szurgi Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Zauważyłem pewną wadę w Zombie Modzie mianowicie czas rundy jest sporo za krótki na każdy tryb rozgrywki, ponieważ wynosi zaledwie 1:45. -First Zombie(jeden gracz musi zarazić resztę). Kiedy gra 4 graczy jak np. dziś zombie zaraża Humanów przez mniej więcej 1:30, a przez resztę czasu próbują dorwać ostatniego Humana, co się niestety nie udaję. -Multi infection(paru graczy zostaje zombie) tutaj sytuacja wygląda lepiej, ale jeśli mapa jest duża to czasem nie starcza czasu. -Swarm mode(połowa graczy zostaję zombie, ale zombie nie zaraża tylko musi zabić ludzi) podobna sytuacja jak w Multi infection, ale przy dużej mapie prawie nigdy nie starcza czasu przy tak małej grupie jak 2 zobmie i 2 humanów. -Nemezis(jeden człowiek zostaje zombie ma bardzo dużo hp i zabija jednym uderzeniem). Przy 4 graczach nemek wyrabia się wyśmienicie nie wiem jak to może wyglądać przy większej ilości graczy. -Survivor(tylko jeden gracz jest człowiekiem ma dużo hp i krowe). Survivor, niestety nie sprawia się tak dobrze jak Nemezis, powodem jest to, że zabicie zombie jest dość trudne jak jest tylko 3 zombie na surwa to i tak czasu nie starcza. Uważam, że należy wydłużyć czas rundy do przynajmniej 2:50 a jak się rozkręci do 5:00, ponieważ nagły koniec rundy niszczy atmosferę gry przez co nie ma przyjemności z grania. Dodatkowo trudniej będzie rozkręcić serwer, w którym nie można dokończyć rozgrywki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Zauważyłem pewną wadę w Zombie Modzie mianowicie czas rundy jest sporo za krótki na każdy tryb rozgrywki, ponieważ wynosi zaledwie 1:45.-First Zombie(jeden gracz musi zarazić resztę). Kiedy gra 4 graczy jak np. dziś zombie zaraża Humanów przez mniej więcej 1:30, a przez resztę czasu próbują dorwać ostatniego Humana, co się niestety nie udaję. -Multi infection(paru graczy zostaje zombie) tutaj sytuacja wygląda lepiej, ale jeśli mapa jest duża to czasem nie starcza czasu. -Swarm mode(połowa graczy zostaję zombie, ale zombie nie zaraża tylko musi zabić ludzi) podobna sytuacja jak w Multi infection, ale przy dużej mapie prawie nigdy nie starcza czasu przy tak małej grupie jak 2 zobmie i 2 humanów. -Nemezis(jeden człowiek zostaje zombie ma bardzo dużo hp i zabija jednym uderzeniem). Przy 4 graczach nemek wyrabia się wyśmienicie nie wiem jak to może wyglądać przy większej ilości graczy. -Survivor(tylko jeden gracz jest człowiekiem ma dużo hp i krowe). Survivor, niestety nie sprawia się tak dobrze jak Nemezis, powodem jest to, że zabicie zombie jest dość trudne jak jest tylko 3 zombie na surwa to i tak czasu nie starcza. Uważam, że należy wydłużyć czas rundy do przynajmniej 2:50 a jak się rozkręci do 5:00, ponieważ nagły koniec rundy niszczy atmosferę gry przez co nie ma przyjemności z grania. Dodatkowo trudniej będzie rozkręcić serwer, w którym nie można dokończyć rozgrywki. to tak... to jest standardowy zmp 5.0, bez zadnych modyfikacji. po prostu adas wrzucil na serwa aby byl i nic juz nie ruszal, w miejmy nadzieje "niedalekiej" przyszlosci pewien pan napisze plugin dzieki ktoremu gra bedzie ciekawsza ale to nie tylko tyle zabawa zacznie sie dopierdo wtedy kiedy zainstaluje sie plugin bo modyfikacja modu jest najgorsza i najbardziej pracochlonna i nie trwa 5h tylko 7 dni albo i wiecej obserwacji. wiec szurgi poczekaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szurgi Posted January 5, 2012 Author Report Share Posted January 5, 2012 Ja wiem że to się robi w chuj czasu, ale zombie mod jest pusty i to wkurwia :-x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Ja wiem że to się robi w chuj czasu, ale zombie mod jest pusty i to wkurwia :-x gdyby szybkosc tworzenia pluginu zalezal ode mnie albo od Adasia to inaczej by się to toczyło koles kombinuje z tym pluginem, a z tego co widzialem to specyfikacja pluginu jest skomplikowana i tak od razu się tego nie napisze. Szurgi poczekaj bo warto, takiego zm nigdy nie widziałeś i nie zobaczysz prócz na wch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
❤ DMG Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Tytanowy Janusz, Jaki doinformowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Ja wiem że to się robi w chuj czasu, ale zombie mod jest pusty i to wkurwia :-x wkurwiaj się dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szurgi Posted January 5, 2012 Author Report Share Posted January 5, 2012 Dobra poczekam tylko ile to potrwać może? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Michal Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 wkurwia Widać że znajomu Urska ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Zauważyłem pewną wadę ... (bla bla bla) Kamil - jestem w szoku, nie sądziłem , że potrafisz napisać coś z sensem i mądrze przede wszystkim więcej jak dwa zdania a tak powaznie - to bardzo słuszna uwaga. Tytanowy widać czuwa nad tematem i chwała mu za to bo chętnie bym pogierczył na ZM jak za czasów . szurgi napisał/a: wkurwia Widać że znajomu Urska ! no raczej kurwa ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 ja wiem wszystko. Nie wiem czy Adam na forum ujawniał specyfikacje pluginu ale mi wysyłał na gg i było dużo czytania i uwierzcie mi, ten "programista" ma nad czym pracować. Będzie gierczenie spokojnie, ale trzeba jeszcze czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 bez nerwów do przyszłego roku wytrzymacie ;d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 bez nerwów do przyszłego roku wytrzymacie ;d az tyle nie bedziemy czekac. jezeli bedzie trwalo to dluuugoo to zrezygnujemy zapewne i zrobi sie taki zm jak kiedys byl i bede was ladnie w pupeczkę dymał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 jeśli to nadal ten pomysł z nawiązką do ciekawych postaci + mojej ulubionej która ma swojego peta to git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 to jest zombi nie warcraft ursek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 q3rkebtrsgtb jebie mi sie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 ;d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szurgi Posted January 6, 2012 Author Report Share Posted January 6, 2012 Kamil - jestem w szoku, nie sądziłem , że potrafisz napisać coś z sensem i mądrze przede wszystkim więcej jak dwa zdania a tak powaznie - to bardzo słuszna uwaga. Tytanowy widać czuwa nad tematem i chwała mu za to bo chętnie bym pogierczył na ZM jak za czasów . Od czego ja mam kurwa nick? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Od czego ja mam kurwa nick? od tego by być łamanym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 hahaha rozjebał mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szurgi Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 Ta Piotruś uliczny fighter :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 koniec offtopu bo warny poleca. Co do serwera... co prawda jest surowy ale wczoraj sie calkiem przyejmnie gralo. Moze ktos w wolnym czasie wrzucilby mappack zombi i moznaby tyrac chyba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 wrzucilby mappack zombi mappack powiadasz ^^ pech chciał, że wszystkie mapy mi z dysku wywaliło, ale ściągnę nowe mapki z gamebanana moznaby tyrac chyba? japa mi się cieszy ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szurgi Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts