Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Mega problem z tf2! Help kurwa :D

N3oN
 Share

Recommended Posts

Mam mega problem z tfem. Włączam normalnie gre ,wchodze na server i po około 3-5minutach mi sie zawiesza i wypierdala do pulpitu ,tf sie zamyka i dziś po zrobieniu weryfikacji plików i defragmentacji plików TFa ukazał mi się taki błąd post-3009-0-05858000-1355857982_thumb.jp

Nie wiem co dalej z tym zrobić... Pomocy bo nie mogę budować teleportów i działek oraz podtrzymać nicku "N3oN budowniczy " :-)

Jak włączam kompa pokazuje się błąd CPU FAN ERROR ale klikam F1 i sie włązca normalnie... Dziś wyczyściłem radiator ,wiatrak dmucha w razie draki założyłem drugi z drugiej strony radiatora... Na postoju czyli włączona tylko przeglądarka jest tak :

Płyta główna 26 stopni

Procek 36-40

Jak gram w tfa i sprawdze po jakiejś 1.5minuty zanim sie odwiesi tf to ma 56 do 60... Wiatrak z radiatorem był zakładany jakieś 4 lata temu jak nie dalej... Możliwe ,że pasta termoprzewodząca sie juz skurwiła? Wombat wątpie ,że grafa ponieważ dawała rade itd ,a pozatym była kupowana 2 lata temu,a komp ma dobre 7 :D

Jeśli to nvidia, to dodaj do opcji uruchamiania tf2 komendę -dxlevel 80. Po pierwszym uruchomieniu usuń tę opcję.

http://img217.imagev...1_122_625lo.JPG

Miałem ten sam problem Neon, pomogło własnie takie rozwiazanie jak napisał After. Tylko ze ja zostawiłem ten dopisany parametr, nie usuwalem go.

P.S. Instrukcja na obrazku ;-)

sprawdz aktualizacje sterownikow , zobacz czy ktoras kosc pamieci nie jest zjebana, i wgraj sobie chris cfg [http://fakkelbrigade.eu/chris/configs/) na obcinke tfa i tak jak mowili sprawdzaj temperatury jesli masz f1 przy wlaczeniu kompa cos jest nie halo z wiatrakiem tak mi sie wydaje (albo mu sie obroty w biosie pojebaly) jak nie pomoglo pisz co sprawdzales bedziemy myslec dalej

do boju kalboju!!

Wszystkie stery zaktualizowane,grafika i ramy mają tylko 3 lata i są ok. Procek gorzej bo ma z 7 i zmieniony cooler na większy. Na postoju ma 37-40 stopni podczas gry podejrzewam ,ze dochodzi do 65... Ostatnio zmieniłem pastę termoprzewodzącą. Wyłącza sie tylko w TFie... BF2 itd chodzą wzorowo... Ten config trzeba samemu wpisywać w konsole rozumiem?

tf2 wszystkie pliki trzyma w katalogu steam/steamapps/konto nie robi zadnych innych plikow na komputerze sprawdz jeszcze wywalenie calego steam z dysku i sciagniecie go ze strony i pobranie od nowa wszystkiego z chmurki tylko ustawienia ci sciagnie (ale ja tez da sie jakos wyczyscic)