Czaki Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Może by tak zorganizować turniej na w-ch ? Np. na zasadach 1v1 w okreslonej klasie albo coś. Jakieś propozycje ? Zapisywałoby się za scrapa/reca/refa i z puli metalu byłaby nagroda, albo serwer by ufundował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atom Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Ja jestem za. To nie musi być jakiś wielki turniej z supraśnymi nagrodami tylko takie urozmaicenie. Ale żeby było ciekawiej to klasa jaką się będzie walczyć powinna być losowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaki Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Losowa klasa, nie wiem czy byłby to dobry pomysł ,bo jak komuś się trafi , nie wiem, skaut vs gruby, albo snajper vs gruby, to marne szanse. Najlepiej jedna klasa, albo turniej 2v2 czy 3v3, bo na highlandera to za mało osób pewnie chętnych by było. Wedle mnie to nagród nie musi wcale być, ale nagroda zawsze mogłaby zachęcić więcej osób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mars Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Myślę, że 2 vs 2 było by ciekawsze, ponieważ liczy się gra zespołowa i komunikacja. I każdy mógłby wziąć tym udział. A pomysł jako całość zachęcający. :pije: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Club Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Czy ty mars kiedykolwiek byłes wogóle na serwerze TF2 naszym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ aft3r Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Jestem za. Nawet mogę wrzucić ekstra prezent od siebie (metal, czy cuś), serwer też na ten czas mogę przygotować, więc z tym nie ma problemu. Znajdzie się więcej osób i można działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Jack092 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Całym sercem za! Też tam do puli nagród mogę coś dorzucić (pomimo, że ja ogólnie biedny w przedmioty jestem ) BTW. Pytanie tylko kto się tym wszystkim zajmie. Ktoś chętny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaki Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Też w sumie coś się mogę dorzucić. W sumie jako inicjator, mogę się tym zająć, ale sam w życiu nie dam rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ aft3r Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 A jakiej pomocy potrzebujesz? Myślę, że atom z przyjemnością by pomógł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaki Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 Ogólnie organizacyjne, najbardziej chyba jakieś rozgłoszenie tego, w sumie dobrze by było jakby na serwerze wyświetlał się co jakiś czas komunikat o turnieju z linkiem do tematu z zasadami, gdzie ludzie mogliby się zapisywać, no i ogólnie nie wiem, czy to zrobić 1v1 czy jakoś inaczej, mi w sumie najbardziej by podchodziło 2v2 albo 3v3, a reszta zasad pewnie na podstawie highlandera, więc tu nie będzie większych problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor / BTM Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Jeżeli myślicie o 2v2 to zawsze można spróbować zrobić turniej Ultiduo (dla niewtajemniczonych: mapa typu cp, limit 1 sold 1 med na drużynę). Ew. zmodyfikowane Ulti żeby można było grać dowolnymi klasami. Ale bez np. 2 Demo w jednym team Można by też pomyśleć nad zrobieniem tego na nieco większą skalę, jak turniej Pyro dodgeball na epic-cośtam. Mogę dorzucić jakieś metale do puli jakby co :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaki Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 W sumie to zmodyfikowane Ultiduo mogłoby być ciekawe. Dowolne klasy z wyłączeniem snajpera i spya, jak dla mnie nie nadają się na 2v2 Większa skala, to musiało by być więcej metalu, więc dorzucać się, sępy ! :-) Co do broni, podstawowe ofc, z paroma wyjątkami chyba najlepiej, co ? A no i jeszcze pozostaje kwestia zapisów. Czy ludzie zapisują się już z góry ogarniętymi drużynami, czy pojedynczo, i losowo dobierana jest do nich druga osoba, bo wiadomo, nie każdy ma drużynę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K3tChuP Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 wygram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomoex Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 jak komuś się trafi , nie wiem, skaut vs gruby, albo snajper vs gruby, to marne szanse. Tu zależy kto gra grubym, a kto gra sniperem/scoutem. Według mojej skromnej osoby, najlepszym rozwiazaniem byloby Ultiduo ze standardowym skladem. Med pewnie bedzie w kazdej druzynie, a soldowi raczej ciezko bedzie zabic np grubasa na OverHealu (tak mi sie osobiscie wydaje) mysle ze trzeba znalezc chwile, paru dobrych graczy i potestowac jakie klasy sie nadaja, a jakie nie. Czy ludzie zapisują się już z góry ogarniętymi drużynami, czy pojedynczo, i losowo dobierana jest do nich druga osoba, bo wiadomo, nie każdy ma drużynę. Lepiej zeby byly to ogarniete druzyny, bo pojedynczo beda pewnie klotnie o to kto ma czym grac, albo co ma robic. Na dodatek można miec duże umiejetnosci, ale przegrac przez to ze wylosowali ci kogos nie do konca dobrego, co nie jest chyba za dobrym rozwiazaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaki Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 Ewentualnie można zrobić tak, że będą drużyny, a ludzie bez drużyny będą losowo dobierani. Z tym testem klas dobry pomysł, można dzisiaj na ciuffcie wejść i na spokojnie potestować, zależy kto chętny i ma czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ aft3r Posted November 5, 2012 Report Share Posted November 5, 2012 Reklama na serwerze - żaden problem. Skoro Czaki myślisz nad czymś większym, to można zareklamować na tf2.com.pl. I tutaj nagrody mogłyby być trochę konkretniejsze. Jakiś metal, czy klucz ode mnie się znajdzie, to na pewno. Pewnie nie było by żadnego problemu by dać slota na serwer (ciufcię ]:->). Ale można zrobić skromniejszą edycję tylko na serwer. Ale to jako inicjator sam musisz postanowić Jeśli utilduo, to można dać demo, solda i meda , i jakieś większej whitelisty bym nie robił, tylko wszystkie bronie w.w. klas włączył. Będzie inaczej. Spy raczej nie wiele by zrobił, ale sniper, heavy, eng z minidziałkiem mogli by zrobić wg. mnie zbyt dużą różnicę. Pyro w sumie też mógłby być dobry Co do losowych teamów, to średni pomysł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaki Posted November 5, 2012 Author Report Share Posted November 5, 2012 W sumie, można by ogarnąć coś większego, dużej różnicy nie widzę, jedynie 2 osoby oprócz mnie by musiałby być, żeby robić za coś w charakterze sędziego, bo sam nie jestem w stanie. Ale myślę że wtedy scrap za wejście, uzbiera się większa nagroda, i zachęci się więcej osób, takie jest przynajmniej moje zdanie. Co do broni, nie lepiej same podstawowe ? Mnie to nie robi większej różnicy, ale inni mogą mieć problem, np że przegrali tylko dlatego że przeciwnik 'miał taką i taką broń a ja jej nie mam'. Co do klas to myślę tak samo, demo sold i med. Są to w miarę uniwersalne klasy więc drużyny byłyby równe mniej więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Zinbo Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Jestem również za jak trzeba coś pomóc to pukać do mnie również Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atom Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Ja miałem na myśli, że dwie osoby grają tą samą losową klasą. Czyli na przykład scout vs scout, gruby vs gruby itd. Ale generalnie to jak chcecie EDIT. Motywowałem to tym, że teoretycznie były by większe szanse dla mniej skillowych graczy i wykluczyłoby to teamy ludzi którzy przyjdą z jakichś premier div tylko po to żeby nagrody zgarnąć, a tak ktoś kto spędza całe życie grając demo czy soldem nagle trafia na medyka i musi sobie radzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaki Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 No to chyba wszystko już mamy ogarnięte. Teraz tylko termin i reklama została, chyba że coś pominąłem. A więc: Turniej 2v2, dozwolone klasy to sold, demo i medyk, w sumie pomysł atoma też jest dobry, z wykluczeniem paru klas, a więc jak chcecie. Nie wiem jak bronie, tylko podstawki + do medyka uberpiła, amputator, blautsauger, kusza krzyżowca, czy wszystkie zezwolić. Mapy typu CP, każda drużyna wybiera swoją mapę, a mecze będą grane na 2 rundy, jedna na mapie pierwszej drużyny, druga na mapie drugiej. Drużyny można zrobić na typ tournament, czyli losowo dobierane, i przegrany odpada, wygrany z wygranym, etc, albo na punkty, myślę o czymś na typ mistrzostw piłki nożnej, tzn grupy, ileś druzyn wychodzi z grupy itd. wg mnie lepszy będzie ten typ z tournamentem. Na wejście scrap od drużyny, pula metalu jaką uzbieramy + to co każdy z nas dorzuci (roześle jeszcze link do tego tematu znajomym, może więcej osób dorzuci coś charytatywnie) będzie do wygrania za 1,2 i 3 miejsce (zależy ile drużyn uzbieramy) Do tego reklama co jakiś czas na serwerze z linkiem do oddzielnego topica, gdzie drużyny będą się zgłaszać, topic napisze ja, tylko w sumie nie wiem w jakim dziale to zrobić, liczę na pomoc aft3ra w tej sprawie i sprawie reklamy na serwerze i na tf2.pl ( nie znam tam nikogo ani nikt tam nie zna mnie, więc wątpię, czy zwróciłbym czyjąkolwiek uwagę ) Do tego ze dwie - trzy osoby nadzorujące to wszystko, prócz mnie, Atom i Zinbo, chcieliście pomóc, więc jak jesteście chętni to dajcie znać, oczywiście nie wyklucza to z udziału w turnieju, jeżeli chcecie wziąć udział ofc. Nie wiem, to chyba wszystko w skrócie, jeżeli coś pominąłem - poprawcie mnie Jak to wszystko, to mogę zająć się ogarnięciem topica z zasadami i zapisami na turniej, nie wiem co do daty rozpoczęcia, myślę, że 2-3 tygodnie po tym jak ogłosimy to wszystko, żeby dać graczom czas na ogarnięcie drużyny/metalu/treningu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor / BTM Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Nie wiem czy jest sens to robić na mapach CP, bo przy respawnach jakie są, to 2v2 wystarczy że BLU zabije jedną osobę i już praktycznie punkt albo całość ma w kieszeni. Ja bym został przy Ultiduo albo nowej mapie tego typu koth_bunkalow http://teamfortress.tv/forum/thread/693-koth-bunkalow-ultiduo-map ew. inne koth_, cp_ i cp5 się nie nadają IMO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ aft3r Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Zdecydowanie mapy cp odradzam, częściej byłoby szukanie przeciwników niż faktycznej gry. koth_ultiduo_b7 byłoby jedyną dobrą mapą, innych pod 2vs2 nie kojarzę. http://forum.wiejska-chata.pl/forum/174-tf2-konkursy/ tutaj możesz zrobić osobny temat z podsumowaniem, jak i miejscem na zapisy dla drużyn. Potem wrzucę na serwer cykliczną wiadomość o tym. Osobiście obstawiałbym tryb pucharowy. Można by to wszystko wciągu jednego tygodnia, bez większym komplikacji. I dorzuciłbym jeszcze parę unlocków dla solda, czy demo. Rozgrywka byłaby bardziej urozmaicona, a i Jack mógłby zagrać demo z loch'n'loadem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor / BTM Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 byłoby jedyną dobrą mapą, innych pod 2vs2 nie kojarzę. To kliknij w mój cholerny link ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czaki Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 Ok, a więc Ultiduo. Co do map, 2 rundy, jedna na jednej mapie druga na drugiej ? W sumie, mogły by być wszystkie bronie dla tych klas, ewentualnie można wykluczyć beggars bazooke, concherora, mantreadsy i gunboatsy, takie moje zdanie. To chyba na tyle, niedługo napisze całe podsumowanie, etc, i można startować =] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ aft3r Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Okej. Jak już będziesz miał wszystko przemyślane co do broni, to napisz mi PW z listą dozwolonych. Zrobię whitelistę na tę okazję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts