportowani.

LJSTATS

Kilka słów wyjaśnienia. W KZ'cie istnieją różne techniki skakania. Prawie każda z nich przydaje się w późniejszym przechodzeniu mapy itd. Longjumpy - długie skoki, bunnyhop longjumpy, count jumpy oraz wiele innych - to skoki, które pozwalają nam zazwyczaj na uzyskanie dłuższych odległości niż skok wykonany w normalny sposób. Techniki te nie są proste - trzeba czasu i treningu aby je opanować. Niektórym przychodzi to łatwiej, innym zaś trudniej, ale teraz jest to znacznie prostsze niż parę lat temu, ponieważ kiedyś gracze nie mieli ljstats i skakali wg youtubowych poradników, które wprawdzie do teraz bardzo pomagają, ale ćwicząc to później na serwerze nie mieliśmy pewności czy robimy postępy itd. Plugin LJstats zawiera tzw. "licznik" - odmierza on odległość na jaką skoczyliśmy oraz wykrywa technikę naszego skoku. Oprócz odległości pokazuje on różne inne statystyki, które bardzo pomagają w ocenie naszych umiejętności oraz w późniejszym ich szkoleniu. Dodatkowo pluginy te posiadają LJ10 bądź LJTOP - czyli TOP10 najlepszych odległości uzyskanych przez graczy w każdej z technik.

http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/statystyki-long-jump/ljstats-extrememodification-2-2b7-lt-rats-edition-v3-bl2-wjbhlj-stats/ - tu znajduje się download oraz dokładniejszy opis pluginu - istnieje wiele różnych pluginów ljstats - ja polecam ten podany w linku, ponieważ jest dopracowany, raczej nie ma z nim problemów no i zawiera wystarczającą ilość wykrywanych technik.

Jest jeszcze jeden plus tego pluginu (myślę, że bardzo istotny). Otóż plugin ten automatycznie wykrywa i ustawia legalne ustawienia (komendy) do skakania - to również opisane jest dokładniej w linku. Pomaga to w zablokowaniu oszustów używających komend ułatwiających skakanie, a będącymi nielegalnymi.

INNE

SPAWN EDITOR:

http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/inne/map-spawns-editor-pl/

Czasem na mapach nie ma wystaczającej ilości spawnów, przez co zrespawnować może się tylko kilku graczy.

Dlatego bardzo przydatnym pluginem jest SPAWN EDITOR - możemy dzięki niemu dodawać SPAWNY i przez to umożliwić grę graczom.

KZ-HOOK:

Plugin jest już zainstalowany na serwerze, ale nie wiem czy nie jest on wbudowany do KZARG, więc w razie czego będzie trzeba pobrać nowy. Jest to linka, która po zabindowaniu na dany guzik, pozwala nam na podciąganie się w każde miejsce. Trzeba pamiętać aby hook zatrzymywał CZAS, by uniemożliwić oszustwo (chyba pluginy i hooki w większości mają to wbudowane).

Trochę się rozpisałem ;-)

Jeśli coś mi się przypomni to jeszcze dopiszę.

EDIT1: Proponuję także zmienić czas trwania mapy - jest on dosyć długi - moim zdaniem wystaczy 25minut plus ewentualne przedłużenia jeśli gracze tak zadecydują.

EDIT2: Last Played Maps - Plugin ten jest na 4FUNie - blokuje możliwość głosowania na X ostatnio granych map - wtedy łatwo uniknąć grania co chwile tych samych map.

EDIT3: Rockthevote - róznież jest na 4FUNie - jakaś mapka niepodpasuje graczom? to zvotują sobie przez rockthevote

Thanks to:

bERIx

Mats

Pozdrawiam. :)

THUNDER

szynka, jajka i tost z masłem

slicznie super ze Ci sie chciało aczkolwiek jestem osobiście anty BH reszta oki :D

dlatego map bhop nie wypisywałem dużo, wybrałem tylko najciekawsze i najbardziej grywalne, oczywiście żadna z map nie musi być zaakceptowana, bo to tylko propozycje, ale już w teraźniejszym mapcyclu są mapy bhop - kilka, a kilka zaproponowałem odrzucić, więc kilka postanowiłem zaproponować. I tak w porównaniu do ilości map kz na serwie, ilośc map bhop nie jest aż tak duża, ale tak jak pisałem, to tylko propozycje :)

Naprawić plugin Magiczny Marker bo nawet kutasa sie nie da namalować bo za malo jest farbko w srodku ;d

dokładnie, mój kutas wyglądał jak niekutas :-D

w razie czego mogę poustawiać starty/mety, albo jakieś pluginy poustawiać czy tam przesłać już skonfigurowane

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
dodano NOWY plugin KZ zmodyfikowany przez berixa (dzieki Wodzu)

dodano anticheata kz

dodano ljstats

dodano wspomaganie multiplayera

dodano POLSKIE MAPY KZ & BHOP

dziwne, że nie zauważyłem tego posta xd

polecam wrzucenie też spawn editora, bo na niektórych mapach mogą grać max. 2 osoby :-)

[ Dodano: 2011-04-10, 00:35 ]

jeszcze raz polecam wrzucenie spawn editora oraz multibhop (z tego co widze multibhop jest ale albo jest nieaktywny albo nie ustawiony)