Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

pomysły

Drzej
 Share

Recommended Posts

Trochę się zbierałem by to napisać wiadomo lenistwo :P. Skoro ma być exp na ZM przydało by się aby te lvl coś dawały można by zrobić to na styl warcrafta a warcrafta serwa się pozbyć bo nikt tam nie gra dokładnie co lvl by dawały nie mam pomysłu przydała by się burza mózgów klasy ludzi takie same czyli nieumarli itd i tez dac im jakies tam moce na zombiaki. Usunąć opcje u zombiaków ze jak kogos zabija dostają HP i można zrobić klasę wampira co będzie wysysał moce oraz klase co będzie zbierała zabite zombiaki z ziemi w jakimś tam czasie np za symboliczne 500 AP. Potrzeba nam specyficznych map ze względu na nasze klasy oraz dość sporych ( wiem rekin że kiedyśdawałeś mi stronkę do map ale nie pamiętam jej jak mogę prosić daj jeszcze raz najlepiej na PW. Trzeba też uruchomić konta VIP najlepiej za sms i przelew za np 7 zł i taki koles miał by między nickiem a statami napis VIP oraz nie wiem może:

- po 2 granaty każdego typu

- wiecej AP za walke ze zombiakami

- w standardzie kamizelke

- wiecej ammo w magazynku

- ogólnie nawalić mu różnych opcji

- tylko vip by mógł używać auto kampy a dla reszty ja zablokować

Jak będą lvl to można zrobić tak że do używania różnych broni potrzeba poprostu lvl tak samo jak używanie zdolności zombiaków wymaga lvl i dodać im ich wiecej wtedy

U was jestem po raz pierwszy adminem i nie znam sięna bardzo wielu rzeczach ograniczam siędo pomocy jak moge oraz do pilnowania porządku na serwie ale jak mnie nauczycie to mogę wam nawet robić mapy i inne tego typu rzeczy.

Muzyka na serwie gdzies to wstawiałem trza dać wiecej oraz w różnych momentach ine utwory np. na mapach " biegówkach" gdzie trza biec do smigłowca przed końcam zeby grało time to say god bye takie różne smieszne rzeczy. Wszystko da sięzrobić a jak wiadomo jestem chętny do poświecenia swojego czasu dla was o każdej wolnej porze. Pozdro

Dobrze ale tak, puki co nie bedziemy nic ruszac z serwerem bo sie ciągle zawiesza - na serwer który sie zawiesza ludzie nie przyjdą, a na razie nie stać wch na inny histing bo nie dajecie ani grosza za admina.

http://zombie-mod.ru/counte_strike/zombie-plague/karty/ <-- mapy

tabel.png

hehehe ruscy są mistrzami w ZM (oprócz nas :P) hehe oni mają dobre mapy.

Drzeju, zgadzam się ale ememer ma racje serwer dostaje pierdolca na jakimś punkcie i nikt nie wie na jakim, przypuszczam że host (w co wątpię), albo mod. to jest 4.3 Plague fix z tego co widziałem, od 4 lat jak gram na ZM nie spotkałem się aby crashe były przez 4.3.

Co do Vipa i ogółu posta 100% racji i kiedyś miałem podobne pomysły i cieszę się, że ktoś dostrzegł kurkę znoszącą złote jajeczka :D tylko trzeba czasu :)

aha dobierając mapy należy uwzględnić to, że nasze zombie potrafią odpierdalać w inny sposób niż machanie łapkami i robienie "fap fap fap fap fap" :D

zmobilizuje się serwer i jakoś się nazbiera ;]

moim zdaniem serwery KZ i W3należy wypierniczyć, H@ i inni muszą je opłacić a graczy nie widzu ni słyszu, szkoda kasy.

Należy skupić się na ZM i 4fun zostawić 2 serwery i zrobić je porządnie, później z czasem inne się otworzy

Januszu, Drzeju - oplata za wszystkie serwery procz 4funa to stala kwota i bez wzgledu na to czy mam postawiony jeden serwer czy dwadziescia - place ta sama skladke. Wiec nie ma sensu wylaczac.

Co do modyfikacji na serwrze - beda ale poki nie ogarne technicznie zwiech - nie ma sensu ich wprowadzac. Przyznam sie szczerze, ze problem mnie przerasta mimo ze wiedze z HLDSa mam ponadprzecietna.

Co do funduszy - bedzie plugin vipowski w ramach ktorego vip bedzie zadawal wiecej obrazen, zbieral wiecej paczek, mial dostep do craba i jakis unikatowych broni. Ponadto jesli serwer stanie na nogi - beda skladki adminowskie, nie wiecej niz 5-8zlotych na miesiac. Jesli crashe ustana - beda ludzie, jesli beda ludzie - znajda sie i chetni admini. Jesli bedzie duzo graczy - bedzie wiecej slotow itd...

Proponował bym już uruchomić składki dla adminów z ZM po te symboliczne 5zł/miech, zawsze sie przyda, i mozna nadal pozostać przy rekrutacji za free, po prostu kto chce ten płaci. W sumie to troche głupie ale ciul ; d .

Z tym vipem jak piszesz Adam - fajne pomysły. Jak cos mi przyjdzie do głowy to napisze.

@Drzej

w3 nie kręci sie z prostego powodu - bo nie ma kto go rozkręcić. Pamiętam jak jeszcze nie było ZM, to grało tam całkiem sporo osób dlatego, że mozna było sie posmiac, grac bardziej for fun'owo niz na 4fun'ie(?) i ogolnie bylo fajnie. Teraz ta role przejal ZM. Mysle, ze niedlugo i W3 sie ruszy, ale najpierw trzeba zajac sie ZM.

Pzdr

admin będzie aktywny na NS?? bo mam ochotę kupować co miecha, jeżeli nie to Vipem sie nacieszę xD

Januszu, Drzeju - oplata za wszystkie serwery procz 4funa to stala kwota i bez wzgledu na to czy mam postawiony jeden serwer czy dwadziescia - place ta sama skladke. Wiec nie ma sensu wylaczac.

a tego to nie wiedziałem :P

Dodalem maly umilacz

Od teraz w grze mozna uzywac bindow, przykladowo

bind "x" "say /speed" sprawi ze po nacisnieciu klawisza X dostaniemy przyspieszenie. Rzecz o tyle fajna ze nie trzeba bedzie sie babrac w czasie akcji z otwieraniem menu i kupnem itema. Naciskamy przycisk i juz :) To samo dotyczy gravitacji (say /gravi). Mozna tez kupowac bez bindow wpisujac w sayu po prostu /speed lub /gravi.

• 2 weeks later...