Tentacle Posted September 10, 2013 Report Share Posted September 10, 2013 Witam serdecznie, Chciałem wam przyblizyc kultowa klase w WoW'ie,jaką jest : DEATH KNIGHT Dzielimy go na 2 role jakie moze objac w raidzie: TANK oraz DPS W zaleznosci od tego co lubimy i preferujemy, wybieramy ktora rola nam bardziej odpowiada. By osiagnac najwyzsze profity z danych talentów,najlepiej jest wybrac: BLOOD TANK,FROST OFFTANK, FROST DPS,UNHOLY DPS. Dzis jednak skupimy sie BLOOD TANK Wzgledem tanka, sam zaczynałem przygode we FROST,lecz po dluzszym czasie doszlo do mnie, ze BLOOD jest niedoscignietym i nie zwykle potrzebnym elementem kazdego raidu starajacego sie o REALM FIRST. Głownym atrybutem kazdego DK,jest PARRY. Dlatego tez noszenie 2h Weapon jest dla nas jak najbardziej wskazane. Warto dodac ze znalezli sie smialkowie,ktorzy tankowali w BLOOD przy pomocy 2x 1H Weapon, lecz z gory zaznacze ten błąd - Treat Generuje sie wtedy tylko z broni w 1 rece,a wiec nigdy nie utrzymamy wysokiego treata noszac 2x 1H. Rotacja rozpoczynająca nasze tankowanie moze byc rozna, sam zastosowalem sie do takiej: IT - Icy Touch PS - Plague Strike Pest - Pestilence HS - Hearth Strike DS - Death Strike BB - Blood Boil D&D - Death and Decay RS - Rune Strike Oczywiscie rotacja jest czysto dopasowana pode mnie samego,dlatego tez kazdy moze ja zmienic,lub utworzyc inna jesli mu sie zywnie podoba. GLYPHY Vampiric Blood Dark Command (Jesli mamy problemy z Tauntem,choc i bez tego,ten Glyph jest b.dobry) Death Strike(single target)/ Death and Decay(aoe) GEMY Meta Gem - Austere Earthsiege Diamond Blue socket - Solid Majestic Zircon (30 Staminy) Red socket - Regal Dreadstone 10 dodge and +15 Stamina Yellow socket - +10defense rating + 15 stamina ale mozemy rowniez wybrac inny wszystko zalezy czy mamy def Cap ENCHANTY Head: +37 Stam and +20 def rating Shoulder: +20 dodge rating and +15 def rating or +30stam +15 resil (Lub jesli mamy Insc, to Enchant na Dodge) Cloak: +16 Def Rating or +225 Armor Chest: +10 to all Stats or +22 defense rating or +275 hp Bracers: +40 Stam Gloves: +2% Threat and 10 Parry Rating Legs: +55 stam and +22 Agility Feet: +22 stam or +15 Stam and +8% movement Rings: +24 stam (Jesli mamy Enchanting) Weapon: Runeforge Stoneskin Gargoyle TALENTY http://wow335.gamest...000000000000000 Jakby link nie działał, wkleje raz jeszcze , ew. napisze recznie. Co do pozostalych buildow DK, dokoncze w wolnym czasie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts