berix Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 1. hujowo postąiliście usuwając prezenty z serwa, własnei w ten sposób serwer się wyróżniał 2. Zmienić votowanie map, wybieranie map powinno być pod f2, f3 itd. 3. zmienić staty na HLX stats 4. wgrać jakiś plugin który by banował np. 5-7 ostatnio granych map 5. zabronić graczom robienie głosowania na mutowanie innej osoby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 1. Z tego co sie orientuje sa dalej prezenty wiec nie wiem o co chodzi... 2. Zapewne masz na mysli wbudowany vote... nie wiem dlaczego mielibysmy go uzywac. 3. Byl juz watekz HLXem, jak chcecie to robcie hlx, i to tito choc uwazam, ze tf2stats jest fajniejsze 4. Chyba da sie to gdzies ustawic, jeszcze nie wiem gdzie. 5. Jak w takim przypadku z krzykaczami maja sobie radzic gracze gdy nie ma admina? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 A ja tak sobie mysle ze na Wiejski serwer TFa postawiono posplitą lache. Miała być nowa muzyka - nie ma. Nowe mapy? Fakt, są. Szkoda tylko ze frekwencja spada na nich do kilku graczy - moze to kwestia ich dlugiego pobierania, a moze beznadziejnego doboru. Wiadomo ze wszystkich nie da sie uszczesliwic. Jezeli chodzi o rzeczy ktore poruszyl Berix to faktycznie prezenty chyba sie nie pojawiaja, natomiast plugin który blokuje wybor ostatnio granych map działa (ustawiony bodaj na 5 map). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Prezenty sie pojawiaja w trybie 4fun, w skillowym nie. Zawsze tak bylo. Co do lachy - uzyke trzeba spakowac do bz2 i wrzucic na fastdl. Ja nie mam czasu ogarniac wszystkich serwerow. Niestety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoveUK Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berix Posted April 24, 2012 Author Report Share Posted April 24, 2012 zjebały się staty.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 wlasnie wgrywam najnowszy plugin statystyk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 zaaktualizowalem plugin statytstyk, niestety jednak wymaga on tlumaczenia, jkesli ktos mialby chwile i mi pomogl z tlumaczeniem - bylbym zajebiscie wdzieczny. Slowa do tlumaczenia sa proste jednakze jest tego troche a ja nie wyrabiam czasowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atom Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Ja mogę pomóc w tym tłumaczeniu. Wyślij mi na priv co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berix Posted May 23, 2012 Author Report Share Posted May 23, 2012 staty na serwie ni dziłają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berix Posted June 11, 2012 Author Report Share Posted June 11, 2012 A więc już jest prawie miesiąc (ostatni zapis 14.05) odkąd staty na serwie nie działają, dopowiem że są problemy z adminami, używanie komend adminowskich doprowadzją do craszów serwera, nie da się banować poniważ ban się nie zapisuje oraz powoduje crash serwera (wczorejszy przypadek) 3 krasze w 10 min po prubie zbanowania gracza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Potrzebuje 3 baz danych oraz przestrzeni dyskowej na wspomniane skrypty. Pisalem juz o tym X razy. Jakims cudem ta konkretna maszyna oraz nasz hosting nie moga sie ze soba skontaktowac. Ja naprawde bardzo chetnie bym to naprawil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyniol Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 jak narazie to bym odlozysz wszystkie sprawy tupu zbedne staty i doprowadzil do konca komendy admina bo bez statow da sie zyc ale jak trzeba zainterweniowac i miec obawe o crash servera to sie tego porostu nie robi i coraz czesciej trzeba robic scramble bo team'y sie poprostu dobieraja (kiedys gadalem z afterem o modzie co sam rozrzuca po teamach, ale na chwile obecna sa wazniejsze rzeczy) ps. berix z tym banem na graczu Sadysta nie miales racji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berix Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 ps. berix z tym banem na graczu Sadysta nie miales racji wiem już mi after pisał alby jakby nie robił mie za ciula i dało by się zobaczyć normalnie go na spec takich szopek by nie było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Wydaje mi się ze na Wiejski serwer TF2 postawiono lachę. Patrząc na frekwencje to wydaje mi sie ze jest coraz gorzej - serwer zapelnia sie srednio dopiero ok. godziny 12-13 po poludniu - o wczesniejszych godzinach ciezko go rozkrecic co notabene kiedys nie bylo wiekszym problemem. Warto by sie zastanowic dlaczego tak jest. Wydaje mi sie jednak ze serwer nie ma tego czegos co przyciaga na dluzsza mete i tylko nieliczni tutaj zostają na dluzej. Muzyka na poczatku map która od ponad pół roku jest ciagle ta sama mnie osobiscie wkurwia. Ciagle problemy ze statystykami tez robia swoje, bo wiadomo ze dla wielu osob "psychostaty" dzialaja jak magnes. Nie chce Virus zebys odbieral tego posta jako atak - ale wydaje mi sie ze na prawde warto byloby zajac sie tym serwerem na powaznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Moze nie do konca mam na to czas szczegolnie w sesji? O muzyke prosilem juz kilka razy abyscie dostarczyli mi POCIETA i z efektami fade-in i fade-out i to w dwoch wersjach (mp3 i mp3.bz2 abym mogl wrzucic na fastdownload). Kwestia banow i statystyk - poniewaz nikt laskawie nie uzyczyl mi swojej bazy i tych pare mb miejsca na serwerze - zakupie dzisiaj konto na jakims hostingu i to postawie. Zawsze jest tak, ze potraficie tylko pierdolic jak jest chujowo i psioczyc zamiast cos zrobic samemu. Ja niestety nie mam juz tyle czasu co kiedys i ciagle mam go coraz mniej. Jesli juz ktos lache polozyl na serwer to na pewno jestes jedna z tych osob bo do krytyki jestes pierwszy, do roboty ostatni podobnie jak berix. Jesli Wam zalezy na serwerze to wypadaloby ogarnac pizdy i pomoc, pogadac z afterem ktory rowniez sie serwerem zajmuje i cos ruszyc z tematem a nie czekac az Adaś łaskawie przyjdzie i wszystko zrobi. ave Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berix Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 noo baaa trolling zawsze i wszędzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyniol Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 virus odjebales kawal dobrej roboty wirtualny chmiel dla ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 prosze o wejscie na serwer i przetestowanie: -czy dzialaja bany -czy dziala killstreak -czy dziala goomba (spadanie na glowe), tradechat i scramble -czy dzialaja preferencje -czy dziala rank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berix Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 prosze o wejscie na serwer i przetestowanie: -czy dzialaja bany -czy dziala killstreak -czy dziala goomba (spadanie na glowe), tradechat i scramble -czy dzialaja preferencje -czy dziala rank narazie tylko bany nie sprawdziłem bo nie ma na kim, a tak wszystko smiga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 spolszczylem (w wiekszosci) statystyki - http://statystyki.wiejska-chata.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 narazie tylko bany nie sprawdziłem bo nie ma na kim, a tak wszystko smiga Bany i unbany działają - sprawdzalismy ok. godziny 13 z Tomoexem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 prosze jeszcze przetestowac ten rank, czy dziala bo niektorzy mowia ze czasem nie zalapuje, zrobilem reset wiec powinno byc ok ale dajcie znac jeszcze. ide teraz na spacer, jak wroce wrzuce muzyke ktora przygotowalismy z orzehem (dzieki za pomoc) i to powinno byc wsio jesli chodzi o TFa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 dodano nową muzyke (chyba z 15 nutek aby sie szybko nie nudzilo) podziekowania dla orzeha i amura za przygotowanie muzyki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts