Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

LISTA BL

qen
 Share

Recommended Posts

Proponuje, aby wgrać na serwer liste banów z BlackListed. Pozowli to wyelimonować kilka serwerówch 'hajtów', którzy otwierają ze zbanowanym steamem statsami 40:7 a admini nic z tym nie robia, bo niby wchodzi od jakiegoś czasu. Trudno jest mi uwierzyć, że koleś, który na profilu ESLowym jest zerem, bija go kolesie z top 2000 a na serwerze jest taki twardy. Naprawde wgranie tej listy banów by co nieco oczyściło serwer z takich smieci i admini by mieli troche mniej roboty.

Kumam mimo to nadal jestem za tym, aby to wprowadzic. Pomyslmy logicznie.. kto by placil za ub, zeby moc pograc na takiej zwyczajnej 'wiejskiej chacie' albo zeby kogos zbanowali. Juz lepiej nowego steama kupic. Szkoda zachodu...

Gdy to pisalem domyslalem sie, ze moga sie fanboye przczepic o to 'zwyczajna zwykla chate' ale naprawde nie mialem nic zlosliwego na mysli. Podoba mi sie ta serwerownia i nic do niej nie mam. ;) takze sorry tam jezeli kogos urazilem

pograc na takiej zwyczajnej 'wiejskiej chacie' albo zeby kogos zbanowali

Tu nie chodzi o publiki a ligi esle itd.

Kilak powodowa dlaczego na nie:

- Gorsza praca serwera - Baza banow wczytywana co zmiane mapy = +jakiś czas do przeładowania map itd.

- Często zbanowane nie winne osoby

- Utrata osób przez w/w 2 pkt

Tu nie chodzi o publiki a ligi esle itd.

Kilak powodowa dlaczego na nie:

- Gorsza praca serwera - Baza banow wczytywana co zmiane mapy = +jakiś czas do przeładowania map itd.

- Często zbanowane nie winne osoby

- Utrata osób przez w/w 2 pkt

-2kb wiecej do wczytania? masakra.. - zaden argument

-Gdyby byly niewinne to by nie dostaly bana na BL. Watpie, aby takie osoby graly fair play na FFA. Sam gdybym mial bana to bym ciskal na wh kiedy tylko by sie dalo... bardzo latwo jest to ukryc.

-smieci nie potrzeba

• 1 month later...

Odkopię.

Nie wiem, czy ta "gorsza praca serwera" aż tak się przekłada na komfort graczy. Dzisiaj (a dokładnie przed chwilą) biegało czterech frajerów zbanowanych na BL'u, AC i ESL (na jakichś pietnastu grających). Wątpię aby kogokolwiek bawiła gra, gdy co chwilę dostaje "banie z dupy" na lepszej pracy serwera, bo mi osobiście by nie przeszkadzało poczekac trochę dłużej, a grać przynajmniej z prawdziwymi graczami a nie z niedorozwojami na cheatach...