TheHex Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Witam, Po moich rozmyśleniach i paru rozmowach ze stałymi bywalcami serwera chciałybm przedstawić moje propozycje niezbędnych zmian na serwerze. 1. czas na mape - 15 minut to za mało, gram i grałem na wielu serwerach. Na wszystkich czas waha się 25-40min. Mówię o standardowym czasie map. Jeśli chcesz zrobić dobry czas to w 15 minut ledwo co ogarniesz dobrze trasę i skróty. 2. Przedłużanie map - przy głosowaniu na mape opcja nr 1 powinno być przedłużenie mapy(aktualnie w ogóle nie ma takiej opcji). Z uwagi na to, że jak ktoś przechodzi mapę i chce przedłużyć najłatwiej mu wcisnąć 4. A nie np 9. Na najlepszych serwerach bhopa europejskich(gog, sourcecode, house of climb, czy też revolution) właśnie tak to wygląda. Dodatkowo mape powinno się móc przedłużać w nieskończoność. Są mapy które przechodzi się dłużej. A nie da się ich grać ponad 45 minut, nawet jeśli cały serwer chce. A jak nie ma gracza top50 to mape można grać 15 minut. Jeśli większość serwera chce ją przedłużyć to czemu by nie? W zamian za to można zmniejszyć możliwość przedłużenia map przez grraczy top50 powiedzmy do max 15 min. Jest to bardzo ważna zmiana, przedłużanie map jest podstawą. 3. Vote mute - nie ma adminów, więc proszę o funkcje vote mute na dzieci i osoby puszczające muzykę, czy bindy - tego jest multum. 4. Styl HSW - Fajnie by było gdybyście dodali styl HSW (half sideways). Bardzo go lubię, a nie wiedzieć czemu nie ma go tu ;p 5. Fajniejszy system rang - Rozumiem, że robiąc levele posłużyliście się skryptem którym po prostu tworzy się rangi. Każdy lvl to TOP x serwera. Można by zrobić ciekawsze rangi, jak jest na innych serwerach np. Top 1000+ begginer 1000-800 amateur ... top 10 Pro top9 surprime top8 - master etc.... myślę, że to wygląda ciekawiej, ale decyzja należy do Was. 6. Coś bardzo fajnego nie wiem czy umiecie to zrobić, ale było to kiedyś na house of climb - W tabeli wyników przy ilości gwiazdek MVP oznaczało który jesteś na mapie i najwyżej w rankingu w tabeli były osoby które miały najmniej MVP. Czyli np jesteś 10 na 50 osób, to masz 10 x MVP. Z tego co pamiętam to dodatkowo w linijce SCORE w tabeli była napisana ranga ogólnie na serwerze. Bardzo to lubiłem, można było łatwo porównać swój wynik z resztą osób, które były aktualnie na serwerze, czy też od razu wiedzieć kogo najlepiej spectować. 7. Szkoda, że prestrefa jest 380, wolałbym 250-300 max, ale już trudno tego lepiej nie zmieniać bo trzeba by było wymazać wszystkie rekordy. 8. No i przechodzimy do najważniejszego. Na serwerze jest mało map, 70% to speed runy, 15% to normalne mapy, a kolejne 15% to troche trudne albo trudne mapy. Na prawdę map nie jest zbyt dużo i zdecydowanie brakuje tu map na których można sobie poskakać. Takich na pare minut. Brakuje wielu, ale to wielu zajebistych map, które są podstawą każdego serwera. Zdecydowana większość map które teraz podam są mapami w miare prostymi na 1-3 minuty speedruna, albo 10-15 min dla kogoś słabszego. Może z 3-4 mapy które podam są mapami trudnymi(typu squee, exodus) i też z 3 mapy są speedrunami(mimo dużej ilości na serwerze wciąż brakowało kilku fajnych. Lista map: bhop_snowy_rg1 bhop_insanelyserz (błagam o tą mapę, jest to mapa którą przechodzi się na speedrunie 15-30minut, a normlany gracz robi ją z 1,5-2 godzin, jest długa ale zajebista, moja ulubiona mapa bhop) bhop_culture bhop_badges bhop_badges_mini_csgo (jedna z najlpeszych map bhop) bhop_kazuki_fix_csgo bhop_sqee_csgo bhop_lego_v2 (to długie lego) bhop_deppy Bhop_The_Distance bhop_tasku bhop_skyscrapers bhop_zero bhop_arcane2_a06_csgo bhop_letour Bhop_foresttemple_csgo Bhop_omn_ug bhop_subsidence_csgo bhop_exodus_csgo (trudna ale fajna, ma 30 leveli więc nawet słabi gracze nie będą marudzić, po trudność wzrasta z levelami więc początek zrobią) bhop_mario_fxb_rg1 bhop_rooster_csgo_b2 bhop_smally bhop_speedrun_valley_csgo_B2 bhop_fluffy_panda bhop_blackrockshooter (klasyka wśród speedrunów) bhop_danmark Pozdrawiam i liczę na odzew administracji, Hex EDIT: BYM NO ZAPOMNIAŁ O NAJWAŻNIEJSZYM Zróbcie coś, aby było