Jaśnie Pan Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Na shoutboxie rozgorzała bardzo ożywiona dyskusja, może więc dorzucę swoje pięć złotych. Jakiś czas temu, kiedy nie miałem już czasu zajmować się serwerami i wiejską (bo doktorat, budowa domu i ... miałem się żenić) szukałem ludzi, którzy tchną nieco życia w projekt i poprowadzą go samodzielnie, ograniczając moją rolę do 'ostatecznego decydenta'. Padło na ludzi, którzy noszą/nosili wiśniowy kolor. Wśród nich znalazł się między innymi Kober oraz pomagający mi od lat Laska. Niestety, było to troszkę nieprzemyślane z mojej strony, a może nie tyle nieprzemyślane co nie spodziewałem się takiego obrotu spraw i tego, co nastąpiło potem... ale do rzeczy. 1. Kilka miesięcy temu... Mój pomysł przekazania wiejskiej w 'dobre ręce' niestety posypał się szybciej niż zakładałem. Chłopaki chcieli wielkich zmian, Kober zaproponował zaorać forum, wprowadzić dwukrotnie wyższe składki i opłaty za vipa, na co oczywiście zgodzić się nie mogłem. Raz - że nigdy nie byłem pazerny, na wiejską składaliśmy się tylko po tyle, ile faktycznie było/jest potrzebne aby ją utrzymać. Wydaje mi się rzeczą niesprawiedliwą i wręcz żenującą, aby zarabiać na prowadzeniu sieci. Nigdy to nie było celem i przez 8 lat działalności, ta minimalna danina zupełnie wystarczała. Kober zagroził więc utworzeniem projektu, co sprawiło, iż przestałem mu ufać (konfiguracja serwerów z wieloma modami to nie jest super-łatwa sprawa). Kober powiedział parę słów za dużo, ja też i nasze drogi się rozeszły. 2. Develope Wobec faktu, iż Laska miał maturę a potem liczne wyjazdy, potrzebowałem rąk do pomocy. Do akcji wkroczył develope, który prowadzi teraz większość spraw - od dodawania map i vipów, poprzez klejenie map specjalnie dla nas i naszego zombiemoda, na zbieraniu pieniążków i organizowaniu osób do pomocy przy serwerach. Wcześniej na wiele rzeczy nie zwracałem uwagi, nie pilnowałem składek i opłacałem serwery zwykle z własnej kieszeni bo jak się nie pilnuje to wiadomo... nikt sam z siebie nie pomoże. Nie mam wglądu do tego, jak personalnie wyglądały prośby ze strony develope, jakkolwiek w ostatnim czasie kilka osób przestało się udzielać, bo za bardzo im nie pasowała jego postać. Ostatnio podszywając się pod kogoś innego zrobiłem mały wywiad wśród ludzi i najwięcej żalu mają o to, że nie poprosiłem ich o coś (składka/wejście na serwer do pilnowania/uczestniczenie w rozgrywce na serwerach) osobiście. Za argument podawano również, że develope 'się rządzi i rozkazuje' oraz przechwala się posadą. Nie wiem czy tak jest czy nie jest, zapewne dowiem się w odpowiedziach pod postem bo to też przydałoby się wyjaśnić. Ze swojej strony napiszę tylko, że nie mogę mu wiele zarzucić pod kątem sprawowania pieczy nad WCH. Składki są, vipy też, wszystko się kręci i można myśleć o dalszym rozwoju. No ale jednak macie do niego żal, a więc chętnie dowiem się konkretów. 3. Sadness & ketchup Są to dwie osoby, które na wiejskiej są bardzo długo. Sadness od samego początku, ketchup może nieco krócej. Z Sadnessem zawsze mieliśmy delikatne sprzeczki. Czy to za czasów cs1.6 czy teraz. O ile personalnie nie przepadam za człowiekiem o tyle nie mogę swoim stosunkiem do niego przyćmiewać tego, co w wiejską wniósł (pierwsze wytyczne dotyczącego konfiguracji serwera, propozycja opcji vip, zgłaszanie błędów). Bana też nie raz dostał ale zawsze ulegałem, mając na uwadze jego wieloletnie przywiązanie do sieci. Był ban, parę dni potem przyznawał się, że źle zrobił albo 'że odcierpiał swoje' a wszystkie te sytuacje -bany i unbany- włączyłem do swoistej tradycji tego serwera Niestety, parę dni temu przegiął wyzywając mnie od cweli i ustawicznie psiocząc na serwer i zwalając na niego cała winę za jego słabą grę. Dostał perma po czym -jak zwykle- parę dni później dostał unbana. Wszak też staram się mieć dystans do jego słów, choć nie zawsze jestem w stanie. Co do ketchupa - generalnie bardzo fajny człowiek choć po zwróceniu mu przeze mnie GRZECZNIE uwagi, aby pilnował, by nie reklamowano innych sieci na naszych serwerach, strzelił focha. Do tej pory nie rozumiem tej sytuacji ale ok. To dorosły człowiek, ciężko mi wróżyć czy uraziłem tym jego dumę czy biceps wróbla (tak, to też jest żart). Z drugiej ręki wiem, że obraził się głownie na develope. 4. A właściwie to o co chodzi? W sumie to nie wiem. Może te osoby postąpiły tak, bo szukały czegoś więcej, czegoś innego. Nie wiem. Ja nigdy się nie rządziłem na serwerach, a swoją pracę wkładałem po to, by wszystkim się dobrze grało. Serwery były i są dla Was, nie dla mnie. Jam miałem tylko satysfakcję, że czasem pograło więcej ludzi, można było wejść, pożartować z płaskiej klaty ememera, temperamentu sadnessa czy kobera, który tak naprawdę jest dziadkiem Americano. Generalnie wierzyłem w to, że może w końcu dojdzie do sytuacji, że nie będę jedynym, któremu zależy na ciągnięciu wiejskiej dalej. Wiązałem nadzieje z chłopakami, że rozwiniemy sieć, że będziemy razem pili piwo na zlotach i rzygali po wódce, tak jak za czasów 1.6 Tak to sobie wyobrażałem - jedną wielką rodzinę, gdzie w każdym zakątku Polski można spotkać kogoś, kogo będzie można odwiedzić. To było zawsze celem tego projektu - spotkania, a na serwer nie wchodziliśmy po to, aby pograć, ale żeby się pozbijać z różnych sytuacji i opowieści każdego z Was. Takiego obrazka niestety nie udało się namalować, zamiast stworzyć coś naprawdę fajnego (i personalnie i multiplayowego) wybraliście podziały. Nie winię nikogo, wszak przymuszać to najgorsza rzecz, jaką można uczynić. Kwestia wyrzucenia z grup... tego nie pochwalam ale potrzebowałem czasu, żeby ochłonąć i wyrazić swoją opinię na spokojnie (byłem w kinie na Ant-Manie. Daję 7/10). Żółta grupa wieśniaków honorowych to grupa symboliczna, należą do niej osoby, który miały duży wkład w projekt, niezależnie od tego, co robią teraz, zasług nie można im odebrać. Więc Kober na pewno tam wróci - czy to się komukolwiek podoba czy nie. Co do laski - tutaj akurat sytuacja wygląda tak, że nie będzie miał chłopak czasu na dziewczynę, studia i prowadzenie dwóch sieci, więc headadminowanie chyba nie wchodzi w grę. Ale tak jak kober, swoje chłopak zrobił i na pewno znajdzie swoje miejsce w wiejskim hall-of-fame czyli żółtej grupie. Jeśli o czymś zapomniałem - możecie wspomnieć w postach pod tematem. A więc do dzieła wsioki Pareidolia ™ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest LASKA Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 wyjasnienie od jakiegos czasu wiejska sie zmienila nie bylo starej ekipy tylko same dzieci . z develope nie mialem na pienku ale od czasu jak zasiadl na tronie strasznie sie wywyzsza i mowi jak to szybciej osiagnal taka range jak ja potem wkurwiac zaczal swoim rzadzeniem sie wszystkim i wiekszymi prawami niz ty Adam masz i bedziesz mial zauwaz ze gdyby nie klotnia develope ktory dodal oliwy do ogania to bysmy byli wszyscy razem nawet po tej klotni z serwerami po ktorej i tak niedawno kober wrocil . a i jestli chodzi o tej zoltej grupie to innaczej mowilsimy jak gadalismy przed wakacjami ps sory jestem pierdolonym analfabeta i nie umiem pisac ;dddd i nie lubie wole na kartce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
śmierdzę kupą Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Z serwerem utożsamiałem się zawsze. Byłem jedną z bardziej zaangażowanych osób społecznościowo. Zapraszałem znajomych, hejtowałm młodych, wygłupiałem się ile mogłem - była to dla mnie rozrywka / odreagowanie codzienności. Tym bardziej że na co dzień jestem zupełnie innym człowiekiem. Dla WCH byłem przede wszystkim lojalny. To tu się wychowałem. To tu stawiałem swoje kroki (w kwestii administrowania). Może nie zawsze byłem fair w stosunku do innych graczy (tępiłem pisklaków) itd. Dzisiaj biorąc pod uwagę zaistniałe okoliczności muszę się pożegnać (szkoda). Miałem wiele pomysłów ale nie miałem posłuchu. Adam ... zbyt często byłem przez Ciebie ignorowany - nie wiem czy z braku sympatii czy z powodu Twoich problemów prywatnych. Cała ta okoliczność spowodowała, że przestało mi zależeć. Dlatego korzystając z okazji chciałbym się pożegnać. Nie mam nikomu nic za złe. Wyszło jak wyszło - życie toczy się dalej. Ja będę kontynuować swoją działalność pod zupełnie nową flagą - idę dalej i nie będę obracać się za siebie. Bawcie się dobrze! Adam. Dla sprostowania powiem, że unbana dałem sobie sam. Pozdrawiam fanów pa. aha. Develope... opierdalanie dupy za plecami jest niedopuszczalne. Ponadto pucowanie się do Laski i tak nic Ci nie da! Kober nigdy nie przygarnie cię pod swoje skrzydła! pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 pa widze, ze z kultura nie potrafiles wiec zedytowalem ta cebule w poscie. śmierdzę kupą 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 To było zawsze celem tego projektu - spotkania, a na serwer nie wchodziliśmy po to, aby pograć, ale żeby się pozbijać z różnych sytuacji i opowieści każdego z Was. No lepiej się tego ująć nie da, przynajmniej w moim przypadku było dokładnie tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeveLOpe Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 Nie mam zamiaru tego komentować. Napisałem do Rekina pw, albo on wyrazi swoje zdanie na temat mojego odejścia albo wy w głosowaniu. ktoś zawsze musi troche przycisnąć, żeby coś ruszyło, pamietajmy także że zajmowanie sie innymi sieciamy, skraca czas pracy na głównej serwerowni, to tak dla Piotrka info, udało się odrobine rozkrecić serwerki, zobaczymy czy moje godziny na wiejskiej poszły na marne. DeveL@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoBeR Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 Za długie nie czytam!!! Po pierwszej wypowiedzi rekina padlem że śmiechu.. Dalej naprawdę nie czytam. . to jakiś klub samotnika . będzie mi jeden z drugim pierdolil czy ją mogę sobie sieć zakładać. . was pojebalo czy jak..... I nie dupc głupoty rekin. Zacznij pisać harlekiny jak masz wene na pisanie. Włączcie w konsoli IPB mozliwosc usowania kont bo chce usunąć swoje. Mam alergie na wasze wypociny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 18, 2015 Author Report Share Posted August 18, 2015 W takim razie dobrze sie stalo, jak sie stalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Zinbo Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 Co to do kurwy nędzy się dzieje? Posrało was wszystkich? Mnie tu dawno nie było, a tu jakieś romanse, rozwody, miłości i nienawiść. Jak ja lubię takich pojebów Ale po co od razu się spinać. Byliśmy jedną wielką familią i niech tak pozostanie. Każdy odchodzi i tutaj wraca ✪ Thunder, Jaśnie Pan, ✪ Vadal and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pareidolia ™ Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 I ja się dorzucę. Pamiętam Wiejską rok temu jak pierwszy raz zagrałem,aby wejść trzeba było 15 minut czekać, ale ogólnie serwer na którym nie słyszałem ani jednej spiny, 12 latki nie darły japy mikrofonem z kiosku. Wszystko szło ku złemu, zaczęło się piepszyć aż tu nadeszła era Kobera, który rozjebał sieć :') Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 19, 2015 Author Report Share Posted August 19, 2015 na szczescie nic sie nie rozjebalo wrecz przeciwnie. ✪ Tytanowy Janusz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Club Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Pareidolia ™ nie wiem czemu ale zawsze czytam twój nick "spierdolina" MISIA, ✪ Sh!rou and ✪ Tytanowy Janusz 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pareidolia ™ Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Kramarq Nie ty jeden ✪ Sh!rou 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N3oN Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Byliśmy jedną wielką familią i niech tak pozostanie. Każdy odchodzi i tutaj wraca Dokładnie zinbo. Każdy pomimo tego ,że się starzeje i tak wchodzi na serwery w miarę możliwości i czasu. Niektórzy kończą kompletnie z graniem ,ale i tak przynajmniej przez jakiś czas kusi ich ,żeby zajrzeć choć na forum. Pośmiać się z "idiotycznych" w dobrym sensie postów itd. I nie wspomnę o klimacie serwera. Też jest część jak to się mówi starej gwardii. Którzy tak samo jak ja mieli dłuższe i krótsze przerwy,ale wracali. Zaczynałem przygodę z wiejska w kwietniu 2008 roku i trzymam się do dziś. Kiedy zaczynaliśmy Mieliśmy po 15-17 lat i słowo wiejska wywołuje u każdego z nas uśmiech na twarzy przypominając ile tam dało śmiechu. ✪ Zinbo, MISIA and Jaśnie Pan 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Zinbo Posted August 19, 2015 Report Share Posted August 19, 2015 Ale i tak nie zmienię zdania Neon to żarówa i chuj N3oN 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K3tChuP Posted August 20, 2015 Report Share Posted August 20, 2015 Jak za długie to nie czytajcie, bo ci co się chcą czegoś dowiedzieć przeczytają choćby było pięć razy dłuższe. Ja może wyjaśnię o co mi chodziło bo w sumie nie jestem za bardzo w temacie tego jak wyglądają sprawy tam „na górze” kto tam ma z kim spine i o co, nie znam całej sytuacji wiec nie chce pierdolnąć jakiejś głupoty, no więc jakiś leszcz miał reklamę innego serwera w nicku, może faktycznie nie dopilnowałem tego, już nie usprawiedliwiam się tym że gram na najniższej rozdzielczości na chujowym monitorze i na najniższej jakości behehe, ale gram tu już w chuj czasu i myśle że nie ma się co przypierdalać o takie byle gówno, jak ma być fajna luźna atmosfera to nie można sobie tak patrzeć na ręce byle by się do czegoś przyjebać, bo zaraz zrobi się chujowo, sztywno i smutno behehe, nie było na mnie chyba jakichś większych skarg, chyba nie zawiodłem czyjegoś zaufania, bo to że ktoś mnie nie lubi (a pewnie jest sporo takich ludzi) to jest inna sprawa i mam to w chuju behehe, a przychodzi taka developa czy jak ta kurwa się nazywa, co chuja wie o wiejskiej chacie bo jak się sam przyznał nie grał nawet w 1.6, zaczyna się tu wozić jak u siebie to go chciałem lekko przy strugać gdy się przyjebał o ta reklamę, sporo osób mówiło ze się za bardzo rządzi wiec ktoś musiał mu w końcu utrzeć nosa, a ty Rekin wziąłeś jego stronę i napisałeś coś jeszcze w moim kierunku to było jakiś czas temu nie pamiętam dokładnie ale wiem że zawiodłem się wtedy na tobie i poczułem trochę jak gówno, mam nadzieje że ta deveszmata naprawdę ci w chuj pomaga i naprawdę jest taki dobry, że aż tak stajesz za nim murem, dlatego możecie mi zabrać admina czy co tam chcecie bo nie zależy mi już na tym tak jak dawniej. develgówno siedzi w tej swojej jaskini 24/7 wiec na pewno da sobie ze wszystkim rade behehe. Ja i tak miałem w planie zrobić sobie przerwę od csa, co jakiś czas dobrze jest zrobić sobie krótką przerwę bo wnosi ona trochę świeżości, tym razem jednak nie chce mi się wracać bo atmosfera z tego co widzie jest nadal chujowa, stara ekipa się trochę wykruszyła a siedzieć na serwie z gimbusami to żadna przyjemność, za to mam trochę żal do ekipy z 1.6 do starej gwardii czy jak by was nie nazwać bo część się raczyła chociaż na forum poudzielać ale na serwie was widać nie było, tym bardziej powinno się szanować ludzi którzy są od dawna i „nie zmienili serwa” tylko nadal pozostają na wiejskiej. Fajnie Rekin że wyjaśniłeś co nieco, wiem że miałeś też trochę prywatnych problemów i do Ciebie nic nie mam, tylko po prostu straciłeś w moich oczach, no wiec Ja też coś wyjaśniłem i to by chyba było na tyle, trzymajcie się, nie dajcie się, z chlebem baby czy cos takiego, ELKO mordy Jaśnie Pan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 21, 2015 Author Report Share Posted August 21, 2015 pozdro! dobrze Byku ze wpadles i wyjasniles tez co nie co. cala sytuacja z wtedy byla bardziej na jaja niz na powaznie, zreszta jak tylko napisales na steamie to zartobliwie pisalem, ze Cie wyrzucam, nie chce i nie potrzebuje. Myslalem, ze ogarnales. Mniejsza juz o to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 Tutaj to się dzieje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 Podsumowując. Jebać Kobera tłustego pedała. MISIA and ✪ Zinbo 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Jack092 Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Zinbo Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 Kurwa Prowokator wrócił. Ta mała chuda pizda Orzeh to pedał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORZEH Posted August 21, 2015 Report Share Posted August 21, 2015 Ej kurwa przepraszam za off-top, ale jak wam się podoba moja nowa sygnaturka? Taka forumowa perełka - dożywotni szacunek dla konfidenta Bubka. ✪ Tytanowy Janusz and MISIA 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowokator Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 Kurwa Prowokator wrócił. Ta mała chuda pizda Orzeh to pedał Ja przynajmniej karmię siebie a nie jak Ciebie Twoi rodzicie Siema! Orzeh Pan i władca Orzehów bez łupin. MISIA 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 22, 2015 Author Report Share Posted August 22, 2015 kiedy znowu robimy zlot w Siemianach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MISIA Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 w zimie, ulepi się bałwana i wódka będzie zimna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts