❤ DMG Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Przeglądając internet znalazłem taki poradniczek, został on zaciągnięty z mpcforum myślę ,że Wam pomoże. Przez takie cudo mogę w koncu grać na wiejskim 4FN bez żadnych ścin. Team Fortress 2 to gra o nawet dużych wymaganiach naszego komputera. Jeśli twój sprzęt jest choc ciutkę za słaby, gra się w nią niekomfortowo, z przycinkami itp. Jest to wina - małej ilości FPS. Tutaj poradnik jak zwiększyć swoje fps'ki. Najlepszym rozwiązaniem jest granie w trybie DirectX8. Gwarantuje on o wiele lepszą grę. Ok. Poradniczek jak grac w Trybie DX8. 1. Klikamy PPM na Team Fortress 2 w Liscie Gier Steam. 2. Wchodzimy w właściwości -> ogólne -> ustaw opcje uruchamiania (parametry startowe) 3. W otwartym okienku dopisujemy następującą linijkę -dxlevel 80 i zatwierdzamy ustawienie. 4. Włączamy i wyłączamy grę. 5. Usuwamy z Opcji Uruchamiania linijkę wcześniej wpisaną (-dxlevel 80) 6. Dlaczego usuwamy? TF2 już zapisał w sobie opcję DX8, więc jest ona zbędna. Jednak po włączeniu trybu DX8 nasza grafika w TF2 ulega dużej zmianie.. dlatego wykonujemy następujące kroki : 1. Wejdz do pliku autoexec.cfg w Steam\steamapps\twoje konto\team fortress 2\tf\cfg (jeśli go nie masz - stwórz) 2. Dopisz następujące komendy : mat_specular "1"mat_bumpmap "1" mat_disable_bloom "1" tf_playergib "1" cl_ragdoll_physics_enable "1" cl_ragdoll_forcefade "1" cl_ragdoll_fade_time "50" cl_ragdoll_collide "0" cl_detailfade "999" cl_detaildist "999" c_mindistance "90" c_maxdistance "900" r_fastzreject "1" r_waterforceexpensive "0" r_waterforcereflectentities "0" fx_drawimpactdebris "1" fx_drawimpactdust "1" fx_drawmetalspark "1" r_flex "1" violence_ablood "1" violence_agibs "1" violence_hblood "1" violence_hgibs "1" props_break_max_pieces "-1" blink_duration "0.3" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atom Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Generalnie można skorzystać od razu z configu Chris'a http://fakkelbrigade.eu/chris/configs/ Chociaż w przypadku mojego kompa to zupełnie nic nie dało, to wiele osób uważa go za najlepszy config jeśli chodzi o fps'y. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
❤ DMG Posted May 5, 2012 Author Report Share Posted May 5, 2012 W sumie to ja nie rozumeim jeszcze do końca tego TF2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Tytanowy Janusz Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 a na cs znajdzie sie cos? cos w tym stylu albo jakies komendy czy cos... zeby chociaz troche wiecej tego bylo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
❤ DMG Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 Jest tego pełno w necie, czasami pomaga czasami nie. ( CS ) http://www.cscenter.pl/baza_poradnikow_do_counter_strike_1_6/9615-zwiekszanie_fps_jak_zwiekszyc_fpsy.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts