Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Propozycja wiekszych zmian

Jaśnie Pan
 Share

Recommended Posts

Chcialbym zaproponowac zmiane charakteru serwera 4fun na bardziej 4fun.

Do tej pory traktowalismy ten serwer jako FFA z elementami 4fun (soccer, gg, mapy fun).

Serwer swietnie radzil sobie takze wtedy, gdy na serwerze lecialy jakies mapki z dupy jak jackass i inne.

Chcialbym zaproponowac zwiekszenie liczby map niestandardowych, malych, funowych, ograniczyc GG do 2 map (nowy orange i mordownia/poolday) i podjac decyzje w sprawie soccera. Na serwerze bylby surowy zakaz odpalania GG pod rygorem utraty flag, wszakze mamy od tego inne serwery.

Jako ze ludzie narzekali swego czasu, gdy na serwerach lecialy mapki niestandardowe, na duza ilosc 'gowien' powstal zloty srodek w postaci serwera TP z mapami ESL.

Dla tych co kochaja GG - jest serwer z DM oraz mapami GG.

Wkrotce takze minecraft dla osob chcacych poczuc sie jak Bob budowniczy oraz serwer do skakania TF2. Na dniach stanie takze war3ft.

Ososby chetne do prowadzenia poszczegolnych serwerow z wylaczeniem 4funa niech pisza mi na PW.

Chcialbym zaproponowac zwiekszenie liczby map niestandardowych, malych, funowych, ograniczyc GG do 2 map (nowy orange i mordownia/poolday) i podjac decyzje w sprawie soccera. Na serwerze bylby surowy zakaz odpalania GG pod rygorem utraty flag, wszakze mamy od tego inne serwery.

Z tym się zgadzam. ale czy na pewno sa potrzebne większe zmiany? serwer dobrze sobie radzi na udziwnionych mamach takich jak soccer czy 1hp, jak i na standardowych.

mapy dodawać zawsze można, jest nominations wiec mapcykl nie jest za długi a i za kazdym razem inny :-D

ale jesli ktos potrzebowal by konkretnych propozycji zmian to:

- wywalic azteka

- wywalic perfekt_inferno

- dodac matrix-a :-D

- dodac mapy surf

Wraz ze wzrostem ilości serwerów możemy przeżywać teraz trochę kryzys, jeżeli wywalimy kilka standardów tak jak wyżej napisane, aztec, perfect_inferno itp to sporo graczy odejdzie od 4funa na TP przez co oba serwery mogą stać takie niedoruchane po 10 osób max czy coś w tym stylu, ale jeżeli się to rozkręci to jestem jak najbardziej za i zawsze wspieram duchowo :D. Co do zmian na 4funie, byłbym za ale żeby nie szło to w kierunku dodawania map jak starwars, jackass etc, to specyficzne mapy do mnie akurat nie trafiają i nigdy takiej inicjatywy nie poprę, co do propozycji wombata, jeden surf by był akurat fajną opcją ! Chociaż wiem że spotkało by się to na pewno z jak najszybszym rtv, więc wątpię czy jest sens. Na sam koniec, wywalcie rapidcore i takie mapy, nie wiem po jaką cholerę ktoś w ogóle je wrzucał, ponieważ nawet wszyscy nie mogą wejść do gry.

Super, to teraz co do map, widziałbym jakąś mapę na usp, to było fajne strzelanie albo glock_tok albo i nawet obie w końcu to 4fun !. W zimowym okresie można by wrzucić fy_ski bo chyba nie ma chociaż pewnie ludzie będą narzekać na za dużą ilość scoutów, awp są 4 - wystarczy. Ak_fun w sumie nawet lubiałem, zawsze to lepsze niż aim_map.

W ogóle mi się nasunął taki pomysł, jakby najebać dość dużo map typu właśnie aim_ - na konkretne bronie, /lastmaps zrobić np do 15 i dać krótki czas tych map. Wiadomo że tam dusty itp zostawić ale już perfect_inferno, dustyaztec czy tym podobne można by wyjebać, gg w zasadzie chyba 3 było by ok. No i teraz jeszcze jedna sprawa, soccerjam - ja byłbym żeby zostawić bo za dużo ludzi to lubi.

To nara wombat :mrgreen:

Virus masz racje z dwoma GG. Te popierdolone HE mapy tez 1 zostawic max 2 i dorzucic wiecej map niestandardowych - ratsy na przyklad, simpsonow, etc (mozeby tak zebrac liste i ankiete zrobic). Sam wiesz jakie sie kiedys mapy forfun gralo.

Jak najbardziej za, dodać dużo nowych dziwnych mapek tylko opublikować ich listę na forum, żeby można było nominować. Swojego czasu, gdy z orzehem posiadaliśmy takie listy, serwer potrafił być pełen przez 3-4 godziny, grając tylko i wyłącznie nowe gówniane mapy jak dust2d rambohulk, satanchrist czy inne.

Z ograniczeniem GG na 4 fun też bardzo dobry pomysł, jest fajny serwer GG, tylko stoi pusty, fajnie tam się gra, ale wszyscy siedzą na 4 fun.

A i święta idą, w supermarketach już są bombki, sugerowałbym wyprzedzenie konkurencji i usunięcie daszków z zimowych map :D

Surf_ski 2 dodac. czy jakos tak. mozna by wywalic perfect_inferno bo wiekszosc osob nie lubi tej mapy. zostawic orange(jak bedzie nowy) i jakis drugi. mozna dodac tez pool day normlanie. Soccera zostawić bo jest zajebisty. jak dla mnie jest za duzo awp (najgorsze gowno to india 2011 wyjebac to wpizdu). mozna wrzucic jakis aim_xxx. a tak w ogoole to ak_fun jest? jak nie to tez wrzucic. wyjebac he_borge_tennis. Mozna by tez dodac pool_day normlanie. tak dla odmiany.

Najlepszą sprawą było by spisanie każdej mapy na serwerze i jako gracze powinniśmy zdecydować co jest grywalne , bo jeszcze jest parę map bez wymaganej ilości slotów albo bez celów ( nie tylko rapidcore ).

Tak samo mapa awp_snowsk337 jest mało grywalna. awp_india2011 jest zbugowana ponieważ każda mapa po niej zmienia wygląd tekstur .

Mapa he_hole ma zbyt mała ilość granatów ( zdarza się , że niestarczy) .

Mapa 1hp_he ma tylko 18 slotów przez co gracze są na spec tak samo z he_natural .

Jeszcze jak będzie czas to z VsX dokończymy mapkę Grabówka oraz gg_orange_v2. Przygotowałem taką funową mapkę na kosy - pokręcona jak nigdy :D. Trzeba zobaczyć jakie mapy funowe są grywalne na nnych serwerach. Zaraz coś poszukam co by się nadawało.

Surf_ski 2 dodac. czy jakos tak. mozna by wywalic perfect_inferno bo wiekszosc osob nie lubi tej mapy. zostawic orange(jak bedzie nowy) i jakis drugi. mozna dodac tez pool day normlanie. Soccera zostawić bo jest zajebisty. jak dla mnie jest za duzo awp (najgorsze gowno to india 2011 wyjebac to wpizdu). mozna wrzucic jakis aim_xxx. a tak w ogoole to ak_fun jest? jak nie to tez wrzucic. wyjebac he_borge_tennis. Mozna by tez dodac pool_day normlanie. tak dla odmiany.

gz 2x o pool_dayu to samo :D

Surf_ski 2 można wrzucić, snowsk337 jest dobra, ale nieczęsto nominowana, co do map zimowych to jeszcze iceworldy można by dodać. Usunąć ten ^ z fun_allinone, bo to dobra mapa i nie wiem czego nie można na niej grać :roll:. Tak jak konik napisał dać aktualną listę map.

nie ma juz rapidcore i crossfire

jeszcze gasworks jest taką mapą co w ct tylko 1 może być reszta pada na respie.