Jaśnie Pan Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 W ostatnich dniach byly problemy ze stabilnoscia serwera. Misiek pisal mi ze wina lezala po stronie VALVE. Serwer zostal zaaktualizowany do najnowszej wersji STEAM, zupdateowalem tez plugin GUNGAME w nadziei, ze bedzie stabilniej. Wgrana zostala tez beta najnowszej wersji AMXXa. Zapraszam do testow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Zawsze he_metzel zwiesza serwer ale wlasnie ostatnio co chwile padał nawet na mapach awp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Michal Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Z tego co widziałem spostrzegłem to najczęściej padał po skończeniu mapy typu gg Awp ? raz sie zdarzyło na indi Podstawowe typu de może tylko 3 razy crash na dd2 a tak to raczej cisza ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shino Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Znowu na metzel padł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_krystus Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Ja byłem świadkiem crashi nie tylko na wiejskiej, ale też np. na Hashjamie i wiaderku czyli chyba rzeczywiscie wina lezy po stronie VALVE. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian // JamesBond Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Mi zdarzyło się być świadkiem padnięcia serwa na indii. A tak to racej nie. Natomiast ani razu na inferno, nuke, dust2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 czy TELFON KURWA będzie offtopem? a tak powazniej, strasznie kaleczące jest gdy mamy spory zasób grających i crash myślę, że KAŻDA mapa może się crashować... kwestia jakie są najpopularniejsze lub wymagają największego "przemiału". Przykładowo Metzel jest małą powierzchnią a napierdalanie he może crachować.. mapa mimo wszystko lubiana i sam lubie czasami ponapierdalać fest w ciuli zza szyby [ GG z resztą tez ma spory przemiał.. dlatego crashuje ] Mam nadzieje, że te kurwy co w empiku za STEAM 70zł wołają , naprawią swój błąd i będzie cacy Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Aga Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 teraz na gg padlo przy zmianie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian // JamesBond Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Mam nadzieje, że te kurwy co w empiku za STEAM 70zł wołają Nie ten temat, ale tak jakoś musze wtrącić. Jeśli za steama z cs wołają 70zł to sa poprostu popierdoleni i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Mam nadzieje, że te kurwy co w empiku za STEAM 70zł wołają Nie ten temat, ale tak jakoś musze wtrącić. Jeśli za steama z cs wołają 70zł to sa poprostu popierdoleni i tyle. Ano, ostatnio znajomy sobie STEAM na potrzeby wiejskiej sprawił i 70zł go wykosztowało ... oby się spalili na stosie kurwy jebane. / amx_rozpierdol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian // JamesBond Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 No dokładnie. Mi się udało odkupić steama od kumpla za paczke fajek. A kupywałem ponad miesiąc temu. To już mój drugi steam ^^ Ale i tak taniej wychodzi jakby przez allegro. Z tego co się orientuje to chodzą po 30zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Michal Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 Hashjamie i wiaderku To jedno i to samo [ Dodano: 2011-03-21, 19:03 ] Gdzie są czasy z protokołem 47 bz jebanego 48, deproto i innymi badziewiami które dali do updatow. z każdym updatem jest coraz gorzej zamiast lepiej :[ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 21, 2011 Author Report Share Posted March 21, 2011 ustalilem, ze problem jest spowodowany baza danych mysql skad czerpane se rekordy z banami. Nasze forum muli, muli tez baza co powoduje zwiechy. Napisalem juz do hostingu, zobacze co odpisza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Michal Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 nadziei Bronek K. napisał by nadzieji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 Poniewaz webd.pl - hosting na ktorym mamy forum, bazy danych i statystyki leci w chuja - tzn forum muli, staty nie dzialaja i wiesza sie serwer - zalatwilem nowy hosting, niestety drozszy ale jeden z lepszych w Polsce. Do 2 tygodni forum zostanie przeniesione. Ponadto 2 kolejne miesiace zdecyduja o tym, czy wiejska bedzie dalej istniec czy nie. Ostatnio przegladalem liste adminow i osob w ogole zaangazowanych w ten serwer. Ze smutkiem stwierdzam ze graczy, ktorym jeszcze zalezy jest niestety malo. Na ten i przyszly miesiac sa jeszcze pieniadze. A dalej niestety ale najprawdopodobniej przyjdzie nam zgasic swiatelko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian // JamesBond Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 A może by zmniejszyć liczbe serwerów? Mniejsze koszta by były. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 tak, liczba serwerow zostanie zmniejszona do jednego. tamte mamy oplacone do konca kwietnia. wiec znikna wraz z nastaniem maja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gucio Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Tak już bywa niestety gdzie serwer miał być dla ludu, który nie ma gdzie odreagować i dla starej ekipy. Nie ma się co bać mówić o tym, że serwer jest nieopłacalny, a najrozważniej byłoby go zamknąć. Kiedyś gdy było źle każdy potrafił się zebrać i zacząć utrzymywać bądź reklamować serwer. Niestety ludzie, którzy trzymali serwer nie tylko pod względem finansowym, ale i atmosfery dając na ten przykład mnie lub Janusza nie mają na to czasu. Adam sam teraz nie ma dłuższej chwili na zainteresowanie się serwerem, bo studiuje dziennie z tego co wiem. Musiałaby znów się zebrać nowa ekipa trochę młodszych osób, które zaczęłyby współpracować, a nie tak jak za "naszych" czasów robić tylko haje bo do tego przywykli. Ludzi pełno, ktoś zawsze grał więc można drzeć ryj i się obrażać. Ten czas minął i gdybym miał trochę więcej czasu sam bym mógł siąść i reklamować te serwery gdzie się tylko da. Przykro mi to pisać, ale jak dla mnie na dzień dzisiejszy wiejska upadła. Ludzie włożyli w ten serwer dużo serca, ale niestety wszystko co dobre się kiedyś kończy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 w istocie - nie ma mlodej ekipy ktora przejelaby paleczke, a nawet jesli byla to ja skutecznie wystraszyliscie. Pisalem o tym nie raz ale i tak nic nie pomoglo. Ja sam sobie ze wszystkim nie poradze, nowe serwery mialy stworzyc furtke finansowa, niegdys warcraft utrzymywal nie tylko siebie ale i w calosci 4funa. Niestety braklo zapalu i checi do promowania. Braklo tez ludzi wyplacalnych, niektorzy wyszli na kretaczy ktorzy zwlekali z wplaceniem pieniedzy a w ostatecznosci sie wypieli piszac, ze wola ta kase przepuscic na imprezy (PEHA). Sam mam juz dosyc żebrania od kazdego marnych 8 zlotych. Z czystym sumieniem moge stwierdzic, ze z kasy ktora wplywala na konto nie przepuscilismy ani zlotowki na prywatne cele. Piekne czasy juz nie wroca. Sam gdybym nie mial tyle na glowie, na pewno bym dalej prowadzil serwer ale niestety. Ciezko pogodzic trudne studia magisterskie na politechnice, studia prawnicze, kobiete, CSa i opieke nad osoba starsza. Ze zgromadzonych srodkow Wiejska pociagnie jeszcze 2 miesiace. Jesli stan agonalny bedzie postepowal - na pewno nie zawaham sie zgsic swiatelka. Jesli pojawi sie jakas nadzieja - na pewno z niej skorzystam. Czas pokaze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoRrdi Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 A można się zapytać ile 4fun kosztuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gucio Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Nie stać Cię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Michal Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 A można się zapytać ile 4fun kosztuje? Cena napewno jest > 0 0<200 w przybliżeniu 130-150 zł? sądząc po cenach 1shoot1kill możliwe że się myle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gucio Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Mam pewien pomysł, nie wiem jak zostanie przyjęty. Siedziałem sobie na kiblu, srałem i paliłem papierosa, a wtedy przyszedł mi pewien pomysł. Zakładając, że Adam podniesie stawki lub też zrobi oddzielną zrzutkę od ludzi dobrej woli na reklamę. Nie ma to być reklama typu spamowanie innej serwerowni bo tamci mają taki serwer w dupie, wolą siedzieć u siebie gdzie znają graczy. Chodzi mi raczej o jakąś reklamę na miesiąc lub dwa na porządnym forum counter-strike'a lub też portalu o grach, ligach itp. Niestety nie wiem jakie by były ceny takiej reklamy i jak by ta zrzutka wyszła, ale gdyby zaproponować wygląd reklamy, wymiar i co by zawierała można by było to pokazać ludowi i sprawdzić czy byłby za czy przeciw. Dobrze by było też zrobić w ten sposób, że kliknięcie w reklamę przenosi od razu na forum czy też stronę głowną www.wiejska-chata.pl. To tylko moja mała sugestia do tego jak można odratować wiejską, potrzeba tylko chęci i pieniędzy (jak zawsze). Drugą sprawa wygląda następująco : Zbierzcie się kurwa chłopy, zapraszajcie znajomych, piszcie o serwerze gdziekolwiek i jeśli widzicie kogoś nowego proście/rozkazujcie zarejestrować się na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoRrdi Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Nie stać Cię. akurat ty na pewno wiesz czy mnie stać czy nie, jak się pytam to wypadałoby odpowiedzieć chyba że to jakaś tajemnica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gucio Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Młody Ci napisał, a po drugie jeśli stać Cię dać na serwer ~200zł to prosimy. Myślę prędzej, że stać Twoich rodziców niż Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts