Jaśnie Pan Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 Kiedy zatwardziali gracze sieciowi słyszą hasło Mumble, w kontekście komunikatora voice, z lekceważeniem się krzywią, i wskazują na lepsze, bardziej profesjonalne komunikatory takie jak TeamSpeak czy też Ventrilo. Oba te komunikatory na pewno są bardzo popularne. Gracze CS uważają że lepszy jest Ventrilo. Dużo graczy serii COD i BF przesiaduje na kolejnych wersjach TeamSpeaka. Każdy chwali swoje, jednak obie grupy zupełnie nie doceniają możliwości ich młodszego konkurenta rozwijanego na zasadach open source. Mumble jest dosyć surowym w wyglądzie i konfiguracji programem. Bogactwo funkcji konfiguracyjnych dla jednych może wydawać się dużą zaletą, dla innych zaś powodować może zawrót głowy i skutecznie odrzucić od programu. Administratorzy serwerów Mumble także nie mają lekko. Konfiguracja narzędzi do administracji (których i tak jest niewiele) i uruchomienie ich na niektórych systemach operacyjnych może nastręczać prawdziwych problemów. Powyższe zdania są wstępem do obejrzenia dwóch testów jakie pojawiły się w serwisie hlds.pl. Na ringu, w jednym narożniku stanęły TS i Ventrilo, w drugim zaś, Mumble. Warto obejrzeć testy. Różnica szybkości działania (opóźnienie) jest słyszalna gołym uchem !. Test robi wrażenie i pokazuje jak daleko darmowe Mumble odskoczyło od komercyjnej konkurencji. Poniżej link do porównania: http://hlds.pl/Porównanie_komunikatorów_głosowych - polecam obejrzeć filmiki !!! ~wiciu @ g4g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 sam zaczynałem swoją przygodę od TS'a i dłuuugo przekonywałem się do Ventrillo.. może dlatego, ze mnie wkurwiało . Pozyjemy zobaczymy - warto wybierać i iśc do przodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
❤ DMG Posted July 20, 2013 Report Share Posted July 20, 2013 Otwieram, teraz mamy i TS3 i mumble. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts