Prowokator Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Chyba każdy zauważył,że jeśli jest się Nemesis to szanse są zerowe gdy bije Ciebie więcej niż ... DWIE OSOBY? Moim zdaniem miło było by dodać taką opcję jaką spotkałem na JaC serverze zombie mod Mianowicie SCREAM - odrzucenie i zabranie ileś tam hp, np po 50, (2x użycie - ginie osoba w zasięgu SCREAM) Ogólnie scream polega na tym by można było JAKOŚ sobie poradzić kiedy np. 20 osób Ciebie bije a Ty np. byłeś w kampie i nie masz jak wyjść, wówczas używasz tego i możesz sobie jakoś poradzić ... Nie da się na tym serverze przeżyć Nemesisem (no chyba,że wszyscy akurat kampią a Ty sobie eliminujesz po kolei każdego przeciwnika) No do tego fajnie było by już zmienić model nemesis, na jakiś inny który by się różnił ... bo póki co jest zwykły zombie który świeci na czerwono. Po prostu frajdą jest być nemesis ale wówczas gdy na serverze gra może z 5- 6 osób jak jest więcej to nie ma nawet po co się ruszać bo gdy strzelają w Ciebie 3 osoby to nawet nie idzie się ruszyć, nie ma opcji by uciec - po prostu BETON. Link to comment Share on other sites More sharing options...
❤ DMG Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Dokładnie, też mnie to irytuję gdy czekam na nemesis aby tu ładne wszystkich zabić ale gdy jest ponad 5 osób na serwerze i stoja obok Ciebie i bezczelnie napieprzają to aż Ci się nie chce wcale ruszac ,bo to nic nie daje idziesz w kąt i czekasz kiedy Cie łaskawie ubiją. Co innego na mapie westwood gdzie bycie nemesisem jest przyjemnością ,jest sporo kamp także każdy znajdzie swoją kampę i można po kolei zabijać. Za pomysł wielki + Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 niezbyt rozumiem prorok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 Do tego dodaje paczkę modeli w half life model viewer można sobie przejrzeć wybrać jakiegoś nemesisa (modele z JaC servera chociaż widzę,że na wch modele też są nazwane JaC sunx? ;> http://www.speedyshare.com/file/P5QgN/all.rar [ Dodano: 2012-01-31, 16:30 ] niezbyt rozumiem prorok Jestem załóżmy nemesis - biją mnie 2 osoby = nie mam szans w ogóle się ruszyć + nie mam szans zabić nikogo Dałem rozwiązanie , SCREAM odrzuca + zabiera np hp , przydatne gdy dużo osób się nad Tobą pastwi a Ty nie masz SZANS. Kolejna propozycja to zrobienie czegoś by nemesisa nie paraliżowało pod naporem 2 osób które w Ciebie ładują , łatwiejsze wykonywanie ruchów czy skoków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 , SCREAM odrzuca + zabiera np hpale co to jest ten scream???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 To taka jak by fala uderzeniowa Aktywowało się ją przyciskiem e (lub innym , zależy jak kto ma ustawione) [ Dodano: 2012-01-31, 17:19 ] http://www.youtube.com/watch?v=9phctCGBmtU min 1.40 tam będzie widać taką falę na czerwono ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Nie da się na tym serverze przeżyć Nemesisem Ostatnio mialem nemesis na cpl_mill i 6 (albo 7) osob mnie napierdalalo. Jebalem sie z tym prawie cala runde, a na koniec zostalo mi tylko z 50 hp, ale wygralem. To nie jest trudne. Runde przedemna jakis januszowy tytan mial ta sama sytuacje i tez poradzil. Mianowicie SCREAM - odrzucenie Pojebalo, juz wystarczy, ze jest smoker, ktory uzywa jezyka i sprinter ktory na kuckach wejdzie w kazda kampe. Jako fan gatunku (nie gry, filmu) uwazam, ze takie udogodnienia tylko rozpierdalaja rozgrywke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 Blunt , doczytaj całość i mnie nie wkurwiaj. Scream to nie klasa , to coś co może zrobić nemesis kiedy nie ma szans uciec, do tego piszesz mi się udało bla bla bla, ciekawe ile razy Ci się uda jeszcze. Ja gram codziennie na ZM i fakt czasami się UDA ale zazwyczaj to się nie udaje, każdy kto gra codziennie w ZM to wie ,że tutaj nemesis nie ma żadnych szans chyba,że wszyscy kampią a Ty sobie wybijasz po kolei cpl_mill mhm. Udogodnienia zabijają grę ale brak możliwości również, sam nie lubię jak jest pełno rzeczy do kupienia np za ammo packi etc itp, pełno klas itd no ale jeśli biją mnie 2 osoby kiedy jestem Nemesis a ja nie mam szans się nawet ruszyć to chyba coś jest nie halo? Nawet nie mogę skoczyć daleko, nawet nie mogę w ogóle skoczyć by się za czymś ukryć, jak mam podejść do kogoś kiedy jestem słupem soli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smiley # BH Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Nie rozkminiam tego ale spoko. pozdro ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 Nie rozkminiam tego ale spoko. pozdro ;] To po co się udzielasz? Zamiast trollować to zrób coś pożytecznego bo spamować to każdy potrafi a wnieść coś konkretnego już niestety nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 nie moge nigdzie znalezc takiego granata. Znalazlem jedynie taki co powoduje trzesienie u przeciwnika to znaczy nie zadaje obrazen ale powoduje ze ekran Ci drży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 Bo to nie jest granat a opcja którą używa nemesis ;p i tylko on. oglądałeś filmik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Blunt , doczytaj całość i mnie nie wkurwiaj. Scream to nie klasa , to coś co może zrobić nemesis to TY doczytaj i mnie nie wkurwiaj, nie napisalem ze to klasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 Blunt , doczytaj całość i mnie nie wkurwiaj. Scream to nie klasa , to coś co może zrobić nemesis to TY doczytaj i mnie nie wkurwiaj, nie napisalem ze to klasa to co ma do tego to : Pojebalo, juz wystarczy, ze jest smoker, ktory uzywa jezyka i sprinter ktory na kuckach wejdzie w kazda kampe. Nic nie ma wspólnego, ja piszę o nemesis a Ty o smokerze, smokera nie ma w np. armagedon mode, nemesis mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blunt Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Pojebalo, juz wystarczy, ze jest smoker, ktory uzywa jezyka i sprinter ktory na kuckach wejdzie w kazda kampe. Nic nie ma wspólnego, ja piszę o nemesis a Ty o smokerze, smokera nie ma w np. armagedon mode, nemesis mode. Czy wymagac odrobine czytania ze zrozumieniem w polaczeniu z logicznym mysleniem to tak duzo? Pojebalo, juz wystarczy, ze jest smoker, ktory uzywa jezyka i sprinter ktory na kuckach wejdzie w kazda kampe.(...)Jako fan gatunku (nie gry, filmu) uwazam, ze takie udogodnienia tylko rozpierdalaja rozgrywke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 okej teraz ja się wypoeiem. Otoz jest troche racji z tym co napisal prowokator, nemek ma przejebane ale nie do konca. Jezeli jest zwykly nemek na ludzi to sa szanse na zabicie ich ale troche sie trzeba pomeczyc, ale jest mozliwe. Zazwyczaj jest tak ze pojawia sie nemek i 50% serwa kupuje unlimited i po grze... nemek ma prkatycznie zerowe szanse na przetrwanie Aha. Nemek prowokator ma przejebane wtedy gdy ktos ma minigana! Wkurwia to ze nemek stoi praktycznie... nie moze sie ruszyc...ni to nie odrzuca ale nie daje przejsc do przodu...Praktycznie staje a survek zadowolony napierdala AP Mod survivor... podczas tego modu mozna wylaczyc wszelkie zdolnosci zombie bo przez nie survek nie ma zadnych szans... Odkąd serwer stoi, na moich oczach survem przetrwaly 2 lub 3 osoby... okej jeszcze tak poza tematem. Proszę niemilosiernie o: -usunięcie standardowych klas a zostawic te co maja moce -usuniecie standardowych map (cs,de...) Ten "scream" czy jakos tak to jest nawet fajne gdzies to widzialem ze odrzuca ludzi. ale to co znalazl adam chyba lepsze nie sadzisz? Trzesie sie obraz i co ? i gowno nemek z bananem na japie rozpiernicza nas ^^ fajne [ Dodano: 2012-02-01, 09:16 ] Ja - ten madrzejszy napisał/a: Pojebalo, juz wystarczy, ze jest smoker, ktory uzywa jezyka i sprinter ktory na kuckach wejdzie w kazda kampe.(...)Jako fan gatunku (nie gry, filmu) uwazam, ze takie udogodnienia tylko rozpierdalaja rozgrywke. i kolejna przykra i rzucająca sie w oczy prawda... Przed sprinterem trzeba mine stawiac w poprzek aby ten na sprincie na kucaka nie wszedl... na survie ,surv przegrywa przez smokera... ktory przyciagnie go z konca mapy a caly serwer sie na niego rzuci... tak być nie może... Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 tylko jak tak mine postawisz i nie będzie mógł wejść to jest to brane za blokowanie się nią... w takich sytuacjach, gdy nie mogę wejść od razu częstuje banem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted February 1, 2012 Author Report Share Posted February 1, 2012 okej teraz ja się wypoeiem.Otoz jest troche racji z tym co napisal prowokator, nemek ma przejebane ale nie do konca. Jezeli jest zwykly nemek na ludzi to sa szanse na zabicie ich ale troche sie trzeba pomeczyc, ale jest mozliwe. Zazwyczaj jest tak ze pojawia sie nemek i 50% serwa kupuje unlimited i po grze... nemek ma prkatycznie zerowe szanse na przetrwanie Aha. Nemek prowokator ma przejebane wtedy gdy ktos ma minigana! Wkurwia to ze nemek stoi praktycznie... nie moze sie ruszyc...ni to nie odrzuca ale nie daje przejsc do przodu...Praktycznie staje a survek zadowolony napierdala AP Mod survivor... podczas tego modu mozna wylaczyc wszelkie zdolnosci zombie bo przez nie survek nie ma zadnych szans... Odkąd serwer stoi, na moich oczach survem przetrwaly 2 lub 3 osoby... okej jeszcze tak poza tematem. Proszę niemilosiernie o: -usunięcie standardowych klas a zostawic te co maja moce -usuniecie standardowych map (cs,de...) Ten "scream" czy jakos tak to jest nawet fajne gdzies to widzialem ze odrzuca ludzi. ale to co znalazl adam chyba lepsze nie sadzisz? Trzesie sie obraz i co ? i gowno nemek z bananem na japie rozpiernicza nas ^^ fajne [ Dodano: 2012-02-01, 09:16 ] Ja - ten madrzejszy napisał/a: Pojebalo, juz wystarczy, ze jest smoker, ktory uzywa jezyka i sprinter ktory na kuckach wejdzie w kazda kampe.(...)Jako fan gatunku (nie gry, filmu) uwazam, ze takie udogodnienia tylko rozpierdalaja rozgrywke. i kolejna przykra i rzucająca sie w oczy prawda... Przed sprinterem trzeba mine stawiac w poprzek aby ten na sprincie na kucaka nie wszedl... na survie ,surv przegrywa przez smokera... ktory przyciagnie go z konca mapy a caly serwer sie na niego rzuci... tak być nie może... BLUNT - Tytanowy - no z Tobą to się zgodzę , survivor też jest totalnym zerem (chyba,że kampi // co jest akurat tutaj zabronione) Moim zdaniem survivor powinien mieć trochę mniejszą grawitację by wyżej skakać itd (to już by moim zdaniem wiele zyskał. Sprinter zaś powinien mieć blokadę na włączanie sprintu tylko wtedy kiedy stoi a nie kiedy kuca no ale cóż. Tak jak pisałeś wszystkie klasy powinne mieć moce wyłączone podczas survivor mode. Usunięcie map cs/de też na duży PLUS. No i wracając do SCREAM , hmmm ten granat co pisał Virus to racja - fajna rzecz też jestem ZA ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 mapy cs/de skasowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 zajebiscie i elegacko Link to comment Share on other sites More sharing options...
❤ DMG Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 tylko jak tak mine postawisz i nie będzie mógł wejść to jest to brane za blokowanie się nią... w takich sytuacjach, gdy nie mogę wejść od razu częstuje banem I wtedy eMtek wlepi Ci Tytanowy bana za blokowanie yhhh minOM Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 I wtedy eMtek wlepi Ci Tytanowy bana za blokowanie yhhh minOM sprawa wyjaśniona na mumble miedzy mna, Adamem i emtekiem a tak do tematu. Tego tak sie nie zostawi, tylko jak bedzie czas sie poprawi i spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
❤ DMG Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 sprawa wyjaśniona na mumble miedzy mna, Adamem i emtekiem To znaczy co wyjaśniliście? Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ eMteK. Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 to co chcieliśmy ;p a czego nie wiedzieliśmy ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts