Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Poradnik o broniach i ich własciwosciach na ZM

skateq
 Share

Recommended Posts

Witam , chiałbym zaprezentować poradnik dla nowicjuszy jak i dla stalych graczy.

NIE WIEDZAŁEM GDZIE DAC PORADNIK DO TAŁEM GO TU NIE WIEM CZEMU;] JEŚLI BD NIE TAK PROSZE O PRZENIESIENIE GO

1.SG-552 Commando ( Auto-kampa TT )

.images?q=tbn:ANd9GcQyGXZ7Wiy8KRVgjqENggWTEi_oDtk_kDRUwJMqk16TgXFqAppAlA&t=1

-Broń jest zasadniczo dobra. Ma mocną sile odrzucenia i jest celna, ale strasznie długo się ją przeładowuję, dlatego polecam ją na kampy długie. Celność ++ / Przeładowanie -- / Szybkostrzelność + / Moc +. Ta broń jest dobra na zombie, ale wolno właśnie się przeładowuję.

2.Steyr AUG A1 ( Auto-kampa CT )

images?q=tbn:ANd9GcSr3uOP2O8cGCCp1IAat5AjOkZlZhSVo2e72GeOfCwnA1e6isQOWQ

Broń jak wyżej, tylko jest trocha słabsza siła odrzucenia i szybciej się ją przeładowuje. Polecam tą ze względu na to że szybsze jest przeładowanie a różnica mocy jest niewielka. Celność ++ / Przeładowanie - /

Szybkostrzelność + / Moc +. Na zombie jest dobra u nie mam zastrzeżeń co do tej broni.

3.M4A1 Carabine

images?q=tbn:ANd9GcSG-GvClC3BRGyEejTafERzK-GkQqL7xD7ZuYRq-1OMZrVy0w6y&t=1

- Broń, która jest dobra. Szybkostrzelna, celność też ma dobrą, moc jest już średnia, osobiście wole AK-47 ze względu na moc i szybko się przeładowuje. Celność ++ / Przeładowanie + / Szybkostrzelność + / Moc +. Broń jest dobra, ale może czasem zawieść. Ogólnie broń wypada dobrze ze względu na celność.

4.AK-47 kalashnikov

Kalashnikov_AK_47.jpg

- Broń, która jest o wiele lepsza w mocu strzału niż M4A1 Carabine i szybciej się przeładowuję. Ale celność tej broni pozostawia wiele do życzenia. Szybkość strzałów też nie jest najlepsza, ale wole AK-47 kalashnikov niż M4A1 Carabine. Celność - / Przeładowanie ++ / Szybkostrzelność +/- / Moc ++. Bardzo dobra broń, nigdy nie miałem problemu z tą bronią. Zombie mają ciężko ze względu na jej moc.

5.IMI Galil

47944jq.gif

- Broń, która ma sporą ilość naboi w magazynku, ale jest bardzo słaba w mocy strzału. Celność też jest słaba i szybkość strzałów. Przeładowanie jest wolne, ale też nie jest szybkie. Celność - / Przeładowanie ++ / Szybkostrzelność +/- / Moc +/-. Nie polecam tej broni na zombie. Choć ma dużo naboi w magazynku nie jest najlepsza.

6.Famas

461_famas_f1.jpg

- Broń, która ma mały magazynek bo najmniejszy z wyjątkiem broni dodatkowych. Famsa jest bardzo celny, ale za to przeładowanie jest wolne. Moc i szybkostrzelność nie należą do plusów tej broni. Celność ++ / Przeładowanie +/- / Szybkostrzelność +/- / Moc +/-. Ta broń na zombie nie jest najlepsza z powodu na magazynek, ale nadrabia celowaniem. Odrzucenie też nie jest mistrzowskiej choć w tym wypadku zależy od trybów.

7.M3 Sper 90 ( pompa )- Pompa to broń dla odważnych. Strasznie wolno przeładowuje a strzela jeszcze wolniej, ale jej moc i celność nie są najgorsze. Zombie można trafić w obrażeniach od 100 do 500. Celność +/- / Przeładowanie -- / Szybkostrzelność -- / Moc ++.

8. 8 XM 1014 M4 ( pompa 2 ) - Pompa, która ma słabszą moc, ale jest o wiele szybciej strzelna i szybciej się przeładowuje. Choć polecam tą pierwsza pompe to i tak ta się nie spisuję najgorzej. Celność - / Przeładowanie + / Szybkostrzelność + / Moc +. Na zombie też nie jest najgorsza.

9.MP5 navy

mp5navy.jpg

- Jedyna broń typu SMG na ZM. Choć nie ma dobrej mocy i celność to jest bardzo dobra. Sam osobiście jej używam. Szybko strzela i przeładowuję się. Na zombie też jest dobra, jak dobrze strzelasz zombie nie ma z tobą żadnych szans. Celność +/- Przeładowanie ++ / Szybkostrzelność ++ / Moc +/-

Bronie dodatkowe

* MP5 z laleczką(wersja V.I.P)-Jedyna broń dla VIP'a na ZM. Ma większą moc niż nie jedna bron dla zwyklego gracza a jej celność jest precyzyjna.Szybko strzela i przeładowuję się. Na zombie też jest dobra, jak dobrze strzelasz zombie nie ma z tobą żadnych szans. Celność ++/Przeładowanie ++ / Szybkostrzelność ++ / Moc ++

Za ammo packi można kupić lub znaleść na mapie wyjątkowe bronie czyli :

10.AWP sniper - osobiście nigdy nie grałem AWP na ZM i nie polecam bo z tego co wiem nie da się nią grać, Dlaczego ? a no dlatego, że zombie jest szybkie, a AWP jest wolna. Ale jej moc jest bardzo dobra. Na zombie się nie przyda, ale to już zależy od gustu. Celność++ Przeładowanie -- Szybkostrzelność -- / Moc ++

11.M249 ( Krowa )

images?q=tbn:ANd9GcT2gC28S9u15bSLrgLZXdTI4px3fyQZUAVy20h0iroZBs1d15xX&t=1

- Krowa to potężna broń ma 100 naboi w magazynku, dlatego jest strasznie dobra moc jest też dobra. Ale celność i szybkostrzelność już nie są takie dobre. Na zombie jest bardzo przydatna. Polecam zawsze brać, jak się ma ap.

12.SG 550 Auto-sniper ( Auto -lama CT )

sg550.jpg

- Auto-kampa jest to dobra broń ze względy na siłe, a słaba ze względu na magazynek i przeładowanie. Zawsze zombie ma trudno jak człowiek się zaopatrzy w taką broń. Polecam każdemu. Celność ++ Przeładowanie - / Szybkostrzelność + / Moc ++

13.G3 S61 Auto-Sniper ( Auto-lama TT )

weapons-rf-g3_cs.jpg

- Tak jak wyżej, tylko że jest minimalnie słabsza i ma większy magazynek. Celność ++ / Przeładowanie - / Szybkostrzelność + / Moc ++.

Bronie drugiego planu

1. 9x19MM sidearm ( glock ) - Glock to nie jest mistrzowska broń, ale w trybie burst-fire jest dość dobry. Na dobicie zombie jest w sam raz. Celność + / Przeładowanie + Szybkostrzelność + / Moc +/-

2.KM. 45tactical ( USP ) - USP nie jest najgorsza, bo moc ma niezłą, ale 12 naboi w magazynku to mało. Celność =+/- / Przeładowanie +/ Szybkostrzelność + / Moc +

3..Night hawk ( Deagle ) - Deagle jest to broń bardzo silna, ale jej ilość naboi w magazynku, szybkostrzelność mówi samo za siebie. Ale ogólnie broń jest bardzo dobra i nie potrzeba jakość patrzeć na naboje. Celność + / Przeładowanie -- / Szybkostrzelność -- / Moc ++

4..ES five-seven - Dobra broń, celna sporo naboi w magazynku. Nie ma co tu mówić jest bardzo dobrą bronią. Celność ++ / Przeładowanie + / Szybkostrzelność + / Moc ++

5..40 Dual Elites - Broń, która z pomocniczych jest najmniej celna, ale ma za to najwięcej ammo . Broń jest bardzo szybkostrzelna i moc też ma dobrą. Polecam ja zombie mają ciężko z tą bronią. Ale też wolno się przeładowuje co jest wielką wadą.l Celność -- / Przeładowanie - / Szybkostrzelność ++ / Moc ++.

Dodatkowe

Na serwerze jest coś takiego jak

- HE granat, który jest granatem zapalającym zombie. Zombie przez chwile się pali, spowalnia to zombie, ale i też zabiera życie.

- flesh, który zamraża na około 3 - sec w tym czasie bez problemu przeładujesz broń.

- smoke, który oświetla małą przestrzeń, a po chwili gaśnie.

Ostanio wiele ludzie sie pytalo jak grać żeby przeżyć, jakie bronie brać co nam pomaga co przeszkadza? Myślę że ten poradnik po przeczyatniu pomoże wielu nowym niedoświadczonym graczą ogarnąc gre na serwerze ZM zeby przeżyć i wygrac !

Pozdrawaim, skateq

P.S. Osobiście polecam m4/ak-47 sa one bardzo popularne.I myśle ze da sie z nimi wygrać

Przepraszam za błedy ale wiecie to nie bylo łatwe wszytko ograć myśle ze te małe błedny nie będą miały dużego znaczenia. A co to tematu ze to nie ten dział to wiem jebły mi się zamiast dac do dzialu "Informacje" to dałem ale tez w sumie nie wiem czy tam też jest miejscena Poradniki. Jak by ktos mugł go przenieść do innego działu będę wdzieczny. :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.