✪ Thunder Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Aktualny mapcycle wygląda tak: LEGENDA na zielono znaznaczyłem mapy, które powinny zostaćna czerwono te, które powinny zostać wyrzucone (ze względu na niską grywalność, bądź bugi itp.)na żółto te, które powinny zostać, ale prawdopodobnie nie działają naraziena błękitno (?) inne - komentarz obok MAPY: kz_canyon kz_wsp_marioland kz_man_castle kz_jett_mountain kz_man_everest kz_man_terablock kz_adv_quadrablock kz_6fd_volcano kz_luonto j2s_westbl0ck kz_j2s_icevalley kz_cellblock kz_absolute kz_andy kz_ascension_b08 kz_azclimb kz_boulder_b01 tą mapę można usunąc, ponieważ wystarczy tylko kz_ezboulder_b01 - jej łatwiejsza wersja kz_butch_zigzag kz_cfl_jost_ez kz_cg_lavacliff kz_cg_palmcliff ;kz_cg_rats kz_cg_tower ;kz_cg_xtremedesert kz_cliffez kz_climbers_b01 ;kz_climbersxp_b03 kz_cmp_collage_v2 kz_concise kz_crs_iceclimb kz_deanhawkins_b01 ;kz_dimensions_b02 kz_ea_desert kz_ea_harbor kz_ea_oldgraveyard kz_ea_spiral kz_ep_gigablock_b01 kz_exn_ezjungle kz_ezboulder_b01 kz_giantbean_b15 kz_goldenbean_200401 kz_hauntedhouse_v1 kz_man_bhopdesert kz_kzfr_StatueOfLiberty kz_man_bhopforest kz_man_bhopsnow ;kz_man_climbersxp ;kz_man_congo_b01 kz_man_dinocanyon ;kz_man_dragon ;kz_man_indiana kz_man_redricj kz_man_riverside kz_northpole_b01 kz_peak_b01 kz_peak_b02 kz_px_eaglecliff kz_rang_maze kz_real_adventure_b01 kz_real_caverns ;kz_real_islands kz_real_skyscraper kz_sk_proclimbing kz_tpc_possclimb_b01 kz_tropiclimb_b01 kz_wsp_1337block kz_wsp_arpino kz_wsp_caves kz_wsp_cavity ;kz_wsp_inferno kz_wsp_islandclimb kz_wsp_snowbeach kz_wsp_valleyclimb ;kzse_bhopblock kzro_astro ////////////////////////////////////////////////////////// Propozycje map KZ av_degyptianez bkz_wallblock cg_islands cg_strafejumpZ kz_ghat fof_utopia j2s_westbl0ck kt_aztecclimb kt_blockrace kt_megacliff fof_dale fof_xmas2008 ins_iceblock kz_adventure2 kz_cfl_mountainchurch kz_cg_4towers kz_cg_pianoclimb kz_cg_rivacliff kz_cg_wigbl0ck kz_chinabl0ck_ez kz_darkmine kz_ea_beneath kz_ea_dam kz_ezalpin kz_facility kz_goldwood kz_greattemple kz_highlands kz_j2s_cupblock kz_j2s_nightcanyon kz_j2s_summercliff_ez kz_kzsca_ancientblock kz_kzsca_cons kz_kzse_rockvalley kz_kzse_toonworld kz_kzse_towerblock kz_man_redrock kz_minimountain kz_nolve kz_sola kz_to0nride kz_toon_underground kz_xj_3ways kz_xj_caseblock_e kz_xj_ezbrickjump kz_xj_mountez kzlt_village prochallenge_speed sn_noobbean_2 zr_minimountain cad_miniclimb cad_miniclimb_v2 cg_beginner kz_kzsk_desperados bkz_dusttemple bkz_forestrace uq_suncliff MAPY BHOP (BUNNY HOP) fof_32 bkz_goldbhop bkz_junglebhop cg_arizonabhop cg_cbblebhop cg_coldbhop cg_coldbhop_v2 j2s_4floors kz_kzarg_catacombsbhop kz_megabhop kz_shrubhop_ez bkz_volcanobhop fof_chillbhop POLSKIE MAPY KZ & BHOP kzpl_minicanyon kzpl_tunegi kzpl_second kzpl_kisiel <-- Map By Mats MAPY DO POBRANIA Z:http://xtreme-jumps.eu/download.php?list.9 - oficjalne mapy kz_[...]http://xtreme-jumps.eu/download.php?list.19 - oficjalne mapy xx_[...]http://cosy-climbing.net/downloads.php - nieoficjalne mapy kz i bhophttp://www.kreedz.pl/newsy/kreedz-climbing/5-nowych-map-kzpl_-2-bhop-3-kz/ - polskie mapy kz /////////////////////////////////////// PLUGINY: Przede wszystkim proponuję usunąć główny plugin KZ-ARG - jest on kiepski. Poniżej podam propozycje innych. Plugin główny: http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/kz-mody/dajrokan-kz-v-se-2006/ KZ DAJROKAN - wg mnie jeden z najlepszych pluginów KZ jakie powstały. Polecam. AntyCheat - ochrona serwera: http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/ochrona-serwera/universal-anti-kzhack/ Anty KZ Hack - dokładniejszy opis w linku (chroni przed najczęściej używanymi haxami przez cheaterów) "Wspomaganie" multiplayer'a http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/dodatki-bunnyhop/multiplayer-bhop-mpbhop/ - przydatne na mapach bhop - bloki nie zapadają się, dzięki czemu każdy może na nich bhopować i gracze nie przeszkadzają sobie. Oczywiście nie można się zatrzymywać na tych skałkach, bhopujemy dalej normalnie, a gdy zatrzymujemy się, nie zapadniemy się, a zostaniemy przeteleportowani. LJSTATS Kilka słów wyjaśnienia. W KZ'cie istnieją różne techniki skakania. Prawie każda z nich przydaje się w późniejszym przechodzeniu mapy itd. Longjumpy - długie skoki, bunnyhop longjumpy, count jumpy oraz wiele innych - to skoki, które pozwalają nam zazwyczaj na uzyskanie dłuższych odległości niż skok wykonany w normalny sposób. Techniki te nie są proste - trzeba czasu i treningu aby je opanować. Niektórym przychodzi to łatwiej, innym zaś trudniej, ale teraz jest to znacznie prostsze niż parę lat temu, ponieważ kiedyś gracze nie mieli ljstats i skakali wg youtubowych poradników, które wprawdzie do teraz bardzo pomagają, ale ćwicząc to później na serwerze nie mieliśmy pewności czy robimy postępy itd. Plugin LJstats zawiera tzw. "licznik" - odmierza on odległość na jaką skoczyliśmy oraz wykrywa technikę naszego skoku. Oprócz odległości pokazuje on różne inne statystyki, które bardzo pomagają w ocenie naszych umiejętności oraz w późniejszym ich szkoleniu. Dodatkowo pluginy te posiadają LJ10 bądź LJTOP - czyli TOP10 najlepszych odległości uzyskanych przez graczy w każdej z technik. http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/statystyki-long-jump/ljstats-extrememodification-2-2b7-lt-rats-edition-v3-bl2-wjbhlj-stats/ - tu znajduje się download oraz dokładniejszy opis pluginu - istnieje wiele różnych pluginów ljstats - ja polecam ten podany w linku, ponieważ jest dopracowany, raczej nie ma z nim problemów no i zawiera wystarczającą ilość wykrywanych technik. Jest jeszcze jeden plus tego pluginu (myślę, że bardzo istotny). Otóż plugin ten automatycznie wykrywa i ustawia legalne ustawienia (komendy) do skakania - to również opisane jest dokładniej w linku. Pomaga to w zablokowaniu oszustów używających komend ułatwiających skakanie, a będącymi nielegalnymi. INNE SPAWN EDITOR: http://www.kreedz.pl/download/pluginy-amxx-do-kz-hns-surf/inne/map-spawns-editor-pl/ Czasem na mapach nie ma wystaczającej ilości spawnów, przez co zrespawnować może się tylko kilku graczy. Dlatego bardzo przydatnym pluginem jest SPAWN EDITOR - możemy dzięki niemu dodawać SPAWNY i przez to umożliwić grę graczom. KZ-HOOK: Plugin jest już zainstalowany na serwerze, ale nie wiem czy nie jest on wbudowany do KZARG, więc w razie czego będzie trzeba pobrać nowy. Jest to linka, która po zabindowaniu na dany guzik, pozwala nam na podciąganie się w każde miejsce. Trzeba pamiętać aby hook zatrzymywał CZAS, by uniemożliwić oszustwo (chyba pluginy i hooki w większości mają to wbudowane). Trochę się rozpisałem ;-) Jeśli coś mi się przypomni to jeszcze dopiszę. EDIT1: Proponuję także zmienić czas trwania mapy - jest on dosyć długi - moim zdaniem wystaczy 25minut plus ewentualne przedłużenia jeśli gracze tak zadecydują. EDIT2: Last Played Maps - Plugin ten jest na 4FUNie - blokuje możliwość głosowania na X ostatnio granych map - wtedy łatwo uniknąć grania co chwile tych samych map. EDIT3: Rockthevote - róznież jest na 4FUNie - jakaś mapka niepodpasuje graczom? to zvotują sobie przez rockthevote Thanks to: bERIx Mats Pozdrawiam. THUNDER szynka, jajka i tost z masłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 slicznie super ze Ci sie chciało aczkolwiek jestem osobiście anty BH reszta oki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted January 16, 2011 Author Report Share Posted January 16, 2011 slicznie super ze Ci sie chciało aczkolwiek jestem osobiście anty BH reszta oki dlatego map bhop nie wypisywałem dużo, wybrałem tylko najciekawsze i najbardziej grywalne, oczywiście żadna z map nie musi być zaakceptowana, bo to tylko propozycje, ale już w teraźniejszym mapcyclu są mapy bhop - kilka, a kilka zaproponowałem odrzucić, więc kilka postanowiłem zaproponować. I tak w porównaniu do ilości map kz na serwie, ilośc map bhop nie jest aż tak duża, ale tak jak pisałem, to tylko propozycje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 no tu masz racje pare BH nie zaszkodzi bo są osoby które lubią bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 sporo ... brawo Tander Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 ogarniesz Grześ ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 oczywiście tylko w czasie i nie wszystko na raz bo mam napięte terminy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Michal Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Naprawić plugin Magiczny Marker bo nawet kutasa sie nie da namalować bo za malo jest farbko w srodku ;d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 Naprawić plugin Magiczny Marker bo nawet kutasa sie nie da namalować bo za malo jest farbko w srodku ;d dokładnie, mój kutas wyglądał jak niekutas :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Naprawić plugin Magiczny Marker bo nawet kutasa sie nie da namalować bo za malo jest farbko w srodku ;d dokładnie, mój kutas wyglądał jak niekutas :-D +1! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted January 17, 2011 Author Report Share Posted January 17, 2011 w razie czego mogę poustawiać starty/mety, albo jakieś pluginy poustawiać czy tam przesłać już skonfigurowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berix Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 a tak pytanie z innej baeczki czy serwer wch KZ bedzie istniec wiecej niz pol roku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Nasz KZ juz istnieje przeszlo pol roku i nie zapowiada sie by przestal istniec. Oczywiscie najpierw doprowadzimy go do stanu wiekszej grywalnosci, bardzo cenne uwagi ze strony Thundera na pewno sie do tego przyczynia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ dago86 Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 j/w [ Dodano: 2011-01-23, 14:45 ] mapy na czerwono + kz_boulder_b01 usunięte, na żółto "włączone" i zmienione mp_timelimit na 30 [ Dodano: 2011-03-06, 16:36 ] zmienilem pluga na KZ DAJROKAN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 dodano NOWY plugin KZ zmodyfikowany przez berixa (dzieki Wodzu) dodano anticheata kz dodano ljstats dodano wspomaganie multiplayera dodano POLSKIE MAPY KZ & BHOP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 dodano NOWY plugin KZ zmodyfikowany przez berixa (dzieki Wodzu)dodano anticheata kz dodano ljstats dodano wspomaganie multiplayera dodano POLSKIE MAPY KZ & BHOP dziwne, że nie zauważyłem tego posta xd polecam wrzucenie też spawn editora, bo na niektórych mapach mogą grać max. 2 osoby :-) [ Dodano: 2011-04-10, 00:35 ] jeszcze raz polecam wrzucenie spawn editora oraz multibhop (z tego co widze multibhop jest ale albo jest nieaktywny albo nie ustawiony) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts