maro. Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 Prosta sprawa - standardowe mapy trwają obecnie za długo! Obecnie jest 30 rund (po 15 na każdej stronie), jak na mm. I to się sprawdza, ale przy 5v5, nie 10v10. Mecze na mm potrafią trwać przysłowiowe "w chuj" a od wprowadzenia tych zmian na wch nie udało mi się rozegrać pełnej mapy. Poddaję to pod dyskusję. Sumon and efi 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeveLOpe Posted May 22, 2015 Report Share Posted May 22, 2015 jestem ZA DeveL@ efi and Sumon 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
efi Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Prosta sprawa - standardowe mapy trwają obecnie za długo! Obecnie jest 30 rund (po 15 na każdej stronie), jak na mm. I to się sprawdza, ale przy 5v5, nie 10v10. Mecze na mm potrafią trwać przysłowiowe "w chuj" a od wprowadzenia tych zmian na wch nie udało mi się rozegrać pełnej mapy. Poddaję to pod dyskusję. Jestem na tak :> Sumon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lex. Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 No to wracamy do czasówki? Mapa 20 minut? Sumon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Jak dojdziecie do porozumienia to dac mi znac - ustawie tak jak chcecie. Druga srpawa - czy mapy rats, skauty, india, lego i usp powinny wrocic na serwer? ewentualnie jeden gungame? Sumon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maro. Posted May 25, 2015 Author Report Share Posted May 25, 2015 Na początku myślałem o skróceniu z 30 rund do 20 rund. Jednak wtedy i tak wyjdzie ponad pół godziny na mapę. Więc te 20 minut na mapę będzie w sam raz - nie za krótko, nie za długo. Co do map, osobiście za ratsami nie przepadam, jednak są popularne, więc zostawiam to innym. Co do reszty funmapek - jak najbardziej jestem za, standardowe mapy po pewnym czasie robią się monotonne. Jedna, dwie mapy gg_ będą mile widziane Sumon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_pytaj Posted May 25, 2015 Report Share Posted May 25, 2015 jak na wiejskiej są łebki to można napisać plugin aby przy x liczbie graczy cvar się zmieniał. super rozbudowane to to raczej nie będzie Sumon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 potrzebuje wiecej opinii. Moze postarajcie sie sciagnac na forum paru stalych bywalcow - niech sie wypowiedza. Sumon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted May 29, 2015 Report Share Posted May 29, 2015 Ktoś powinien się zastanowić po chuj w ogole były wprowadzane takie zmiany pod koniec marca - czyli wprowadzanie rund, wyjebanie niestandardowych map itd. Przecież serwer działał w tym czasie pręznie w dodatku tylko rankami swiecił pustkami. Swoją drogą wiedziałem ze tak to się skonczy - http://forum.wiejska-chata.pl/topic/7413-duże-zmiany-wasza-opinia/?p=187679 Sumon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 ok. czyli wracamy z konfiguracja? Mapy DE ustawione na 20 rund. Pozostale mapy - 10 minut. Spadochrony na mapach 4fun maja wrocic? Chcecie? Będę musial tez zrobic czystki w administracji i w czerwonej grupie. W zamysle mieliscie mi pomagac a tak naprawde kazdy chuja robi. Serwer 4ever padl i nie bede go przedluzal bo nie ma komu grac i skonfigurowac tak, aby sie nie wywalal co mape. W niedziele przejrze tez adminow i vipow. Sumon and lex. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lex. Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 De_ koniecznie na 20 minut, 11 rund wygranych to zdecydowanie za krótki czas przy dobrym teamie, który potrafi skończyć mapę w 5-6 minut. To jedyne sensowne wyjście przy braku porządnego autobalansu, który wymieniałby graczy. Zresztą cieszyłbym się z jakiejś autoblokady, by nie tworzyło nierównych teamów 10 v 8, gdzie serwer wrzuca nadwyżkę gracza po jakichś trzech rundach, by następnie kolejny cep przeszedł i działo się to samo. Spadochrony, o ile to możliwe, wrzuciłbym na mapy 4fun, typu aim etc. Sumon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
śmierdzę kupą Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Opcja 20 rund jest całkiem przystępna. Z tym że trzeba zrobić opcję ze zmianą stron po 10 rundach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts