Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Harmider i patologia do ogarnięcia

TheHex
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Gram na serwerze od 3 dni i widzę jeden wielki problem- CHAOS.

Nie przesadzając jestem w stanie swierdzić, że przez 80% czasu na serwerze w godzinach szczytu cały czas jest ktoś kto irytuje cały serwer:

Czy to jest 10 latek który wyzywa wszystkich od kurw, czy to jest jakiś idiota puszczający muszę, czy też jakieś bindy ze stonogą.

Co najmniej połowa graczy udzielająca się na mikrofonie to dzieci, które nie przeszły mutacji, a do moich ulubionych "rakotwórczych" sytuacji należy taka gdzie jedno dziecko się odzywa, a drugie(troche starsze) zaczyna wyzywać, że (uwaga tu cytuje) "mikro +16". Wtedy to na ziemi leże, bo z tego za chwile wywodzi się dyskusja i kłótnia na kolejne 15 minut.

Błagam, dodajcie tu paru adminów, tutaj jest taki nieład, że bardzo ciężko grać, jak robie runa na długiej mapie to nie mam czasu zmutować, a nawet jak mam to dzisiaj był ewenement bo był typ którego wszyscy zmutowaliśmy, a dalej go słyszeliśmy - nie mam pojęcia jak to się stało. Często ja i wielu innych graczy opuszczamy serwer idąc na inny tylko dlatego, że nie da się grać przez tych bachorów. Od kiedy tu gram (a gram na prawdę sporo, bo mimo trzech dni wbiłem 82lvl grając 5+ godzin dziennie minimum)admina widziałem dwa razy, a takto nie ma nikogo kto może to ogarnąc. Miło i serdecznie proszę o przemyślenie tej sytuacji i dodanie paru ludzi, bo inaczej serwer na tym dużo straci :( Wracam po robocie, chce się odstresować skacząc a tu przyjdzie taki bachor i zacznie wyzywać wszystkich i jechać po rodzicach, chyba wiecie o co chodzi...

Mam też pare propozycji na temat samego serwera + mapy do dodania bo nie czarując się map nie jest zbyt dużo i jest wiele, ale to wiele fajnych map, których tu nie ma :) I 90% map to speedruny na mniej niż minute, czasem fajnie jest sobie dłużej poskakać. Ale to kiedyś indziej, jak będę miał wenę :)

Pozdrawiam,

Hex

Edit: Dla przykładu podam, że dzisiaj wbiłem o 22 na serwer, teraz jest północ i przez cały ten czas 24/7 jakieś dzieci pierdolą o jakiś pierdołach, wyzywają wszystkich, puszczają muzykę i bindy ze stonogą i inne...teraz to po prostu combo jest. Zmutowałem dzisiaj co najmniej 5 osób, a i tak co chwile nowi przychodzą.

Dokładnie tak. Również zauważyłem ten problem i jest z tym kłopot. Dzisiaj grałem na serwerze z jakieś 8 godzin i nie było takiego problemu jak np. wczoraj, pewnie dlatego że dzieciaki w szkole i muszą się uczyć. To że nie było ich dużo, nie znaczy że nie było ich w ogóle. Przez całą dzisiejszą grę na serwerze był z tym problem przez jakieś 30 minut, co wynosi skalę 1/16, więc nie jest tak źle.

Nie wiedziałem, że serwer jest świeży, niemniej jednak mam nadzieję, że uda wam się ogarnąć bo fajnie by było - grałem głównie na europejskich serwerach, a fajnie jest pograć na polskim.

Oczywiście masz racje -  z chęcią bym pomógł, ale zdecydowałem, że nie zamierzam tutaj aplikować na żadnego administratora, uważam że płacenie za administrowanie serwera jest na poziomie dzieci, którzy chcą się taką rangą "dowartościować?"(używając róznych komend i funkcji, aby się pobawić, na moje admin powinien mieć prawo tylko do banowania i mutowania, a nie że sobie wchodzi nie podoba mu się mapa to sobie ją zmienia). Oczywiście nie mówię o wszystkich, ale to nei zmienia faktu, że żaden administrator, którego do tej pory spotkałem na serwerze bhop nie ma ukończonych 18 lat. Wnioski chyba łatwo wyciągnąć.. I to nie to, że ja i reszta starszych osób nie mamy pieniędzy - prace mam dobrą. To tylko 5 zł, lecz nawet 1zł bym nie zapłacił bo uważam że to wstyd płacić za coś takiego, i to nie tylko ja bo wiele osób się śmiało z ludzi co"kupowali admina".  Marnując swój wolny czas na rzecz pomagania serwerowi mam za to jeszcze płacić? To tak, jakby sąsiadka poprosiła Cię o posprzątanie mieszkania i Ty byś musiał jej za to zapłacić - mniej więcej tak na to patrzę.

Nie odbierzcie tego też źle - nie zamierzam też zbytnio Was pouczać o sposobie prowadzenia serwera bo to nie ja jestem właścicielem, ale sami pewnie wiecie, że to tylko Ci młodzi są w stanie "kupić" admina. Każdy szanujący się człowiek nie zniżyłby się do czegoś takiego

Gdyby serwer mi się spodobał i mielibyście problemy finansowe to z chęcią bym wam pomógł, i pewnie nie tylko ja...ale nie zamierzam płacić za rangi, lecz pewnie gdybym miał teraz 15-16lat to już bym wysyłał smsa, heh ;p 

jest tak  co zrobić aktualnie czekam  na decyzje admina głównego   czy  dostane admin  i  postaram sie z tym cos zrobić  według mnie jak bedziemy  te dzieci tak samo wyzywać to   one będą robić  dalej to samo , jak  zignorujemy  to  przestaną i  pójdą :)

Nie wiedziałem, że serwer jest świeży, niemniej jednak mam nadzieję, że uda wam się ogarnąć bo fajnie by było - grałem głównie na europejskich serwerach, a fajnie jest pograć na polskim.

Oczywiście masz racje -  z chęcią bym pomógł, ale zdecydowałem, że nie zamierzam tutaj aplikować na żadnego administratora, uważam że płacenie za administrowanie serwera jest na poziomie dzieci, którzy chcą się taką rangą "dowartościować?"(używając róznych komend i funkcji, aby się pobawić, na moje admin powinien mieć prawo tylko do banowania i mutowania, a nie że sobie wchodzi nie podoba mu się mapa to sobie ją zmienia). Oczywiście nie mówię o wszystkich, ale to nei zmienia faktu, że żaden administrator, którego do tej pory spotkałem na serwerze bhop nie ma ukończonych 18 lat. Wnioski chyba łatwo wyciągnąć.. I to nie to, że ja i reszta starszych osób nie mamy pieniędzy - prace mam dobrą. To tylko 5 zł, lecz nawet 1zł bym nie zapłacił bo uważam że to wstyd płacić za coś takiego, i to nie tylko ja bo wiele osób się śmiało z ludzi co"kupowali admina".  Marnując swój wolny czas na rzecz pomagania serwerowi mam za to jeszcze płacić? To tak, jakby sąsiadka poprosiła Cię o posprzątanie mieszkania i Ty byś musiał jej za to zapłacić - mniej więcej tak na to patrzę.

Jeśli juz jestesmy przy pieniadzach, ktore Cie tak strasznie bola, pozwol ze Cie uswiadomie.

Co miesiac musimy wyrzucic ok. 700zl na serwery. Czesc z tej puli zwraca sie wlasnie ze skladek adminow oraz vipow. Czesc jest sponsorowana przez Radnych (to ta niebieska ranga). Cala reszte, ktorej pozostaje niemalo, pokrywam(y) z wlasnej kieszeni. To cholerne 5zl to nie jest proba zarobku na kimkolwiek, ale maly wyroznik tego, czy dla dobra serwera/sieci jestes w stanie odmowic sobie jednego piwa w miesiacu. I nie, nie mamy tutaj zasady placisz-dostajesz. Jak ktos sie nie sprawdza - po prostu wylatuje. Nie praw prosze moralow, ze wiekszosc administracji nie ma 18lat, bo to slaby argument, biorac takze pod uwage fakt, ze niemalo osob tutaj ma 25-30lat.

Jeśli juz jestesmy przy pieniadzach, ktore Cie tak strasznie bola, pozwol ze Cie uswiadomie.

Co miesiac musimy wyrzucic ok. 700zl na serwery. Czesc z tej puli zwraca sie wlasnie ze skladek adminow oraz vipow. Czesc jest sponsorowana przez Radnych (to ta niebieska ranga). Cala reszte, ktorej pozostaje niemalo, pokrywam(y) z wlasnej kieszeni. To cholerne 5zl to nie jest proba zarobku na kimkolwiek, ale maly wyroznik tego, czy dla dobra serwera/sieci jestes w stanie odmowic sobie jednego piwa w miesiacu. I nie, nie mamy tutaj zasady placisz-dostajesz. Jak ktos sie nie sprawdza - po prostu wylatuje. Nie praw prosze moralow, ze wiekszosc administracji nie ma 18lat, bo to slaby argument, biorac takze pod uwage fakt, ze niemalo osob tutaj ma 25-30lat.

Szczerze to mnie nic tu nie uświadomiłeś, takiej odpowiedzi się spodziewałem.

Ja rozumiem, że serwer sporo kosztuje, ale jak już mówiłem lepiej zbierać pieniądze z innych źródeł. Osoba która jest adminem z reguły poświęca swój wolny czas aby pomóc serwerowi - serwer bardziej ogarnięty i gra więcej ludzi. Sporo pieniędzy idzie wyrobić również z reklam które jak najbardziej polecam. 

Wspomniałeś o  5 zł na piwo, ja wcześniej pisałem, że mam pracę w miare ok jak na polskie standardy, i to 5zł to jest nic przy tym co wydaję na co dzień.  Ale tu chodzi o moją mentalność, jak każdy mówi o kupowaniu admina, ja również tak sądzę i kojarzy mi się to ze strasznie nie dojrzałym podejściem. 

Wiesz, mimo wszystko z tym wiekiem to jednak jest argument, bo znam 2 osoby nie licząc mnie które grają dużo, mają powiedzmy to 20+ lat, są dojrzali i na pewno by się sprawdzili, ale nie chcą nawet próbować z takiego samego powodu jak ja ;p To nie są dla nas żadne pieniądze, ale to wstyd płacić za admin. Jakby składki były dobrowolne i byłbym adminem to pewnie bym rzuca nie 5zł ale może i nawet 20zł. Bo bym wiedział, że zależy wam na kompetencji załogi, a nie na tym aby ktoś śmieszne 5zł przelał. Śmiem spekulować, że zarabialibyście tyle samo albo nawet więcej gdyby składki nie były obowiązkowe. To idzie w dwie strony, z dojrzalszą administracją serwer by przyciągał więcej ludzi. Oczywiście powtarzam, że nie mam tu na celu nikogo obrażać, przedstawiam tylko swoje zdanie. I też nie liczę na to, że coś w tym kierunku zmienisz, skoro serwerownia działa już x czasu w taki sposób to nawet nie ma sensu tego zmieniać przez opinie jednej randomowej osoby. Nie mniej jednak, z tego powodu ja nie zamierzam aplikować na takie stanowisko.

Nazywasz to składkami, mi się wydaję, że to po prostu maskowanie słowa kupowanie admina. Jak spojrzałem w dział rekrutacja to jest sporo tematów, wiele z nich jest napisane przez osoby grające pare dnina serwerze, wielu z nich nawet z nicku nie kojarze i oczywiście poniżej 18 lat. Pod każdym tematem widzę posty administracji typu "jestem za". Oczywiście nikt o tych osobach nie słyszał, ale za są wszyscy ;p

I zarazem zaznaczę - nie odbieraj tej dyskusji źle, nie chcę tutaj obrazić ani Ciebie, ani żadnego admina. Po prostu chciałem wytłumaczyć, czemu ja nie zamierzam aplikować na takie stanowisko + podzielić się moją opinią na ten temat, jak dobrze nam wiadomo opinie ludzi zawsze są podzielone, nie możemy być jednego zdania.

Pozdrawiam :)