słychać ludzi siedzących na spectate. To jest irytująće jak chcesz komuś coś pomóc wchodzisz na specta i on Cię nie słyszy. Maro91 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qrupnik Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Podpisuje się i zgadzam. Ja Qrupnik głosujcie na mnie ew. jeżeli chcecie uzyskać więcej informacji wpiszcie demos w konsoli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maro91 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 jak dobrze mi wiadomo server ma sie opierać tylko na mapachj speedrun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 jak dobrze mi wiadomo server ma sie opierać tylko na mapachj speedrun jeden serwer pozostanie BHopowy, drugi SpeedRunowy. Zauwaz, ze poki co mamy 2BH co do reszty - jak wyzdrowieje to ogarne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHex Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Każda mapa jest speedrun jakby się uprzeć, tylko zależy od skilla. Co najmniej połowa map, którą wysłałem bardzo łatwo speedrunować nawet nie będąc pro ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 tak jak juz napisalem, gdy tylko wyzdrowieje, to sie do nich ustosunkuje. serwery sa robione pod graczy, wiec wiekszosc rzeczy -o ile jest sensowna- na pewno zostanie wprowadzona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHex Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 tak jak juz napisalem, gdy tylko wyzdrowieje, to sie do nich ustosunkuje. serwery sa robione pod graczy, wiec wiekszosc rzeczy -o ile jest sensowna- na pewno zostanie wprowadzona. A czy jest tu coś nie sensownego? Wydaje mi się, że tylko sensowne rzeczy wypisałem. Tak więc życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qrupnik Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Należy uwzględnić ,że także prosiłem o załatwienie sprawy dotyczącej czasu i votekick Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Jeszcze dla scislosci - o ktory serwer chodzi? #1 czy #2 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHex Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Chodzi o serwer 1. Nie wiedziałem że istnieje nawet 2. TERAZ qrupnik mi powiedział o waszych planach zrobienia serwera speedrun - nie zawyajcie i nie róbcie tak serwera to nie wypali!. Nie można nazywać serwera speedrun, bo np dla nooba speedrun to bhop_Easy, dla najlepszych bhoperów bhop_squee jest speedrunem. To źle użyte pojęcie. Zróbcie serwer EASY i HARD. Na łatwym będzie większość prostych speedrunów + łatwych map. Wiadomo np bhop_japan jest w miare łatwą mapą, ale troche dłuższą -ona powinna być na easy. A np są speedruny na pół minuty, które są trudne - one powinny być na hard jak i większość długich map(mimo wszystko długie mapy są z reguły trudne). oczywiście pare map powinno być tu i tu. Np arcane, czy japan - mapy które są łatwe, ale długie i lubiane przez ludzi. Czekam też na odpowiedź w sprawie tych "portali". Za bardzo nie wiem o co chodzi, przecież 75% map bhop ma jakieś portale. Edit: Dodam jeszcze, że grałem na wielu serwerach BH. Jeśli był 2 serwery jedennazywał się easy drugi hard, wiele map się pokrywało, chodziło głównie o to, że jak wybiorą ludzie mapę której nie lubię idę sobie na drugi To jest główne założenie. Przy tym co robicie pewnie jeden serwer będzie świecił pustkami, a na drugim full sloty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Poki co na obu mamy full sloty. Jeden pozostanie w niezmienionej formie a z drugiego chcemy zrobic speedruna (tego z numerkiem #2 - ma on zaledwie dwa tygodnie). Przez speedruna rozumiem moda z CS 1.6 -> tutaj przyklad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHex Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 Nie wiem, róbcie co chcecie, lecz wciąż czekam na odpowiedź o co Ci chodziło z tymi portalami A co do serwera to osobiście wolałbym 2 serwery bh, jednak fajnie jest zmienić serwer kiedy nie spodoba mi się mapa ;p Lepiej wtedy zmienić serwer niż pisać rtv i psuć zabawę osobą, które chcą ją przejść. Ale decyzje zostawiam wam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts