Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

TF2, łapie zwiechy.

ORZEH
 Share

Recommended Posts

Generalnie mam maly problem. Wlasciwie od poczatku mojej gry w TF2, gra ta czasami łapie ścinki ekranu na 30-50 sekund. Dzwięk jest wtedy zapętlony, a "ekran" stoi w miejscu. Po chwili gra się "odwiesza" lub wywala do Windowsa... Jest to dosyc flustrujace zwlaszcza ze googlując moj problem wlasciwie nie ma zadnego konkretnego rozwiazania, a sporo ludzi z takowym problemem sie zmaga. Moje pytanie brzmi czy miewacie podobny problem z TF-em i czy jestescie w stanie podpowiedziec mi co moglbym zrobic aby wszystko smigalo jak nalezy - bez kuriozalnych "ścinek".

Jezeli chodzi o moj sprzet prezentuje się on tak:

AMD Athlon 64 x2 Dual 6000+ 3,11 Ghz.

RAM 3,5 GB.

NVIDIA GFORCE 9800 512 MB.

Windows XP Profesional SP3.

Gram na rozdziałce 1280x768 i detalach ustawionych na "wysokie" (nie "bardzo wystokie"). Wlasciwie czy ustawiam je niskie czy wyższe gra zawsze łapie taką zwieche, którą opisałem na początku.

hmmm powiem Ci tak - bądź co bądź obstawiam -karta graficzna.

ja miałem podobny problem - nawet przy ustawieniach MINIMALNYCH.

Wystarczylo, że się nagrzała i dziekuje.

Obecnie zastosowałem metodę pudełek z zapałkami :lol: i wszystko śmiga. Lapek śmiesznie wygląda , ale grać moge.

Walnij sobie na najniższe progi graficzne i popraw wentylację.

Prawde mowiąc sprawdzałem temperaturę kilkukrotnie. Faktycznie na pełnych detalach i rozdziałce 1920 na 1080, karta grzała sie niemilosiernie - bylo prawie 70 C. Jednak przy zmniejszeniu rozdzielczosci i leciutkiej korekcie detali temperatura nie przekracza 55 C.

Z tego co wyczytalem niektorzy uwazaja ze te sciny to zasluga antywirusa dzialajacego w tle. Sprobuje wylaczyc avasta podczas gry, choc nie sadze aby mialo to cokolwiek wspolnego ze zwiechami.

ja miałem tak samo na starym kompie w wielu grach - tf2, l4d2, gta4 i wiele podobnych dobrych ( ale nie wszystkie ), kartę graf. miałem coś w okolicach twojej albo lepszą, wiec chociaż wszystko wzazywało właśnie na nią, to nie mogło być coś od niej. Wydaje mi się, że miałem skurwiałą płytę główną, wiele rzeczy było pojebanych w tamtym kompie, ale jakby się temu bliżej przyjrzeć to wina mogła leżeć po stronie właśnie płyty głównej. Nie wiem czy tak może być i u Ciebie, ale kto wie..

Miałem podobnie do ciebie, z tym, że po tych 30-40 sek. gra wyglądała mniej więcej tak:

Odpal grę z parametrem -dxlevel 80. Po pierwszym uruchomieniu gry usuń ten parametr. Od jakiegoś czasu gram tak i gra nie wygląda dużo gorzej, trzeba się tylko przyzwyczaić :)

Zagrałem 3 mapy po wpisaniu tego parametru w skrócie i nie złapałem zwiechy, aczkolwiek nie usuwalem go pozniej - wiec prawdopodobnie problem został wyeliminowany. Dzieki After.

Tak przy okazji. Mam jeszcze jedno małe pytanie. Jak to jest z wypadaniem przedmiotow w grze. W sieci mozna wyczytac ze losowy przedmiot wypada po 30-70 minutach gry. Wiec jak to mozliwe ze gram 3 dzien i nie wypadl mi zaden przedmiot? Zdobylem 2 kamienie milowe za co dostalem dwa itemy, ale nie sadze aby byla to powiazana sprawa ze standardowym dropem. Acha, mam premium acc.

Orzeh, sprawa jest taka, że masz limit 8-10 gdzieś tak itemów na tydzień. W nocy z środy na czwartek o północy masz reset tego limitu i dostajesz itemy znowu. Jeśli dużo grasz a jak widzę to tak, to możesz ten limit w jeden dzień wyczerpać i musisz czekać do czwartku. A co do czapek to jest tak że masz tam 3% szansy że wypadnie Ci czapka. To tak jakbyś rzucał kostką zbudowaną z kilkudziesięciu płaszczyzn i jak wypadnie 1, 2 lub też 3 to dostajesz czapkę :)