lizak Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Jak w temacie, chciałbym poznać Wasze zdanie na temat pluginów na serwere - co dodać, co ująć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 1.Plugin wysyła wszystkich graczy na specta, następnie wybiera kapitanów obu drużyn, a kapitanowie wybierają graczy do drużyny http://amxx.pl/topic/78051-captain-sort-kapitan-druzyny/ 2. http://amxx.pl/topic/6950-crysis-nanosuit-advanced-v123/ 3. http://amxx.pl/topic/13613-drink/ 4. http://amxx.pl/topic/6092-fakefull-original-v176/ 5. http://amxx.pl/topic/67198-medale-ranking/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro. Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 Czwórka może się przydać przy rozkręcaniu serwera, co już zresztą kiedyś sugerowałem. Piątkę bym chciał zobaczyć w praktyce, zna ktoś serwer z takim pluginem? Jednak póki co, wolałbym widzieć bf2 - każdy się przyzwyczaił, prostota obsługi itd. Jedynka - po chuj to? To jest 4fun nie TP, więc jestem na nie, stanowczo. Dwójka, trójka - jestem przeciwny każdemu modowi/pluginowi ingerującemu w podstawowego CSa. Najważniejsze pluginy - Amxbans + wprawka symulująca SID u NSów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 TO TRZEBA ZROBIĆ: - poprawić przenikanie przez graczy tej samej drużyny - jest zacięcie w momencie jak już zaczynasz przenikać - zgasić frendly fire na fun mapkach - włączyć all talk na wszystkich mapach - zrobić porządnie skauty (scuotzknivez3) bo jest błąd - wrzucić rangi bf2 z podpisami jak były na 4FUN FOREVER - zrobić żeby dziwne mapy nie wpierdalały się same do nominacji - na gg nikt nie nominuje a potem do wyboru są 2x rats, dedm_dust, i jakieś dwa inne gówna - gg na new_pool_day trochę późno się włącza - gg_orange potrafi wykrzaczyć serwer ✪ Tytanowy Janusz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
g0ThIc. Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Kompletnie popieram mara do tego dorzuciłbym też plugin, który balansuje drużyny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro. Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 do tego dorzuciłbym też plugin, który balansuje drużyny Prawda, kompletnie zapomniałem o PTB, a niewątpliwie się przydaje, nawet jeśli to oznacza że mnie będzie przenosiło co rundę bo biję all :cwaniak: w0mbat też podjął ważne kwestie, chociaż osobiście całkowicie wypierdolił bym plugin przenikania, a alltalk włączyłbym tylko na funmapach - na normalnych zostawić tak jak jest - giniesz, słyszysz wszystko, żyjesz, słyszysz tylko swój team. Tak było na starym serwerze - alltalk na normalnych mapach był włączany przez admina na życzenie, lub po głosowaniu. Co do gg_orange - ta mapa tak ma, że wykurwia, jak banda botów nakurwia z P90 - raczej nie da się tego naprawić - po to został stworzony orange_wch, który teraz nie działa (rekin wspominał w innym temacie że nie ściąga pliku .wad) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Dałem propozycje pluginów, nie chodziło mi o jakieś wasze wyrzuty ps : Nie umiecie zrozumiec tego, że mnie nie obchodzi co było na starym serwerze wiejskiej. Teraz potrzeba czegoś nowego, nowej świeżej krwi. To jest 4fun klasyczny, nie żadne BF2, nie chodzi mi o to ,że ktoś wejdzie ze starej ekipy bedzięmy grac zaraz jakies mapy pod niego. NIe podoba się ? wpisz exit w konsoli. Nie bedziemy się nastawiać pod 100 innych osób , bo ten chce to, tamten chce coś innego .Kazdy umie napierdalac że czegoś nie ma, ale żeby jakąs reklame zrobil albo by się zainteresował - korona z głowy spadnie. Dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Chciałbym stworzyć czystego 4fun , zeby cel gry się nie mijał z celem . Ewentualnie jestem skłonny wgrać jakieś medale czy coś , pomyśle jeszcze dzisiaj to Wszystko zrobie . Będę się kontaktował z Wami w razie jakiś wątpliowści Pany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 To jest 4fun klasyczny, nie żadne BF2 Nie żeby coś bo stosunkowo niedługo tu gram, ale czy to nie to że wiejska NIE była klasycznym 4fun dało jej popularność? A i wracając do rang z bf2. Nie wiem czy ogarniasz że chodzi tylko o sam napis szeregowy czy sierżant a nie o bunusy, które dają te rangi. Jak już jest HLTV to poproszę go nazwać "krasula patrzy". Tak wiem, że lizak nie chce robić tego co było. Mam to w dupie, krasula była spoko xD g0ThIc. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro. Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Dałem propozycje pluginów, nie chodziło mi o jakieś wasze wyrzuty A kto robi wyrzuty? Dałeś propozycję pluginów, skomentowaliśmy, podaliśmy własne. Nie umiecie zrozumiec tego, że mnie nie obchodzi co było na starym serwerze wiejskiej. Ależ teraz już rozumiemy - problem w tym że serwer nazywa się wiejska-chata i ma dopisek [4fun] dziwisz się pomyłce? Teraz potrzeba czegoś nowego, nowej świeżej krwi. Wgraj Pokemoda, pograsz z dziesięciolatkami - kto wie, może nawet jakąś dupę wyrwiesz na 100lvlowego charizarda? To jest 4fun klasyczny, nie żadne BF2 A my nie chcemy BF2, tylko system rankingowy z niego - bo jest wygodny, i posiada wszystkie statystyki rankingowe których nie ma w /top15 i /rankstats - dotarło? nie chodzi mi o to ,że ktoś wejdzie ze starej ekipy bedzięmy grac zaraz jakies mapy pod niego. Nikomu o to nie chodzi, po to jest pierdolony votemap na koniec mapy, szefie. NIe podoba się ? wpisz exit w konsoli. Dobra rada, sam ją często stosuję. Nie bedziemy się nastawiać pod 100 innych osób , bo ten chce to, tamten chce coś innego . Jak dotąd to serwer jest nastawiony pod nikogo, stąd tyle kontrowersji. Kazdy umie napierdalac że czegoś nie ma, ale żeby jakąs reklame zrobil albo by się zainteresował - korona z głowy spadnie. Dziekuje A widzisz, pomijam tutaj kwestię reklamowania (która wg. mnie nic nie daje - ludzie wchodzą bo widzą fajny serwer, wchodzą, bo widzą że gra na nim sporo fajnych osób, wchodzą bo jest dobrze skonfigurowany), zacząłeś temat od dupy strony - najpierw się serwer konfiguruje, później się go testuje, dopiero po tych dwóch punktach można myśleć o reklamie. Ty go najpierw zacząłeś reklamować, teraz go konfigurujesz, testy będą za miesiąc, przy pomyślnych wiatrach. Chciałbym stworzyć czystego 4fun , zeby cel gry się nie mijał z celem . To już jest masło maślane. No właśnie czystym 4funem był poprzedni serwer, dlatego dostał bliźniaczego 4fun4rever, dlatego był tak popularny - dziwisz się że chcemy reaktywacji tamtego? Nie krytykuję cie lizak, cieszę się że ktoś się w ogóle wziął za robienie tego serwera - bo WCH ostatnio leży i kwiczy w kwestii CSa, nadto, twoja kasa, twoja wizja, twój serwer - przedstawiam po prostu swój punkt widzenia. daro and g0ThIc. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Nie, mój punkt widzenia jest nie ważny - wiesz dlaczego maro. ? Adam wgrywał pluginy na serwer, a ja ? ja tylko włączam i wyłączam , ewentualnie dodaje jakieś drobne . bf2 ? włączyłem wczoraj i na hudzie cały czas wyswietla się ranga jaką masz ,wiec jak mamy grac skoro to przeszkadza . Kolejna sprawa, ledwo wejde na serwer i juz pisza do mnie 4 osoby żeby zmienił mape, 50% chcą jakieś małe , typu : woohoo2 - następnie dust2, nuke . ps: uważacie Wszyscy, że grająć 1hp bądz inne mapy, gdzie wszyscy zabijają swoich graczy i zamieniając się w kurczaki sciagniemy ludzi na serwer mysle, że nie . Wejdz w gametracker i zobacz , about pomysl na jakich mapach chca grac ludzie. Najpierw sciagnijmy kogos kto bedzie gral, a nie dzien w dzien bede sie prosil kazdego zeby wszedl na serwer. Jak ja tego nie zrobie to nikt nie gra.. Jaki powód ? bo alltalka nie ma sewerze, śmiech. Jest teraz 10 adminów , zeby kazdy zaprosił choć jedną osobe do gry to już jest 20 graczy. Trudno napisac , zapoznac się z jakąs osobą na steamie i powiedzieć , bądź napisać " Zapraszam , zobacz , wejdz , przekonaj się " O co CI chodzi z tymi pokemonami ? nie rozumiem, gdybyśmy Wszyscy robili to co do Nas nalezy, byłoby ok - aczkolwiek jak na razie musze sam ingerować i nie jest tak łatwo gdy mam zrobić w minute nagle 5000 rzeczy żeby każdemu dogodzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro. Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 uważacie Wszyscy, że grająć 1hp bądz inne mapy, gdzie wszyscy zabijają swoich graczy i zamieniając się w kurczaki Akurat dlatego nie powinno być na mapach tego typu friendly fire'a. Ten napis nad hudem ci przeszkadza w grze? W jaki sposób? xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 włączyłem wczoraj i na hudzie cały czas wyswietla się ranga jaką masz ,wiec jak mamy grac skoro to przeszkadza hud_centerid "0" w cfg bądź w consoli i po problemie ledwo wejde na serwer i juz pisza do mnie 4 osoby żeby zmienił mape, 50% chcą jakieś małe , typu : woohoo2 bo jak mam biegać na de_simpson po 2 w teamie to chuj mnie strzela Jak już mam grać po dwóch na nuke czy dust2 to fajnie jest pogadać z tym co siedzi u przeciwników a nie na drętwo odwalić 25 minut. bo to jest po prostu nudne Trudno napisac , zapoznac się z jakąs osobą na steamie Jak kto woli. Ja na przykład wolę zapoznawać się przy piwie Wejdz w gametracker i zobacz , about pomysl na jakich mapach chca grac ludzie na pustych mapach też grać nie będą, dlatego prosiłem o wgranie botów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Wszystko co napisze bedzie komentowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
g0ThIc. Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Kwestia map i FF: -Jeśli chodzi o mapy typu dust2, nuke i inne "kolosy" to na nich zawsze było FF, jak ktoś zabijał dostawał bana na ogarnięcie się (był chyba nawet na to plugin) -Małe mapy miały zawsze FF wyłączone. Kwestia reklam: -Tak naprawdę te reklamy na forach różnych serwisów poświęconych CSowi mało dają, bo na owych forach zalogowani sa głównie ludzie związani w danym stopniu z jakąś siecią serwerów i reklamy innych zlewają ... -Zaproszenia do gry, zapraszam średnio 10-15 osób i nikt nie wchodzi ... Kwestia pluginów: -Uważam, że same statystyki BF2 są dobrym przedsięwzięciem, ponieważ ostatnio wiele graczy lubi mieć cel w grze, a dla rang nie ukrywam, że ja sam lubiłem pograć -Ponadto do skonfigurowania jest vote. bo nie wrzuca losowych map bez nominacji Lizak, nikt nie chce Cie zgnębić ani nic z tych rzeczy, jak już jesteśmy tą ekipą adminów to zdziałajmy coś razem, bo jest 8 osobowa "grupa przedstawicielska" z tego co widzę, a oprócz mara czy Kramara. no i mnie, nie widziałem tutaj żadnego zaangażowania, nawet głupiego posta z wypowiedzeniem się na dany czy inny temat. Chwała Ci za to, że serwer stoi, ale konsultujmy między sobą co zrobić co poprawić, by z tego bałaganu (na obecną chwilę) zrobić coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 18 osob było w pewnym momencie , trzeba próbować. Kiedyś się uda -bf2 , włączyłem g0ThIc. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ cycak Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 lizak najpierw napisałes że chcesz poznać czyjeś zdanie na temat pluginów a jak ktoś je skrytykował to sie wielce oburzasz, tak wiec podklepuje to co już mówili, ff na funmapach off, ten pierwszy plugin hmm ciekawy pomysł nie widziałem tego nigdzie, 2 i 3 to kompletne buble, myśle że jak zostały by wgrane to większośc wyłożyła by na ten serwer laske, 4 jest całkiem niezła zawsze to jakies oszukanie że ktoś gra, medale jak najbardziej na TAK, poza tym uważam że spadochron to słaby pomysł, co do alltalka to o tyle co na małych mapach jest wskazany, tak na jakis mapach typu de chyba można by sobie oszczędzić bo niektórzy jednak chcą porobić tepemena i to potrafi wkurzyć, a i jeżeli jest możliwe to można by zwiekszyc potrzebna ilosc rtv bo jakos szybko te mapy sie zmieniają g0ThIc. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 2, 2014 Author Report Share Posted February 2, 2014 Ale tak, ja podałem pluginy, które mogą Was zainteresowac- nie musicie się opierać na nich. Mozecie podawac Wasze + linki Jak w temacie, chciałbym poznać Wasze zdanie na temat pluginów na serwere - co dodać, co ująć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 Wedlug Was plugin z kolorowymi smokami może zostać ? Podoba się, czy do usunięcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WujekFazol Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 kolorowe smoke moga byc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murzynek Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Spadochron jest do wyjebania bo za bardzo ingeruje w grę - znasz mapę, wiesz że kogoś tam nie może być więc nawet tam nie patrzysz a tu nagle kulka z tego miejsca bo gość poleciał tam spadochronem. ✪ Tytanowy Janusz, Jaśnie Pan and ✪ cycak 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro. Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Coś jest w tym, co napisał Murzynek - dajmy na to teraz każdy przygłup może wskoczyć na skałkę na de_nuke... Co do kolorowych smoków - mogą być, z estetycznego punktu widzenia fajnie to wygląda. Ale jak znam przyjebanych ludzi zacznie się spamowanie smokami na respie, bo przygłupy będą chcieli zrobić tęczę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lizak Posted February 4, 2014 Author Report Share Posted February 4, 2014 but, to jest 4fun Pany. Gdy będzie czysto na serwerze też będzie źle takie małe wspomagacze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
c.. Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 mi tam i spadochron i smoki nie przeszkadzaj. Na początku wkurwialy te tecze ale z czasem przywykłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murzynek Posted February 4, 2014 Report Share Posted February 4, 2014 Kolorowy smoke bardzo fajny ale spadochron moim zdaniem dalej na nie aczkolwiek jeśli zostanie to płakać nie będę ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts