Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Uprzykrzacze

Gand
 Share

Recommended Posts

A zatem nudzi mi się więc założyłem konto aby napisać o 2 rzeczach które według mnie psują zabawę na serwerze.

po 1: paty, czasem są fajne ale jak się zbyt często powtarzają to zaczynają być wkurzające, dla mnie lepszy byłby tryb nagła śmierć w przypadku remisu.

po 2: teleportery w niespodziankach, bywa że w niektórych mapach teleportuje w miejsca w których runda się nie odbywa, nie ma rady trzeba się zabić i zrespawnować w bazie aby wrócić do gry, bywa też że po teleportowaniu nie można się ruszyć

Myślę że zgodzicie się ze mną co do zmiany tego :?:

A jeszcze lepsze od nagłej śmierci mogło by być ze jedna drużyna zamienia się w przedmioty i chowa się na mapie wtapiając się w otoczenia a 2 ich szuka i zabija później ta co się ukrywała szuka...

Ta która by zabiła wszystkich z przeciwnej drużyny wygrywa...

Trochę pracy by nad tym było ale to dość ciekawy pomysł rozstrzygnięcia kto wygrał...

Przydało by się usunąć przy przebranych przedmiotach czapki i inne rzeczy np antyklingi bo widać jak wiszą w powietrzu...

I jeszcze dymki nad przedmiotami jak ktoś gada przez mica :D

Gand - po pierwsze to wielki PLUS za chęci poprawy GEJmingu na Wiejskiej - super! Oby takich ludzi więcej, którzy znajdą chwilkę i podzielą się na luzie swoimi uwagami :D

Wafel +1 :D) pomysł super, ale czy znajdziemy / zrobimy taki plug? Podoba mi się pomysł, ale przyznam, że nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrac :) wujek google pójdzie w ruch.

No to przy okazji skoro takie uwagi są

mile widziane. Wkurza mnie czasem sytuacja kiedy się gra powiedzmy 8 na 4, jeśli po dłuższym czasie nikt nie chce przejść, to przydałby się przymusowy autobalans,albo wydłużyć drużynie z większą ilością graczy czas respawnu.

Osobiście też byłbym za wydłużeniem czasu respawnu jak dla mnie jest za krótki. Ale tak odrobinkę

Kolejne jak mało jest osób na serwie to fajnie by było pograć w trybie area była już dyskusja, pierwsze próby ale coś nie działało.

Trzymam też kciuki w rekrutacji adminów, czasem wchodzą "kozaki za ogrodzeniem" i tylko brakuje jakieś komendy call admin czy jakoś tak.

Żeby nie było że tak wiele jest źle to bardzo podoba mi się muzyka na serwie (która na stan ostatni była spoko) oraz pomysł przebierania się za przedmioty w przypadku porażki

• 1 month later...

Napiszę w tym temacie.

Proponuje dać 24/7 mapy halloween przez 2 tygodnie albo zrobić tak żeby były częściej grane na serwerze. Ponieważ wszystkie serwery z tymi mapami są oblegane 24/7 z powodu wypadających hallowenowych (czy jak to się pisze) prezentow.

Już widzę tą masę górników szukających prezentu na mapie XD

• 4 weeks later...

To ja się w temacie podepnę. Mnie osobiście przeszkadza brak limitu klas. Choćby teraz grałem na ctf_2fort gdzie było 9 graczy w teamie w tym 6 snajperów, a ponieważ spora część graczy jest nowa to nie wszystkim da się przemówić do rozsądku, że tak się nie da grać. TF to nie CS, że jak się gra z AWP to się jest zajebistym. Podobnie ciężko gdy się rozbije 5 engów z działkami. Dopóki nowi gracze się nie nauczą tego, że flagi nie da się zdobyć z 6 snajperami to limit klas jest wskazany. Przynajmniej na klasy spy, sniper, eng.

• 3 weeks later...

Siemka

gram tutaj juz chwile czasu ze swoja paczka klimacik niezly ale jak dla mnie wkurzajace jest to:

-limit klas ( propozycja (2 scout 4 sold 3 demo 2 heavy 4 med 2 pyro 2 sniperow 2 spy i 3 engow - celowo podaje wiecej )

-spawn time instant jak dla mnie mija sie z celem bo na niektorych mapach spawn jest zaraz kolo celu mapy zmienilbym go do 3 sekund

-dodalbym auto muzyke (milo jest jak czasem podczas grania cos automatycznie poprawi ci nastroj ostrym brzmieniam lub humor totalna wiocha (nie mowie o tym zeby byly np puszczane suchary karola strasburgera )

- wg mnie jak jest fun mode to za czesto wypada goraczka ze skrzynki i troche dlugo trwa ( zmienilbym to do 1 miminki)

i poprawilbym jeszcze auto balance (tzn przyspieszylbym to)

-alltalk jak dla mnie all talk powinien byc zalatwiony przy vote (skill or fun) na fun mode mozna by go dac ale na skill juz raczej nie (ewentualnie jesli mapka by trwala 20 minut z glosowania wygralo by skill mode to mozna by po 10 minutach dac jakies autovote na tenal alltalk)

i to by chyba bylo jak narazie wszystko

do zobaczenia w boju

Pozdro Kynek + ekipa

-alltalk jak dla mnie all talk powinien byc zalatwiony przy vote (skill or fun) na fun mode mozna by go dac ale na skill juz raczej nie (ewentualnie jesli mapka by trwala 20 minut z glosowania wygralo by skill mode to mozna by po 10 minutach dac jakies autovote na tenal alltalk)

z tym akurat sie zgodze, moznaby to zmienic.

- wg mnie jak jest fun mode to za czesto wypada goraczka ze skrzynki i troche dlugo trwa ( zmienilbym to do 1 miminki)
zrobione, teraz jest jeden taunt zamiast 2 jednakze trzeba miec na uwadze ze jak zranisz jakiegos zarazonego to i Ty automatycznie sie zarazasz :)
-limit klas ( propozycja (2 scout 4 sold 3 demo 2 heavy 4 med 2 pyro 2 sniperow 2 spy i 3 engow - celowo podaje wiecej )
wydaje mi sie, ze obecny limit jest bardziej zasadny "scout" "4"

"sniper" "3"

"soldier" "4"

"demoman" "4"

"medic" "3"

"heavyweapons" "2"

"pyro" "2"

"spy" "2"

"engineer" "3"

-spawn time instant jak dla mnie mija sie z celem bo na niektorych mapach spawn jest zaraz kolo celu mapy zmienilbym go do 3 sekund
myslalem czy by nie zrobic w trybie skillowym dluzszego czasu respawny, powiedzmy 8-10 sekund...
ja najchetniej dalbym caly czas alltalk ale niesttey pojawiaja sie wtedy problemy ze stabilnoscia (scinki, lagi) mimo ze mamy naprawde dobre zasoby sprzetowe, nie wiem czy problem nie lezy juz po stronie samego silnika gry.