Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Turniej Wiejskiej Chaty

Czaki
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich ! :)

Wraz z administracją Wiejskiej chaty, organizujemy Turniej TF2 :)

1. Zapisy do turnieju

---------------------

Każda drużyna zapisująca się do turnieju musi składać się z 2 graczy. Możliwe jest podanie większej ilości - pozostali gracze będą stanowić rezerwę, w samej rozgrywce może wziąć udział tylko 2 wybranych graczy. Nie ma możliwości zmiany graczy w trakcie gry. Drużyny, w których w wyznaczonym czasie gry nie stawi się 2 graczy zostają zdyskwalifikowane (przeciwnicy wygrywają).

Zapisując się do turnieju należy podać link do profilu w serwisie steamcommunity.com

Każda drużyna zapisująca się do turnieju musi przekazać organizatorowi 2 metale ze złomu (scrap metal) lub 4 losowe bronie. Linki do profili organizatorów turnieju znajdziecie na dole postu. Metal należy przekazywać TYLKO wymienionym tam użytkownikom.

2. Format turnieju

---------------------

Po zamknięciu zapisów wygenerowane zostanie usytuowanie drużyn w systemie turniejowym. Drużyna, która przegra swój mecz odpada z dalszej rozgrywki.

W czasie każdego meczy rozgrywane są dwie gry na mapach koth_ultiduo_r_b7 (http://www.fakkelbri...uo_r_b7.bsp.bz2) i koth_bunkalow_a12.bsp (https://dl.dropbox.c...unkalow_a12.bsp). Mapy grane są do 5 przejęć lub 30 minut. Jeżeli rozegranie 2 map zakończy się remisem 1:1 grana jest ponownie pierwsza mapa, winlimit zmieniony jest na 3, time limit na 15. Jeżeli po 15 minutach nie zostanie wyłoniony zwycięzca zwycięża drużyna aktualnie posiadająca punkt.

Każda z drużyn zobowiązana jest do przesłania screenshotu z tablicą wyników ze swoich meczy do jednego z organizatorów.

3. Dozwolone klasy i bronie

---------------------

Każdy z graczy może wybrać jedną z 4 klas, nie można wybierać tej samej klasy przez obu graczy.

Dostępne klasy to: Soldier, Demoman, Scout i Medic. Nie można zmieniać klasy postaci w czasie gry. Sytuacje takie (udokumentowane zrzutami ekranu) należy zgłaszać do organizatora.

Nałożone zostaje ograniczenie co do możliwych do wykorzystania broni:

Soldier: Black box, Orginal, Buff Banner, Gunboats, Mantreads, wszystkie bronie z melee slota

Demoman: Wszystkie bronie oprócz Splendid Screen, Persian Persuared, Ullapool caber.

Scout: Forc-a-Nature, Shortstop, Winger, wszystkie bronie z melee slota

Medic: Wszystkie bronie prócz Solemn Vow i Vita Saw

4. Nagrody

---------------------

Dla pierwszej i drugiej drużyny przewidziane są nagrody w postaci metalu: 60% dla #1 i 40% dla #2

Dodatkowo organizatorzy przewidują nagrody w postaci kluczy: 10 kluczy dla #1 i 6 kluczy dla #2

5. Terminy

---------------------

Zapisy trwają do 22 listopada (czwartek). W dniu 23 listopada opublikowana zostanie tabela oraz terminarz rozgrywek. Rozgrywki prowadzone będą na wskazanych przez organizatorach serwerach.

Jeżeli jakaś z drużyn nie będzie mogła zagrać meczu w określonym terminie prosimy o kontakt z administratorem. Mecz nie może zostać przełożony jeżeli ma odbyć się za mniej niż 24 godziny. Nie stawienie się na mecz oznacza rezygnację i wygraną drużyny przeciwnej.

6. Uwagi końcowe

---------------------

Uczestnicy turnieju zobowiązani są do sportowego i kulturalnego zachowywania się i traktowania innych graczy. Wszelkie próby oszukiwania lub wykorzystywania błędów mapy / gry mogą zakończyć się dyskwalifikacją.

W sprawach nieuregulowanych przez regulamin turnieju zdanie ostateczne mają organizatorzy turnieju. Wszelkie wątpliwości, pytania, niesportowe zachowanie drużyn można zgłaszać do organizatorów.

Kontakt z organizatorami :

czakixd@gmail.com

Steam Community :: ID :: Czakuś

Steam Community :: ID :: >>jadOM

Steam Community :: ID :: >>jadOM

Lub PM do mnie, Aft3ra, lub Doctora.

kurwa czemu na CS niema zadnego turnieju typu awp ale na 64 graczy.

http://challonge.com/

Nie dało by się też zorganizować turnieju na awp lub na aim mapach?

Myślę, że pytania tego typu możesz śmiało kierować do działu CS i osób odpowiedzialnych za te grę. Ten temat dotyczy turnieju w TF2 i prosiłbym o nie kierowanie tutaj tego typu pytań / dyskusji, ponieważ nikt z nas nie będzie w stanie pomóc.

Ja nie jestem jakiś super obeznany ale kiedyś grałem w TF2 na bocie (czyli nie grałem) i mam jakieś rzeczy, metale i inne grzybopodobne itemy. Jak mam je przekazać organizatorowi i czy mogę tak zrobić.

Jeżeli chcesz je dobrowolnie oddać, to do mnie, lub do Aft3ra.

Jako, że nie mogę edytować postu Czakiego małe doprecyzowanie:

--------------------

Wszystkie klasy MOGĄ UŻYWAĆ: domyślne bronie

Sold MOŻE DODATKOWO UŻYWAĆ: Slot1: Black Box, Oryginal, Slot2: Buff Banner, Gunboats, Mantreads, Slot3: wszystkie bornie melee

Medic MOŻE DODATKOWO UŻYWAĆ: wszystkie bronie POZA Solemn Vov, Vita Saw

Scout MOŻE DODATKOWO UŻYWAĆ: Slot1: Force-a-Nature, Shortstop, Slot2: Winger, Slot3: wszystkie bronie melee

Demo MOŻE DODATKOWO UŻYWAĆ: wszystkie bronie POZA Slot2: Splendid Screen, Slot3: Persian Persuader, Ullapool Caber

• 4 weeks later...