ORZEH Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Generalnie mam maly problem. Wlasciwie od poczatku mojej gry w TF2, gra ta czasami łapie ścinki ekranu na 30-50 sekund. Dzwięk jest wtedy zapętlony, a "ekran" stoi w miejscu. Po chwili gra się "odwiesza" lub wywala do Windowsa... Jest to dosyc flustrujace zwlaszcza ze googlując moj problem wlasciwie nie ma zadnego konkretnego rozwiazania, a sporo ludzi z takowym problemem sie zmaga. Moje pytanie brzmi czy miewacie podobny problem z TF-em i czy jestescie w stanie podpowiedziec mi co moglbym zrobic aby wszystko smigalo jak nalezy - bez kuriozalnych "ścinek". Jezeli chodzi o moj sprzet prezentuje się on tak: AMD Athlon 64 x2 Dual 6000+ 3,11 Ghz. RAM 3,5 GB. NVIDIA GFORCE 9800 512 MB. Windows XP Profesional SP3. Gram na rozdziałce 1280x768 i detalach ustawionych na "wysokie" (nie "bardzo wystokie"). Wlasciwie czy ustawiam je niskie czy wyższe gra zawsze łapie taką zwieche, którą opisałem na początku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ UrseK Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 hmmm powiem Ci tak - bądź co bądź obstawiam -karta graficzna. ja miałem podobny problem - nawet przy ustawieniach MINIMALNYCH. Wystarczylo, że się nagrzała i dziekuje. Obecnie zastosowałem metodę pudełek z zapałkami i wszystko śmiga. Lapek śmiesznie wygląda , ale grać moge. Walnij sobie na najniższe progi graficzne i popraw wentylację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Prawde mowiąc sprawdzałem temperaturę kilkukrotnie. Faktycznie na pełnych detalach i rozdziałce 1920 na 1080, karta grzała sie niemilosiernie - bylo prawie 70 C. Jednak przy zmniejszeniu rozdzielczosci i leciutkiej korekcie detali temperatura nie przekracza 55 C. Z tego co wyczytalem niektorzy uwazaja ze te sciny to zasluga antywirusa dzialajacego w tle. Sprobuje wylaczyc avasta podczas gry, choc nie sadze aby mialo to cokolwiek wspolnego ze zwiechami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 ja miałem tak samo na starym kompie w wielu grach - tf2, l4d2, gta4 i wiele podobnych dobrych ( ale nie wszystkie ), kartę graf. miałem coś w okolicach twojej albo lepszą, wiec chociaż wszystko wzazywało właśnie na nią, to nie mogło być coś od niej. Wydaje mi się, że miałem skurwiałą płytę główną, wiele rzeczy było pojebanych w tamtym kompie, ale jakby się temu bliżej przyjrzeć to wina mogła leżeć po stronie właśnie płyty głównej. Nie wiem czy tak może być i u Ciebie, ale kto wie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ aft3r Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Miałem podobnie do ciebie, z tym, że po tych 30-40 sek. gra wyglądała mniej więcej tak: Odpal grę z parametrem -dxlevel 80. Po pierwszym uruchomieniu gry usuń ten parametr. Od jakiegoś czasu gram tak i gra nie wygląda dużo gorzej, trzeba się tylko przyzwyczaić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Zagrałem 3 mapy po wpisaniu tego parametru w skrócie i nie złapałem zwiechy, aczkolwiek nie usuwalem go pozniej - wiec prawdopodobnie problem został wyeliminowany. Dzieki After. Tak przy okazji. Mam jeszcze jedno małe pytanie. Jak to jest z wypadaniem przedmiotow w grze. W sieci mozna wyczytac ze losowy przedmiot wypada po 30-70 minutach gry. Wiec jak to mozliwe ze gram 3 dzien i nie wypadl mi zaden przedmiot? Zdobylem 2 kamienie milowe za co dostalem dwa itemy, ale nie sadze aby byla to powiazana sprawa ze standardowym dropem. Acha, mam premium acc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ famE Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Orzeh, sprawa jest taka, że masz limit 8-10 gdzieś tak itemów na tydzień. W nocy z środy na czwartek o północy masz reset tego limitu i dostajesz itemy znowu. Jeśli dużo grasz a jak widzę to tak, to możesz ten limit w jeden dzień wyczerpać i musisz czekać do czwartku. A co do czapek to jest tak że masz tam 3% szansy że wypadnie Ci czapka. To tak jakbyś rzucał kostką zbudowaną z kilkudziesięciu płaszczyzn i jak wypadnie 1, 2 lub też 3 to dostajesz czapkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Nie wiedziałem ze istnieje jakis limit, dzieki za klarowne wytlumaczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ famE Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Kiedyś nie było limitu i wtedy to można było siedzieć na serwerze idle i tylko ciągnąć itemy setkami, lecz to się zmieniło co uznaję za lepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Michal Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Orzeh nie użył ani jednego przekleństwa/wyzwiska w swoich postach mamy rok 2012 wszystko wskazujena apokalipsę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
❤ DMG Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Orzeh nie użył ani jednego przekleństwa/wyzwiska w swoich postach mamy rok 2012 wszystko wskazujena apokalipsę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Czego się śmiejecie być może orzeh miał takie postanowienie nowo roczne ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berix Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Nie wiedziałem ze istnieje jakis limit, dzieki za klarowne wytlumaczenie. i używa wyższej polszczyzny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konik Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 nawąchał się jak nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts