Niedziel08 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Witam. Na forum generalnie zaglądałem rzadko. Postanowiłem jednak w końcu założyć konto. Przy tej okazji miałbym od razu pytanie. Zaznaczam, że nie wiedziałem gdzie ten temat założyć. Ostatecznie padło na ten dział. Mianowicie jest pewien problem dotyczący mojej obecności w rankingu. Widnieję tam jako Ukrainiec. Ukraińcem oczywiście nie jestem. Nie przeszkadza mi to w jakiś wielki sposób. Każdy raczej mnie kojarzy (grywam dość często, czasami rzadziej, zależy od ilości wolnego czasu), a i czasami używam mikrofonu (dzielę go między kilkoma osobami, więc nie zawsze mam do niego dostęp), więc za Ukraińca chyba nikt mnie nie bierze. Ciekawy jestem skąd wziął się ten problem. Może Wy wiecie? Powiem tylko jeszcze (a właściwie napiszę), że w innej grze, w której również wybierało nam automatycznie narodowość, również zostałem Ukraińcem. No i jeżeli byłaby taka możliwość, to poprosiłbym o zmianę tego. Z poważaniem, Niedziel08. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor / BTM Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Zakładam, że nie da się tego zmienić, bo system statystyk jest "3rd party". Zostałeś Ukraincem bo założę się, że system identyfikuje lokalizację użytkownika po bazie adresów IP, w której Twój pewnie jest błędnie przypisany do Ukrainy a nie Polski. Może w jakiejś nowszej wersji statsów jest to poprawione, ale ręczne zmienianie to pewnie kupa roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts