Popular Post Qrupnik Posted June 13, 2016 Popular Post Report Share Posted June 13, 2016 Witajcie! Jestem Pan Alibaba (znany też pod nickiem Qrupnik). Na tej sieci serwerów urzęduję od stycznia 2016 roku. Grywam na wielu serwerach Wiejskiej Chaty. Raczej większość osób na serwerach na których grywam zna mnie (tak ty mufas ). Wiele już przeżyłem, starałem się zmieniać na serwerach czy też doradzać, bądź zgłaszać pewne bugi, bądź niedoskonałości zaburzające tok gry. Jednak czegoś mi brakowało na tej sieci serwerów. Czegoś dzięki czemu poznałem tą sieć serwerów. Brakuje mi tutaj serwera ProBH. No dobrze, ale o co chodzi? Bardzo dużo czasu grałem na bunnyhop poznając jego dobre jak i złe strony. Zawsze przykładałem wagę do szczegółów i wysuwałem propozycje dotyczące pewnych poprawek czy też zmian na ów serwerze. Jednak ten serwer bunnyhop, który jest nie będzie nigdy tym co chciałbym, aby ta serwerownia posiadała, czyli PROBH. Chciałbym przede wszystkim jeżeli to się uda został usunięty serwer speedrun na którym jest znikoma frekwencja osób (9-11 graczy) po odejściu opiekuna Nickelonego. Nowy serwer PROBH byłby głownie dla graczy naprawdę doświadczonych w bunnyhopie. No ok, ale czemu ma zostać stworzony? Głównie dlatego, że istniejący serwer nie jest w stanie zapewnić graczom, którzy uwielbiają skakać świetnej zabawy ponieważ mapy zazwyczaj są tak banalne, krótkie i powtarzające się, że osoby naprawdę dobre( a jest ich dość dużo) wychodzą z serwera i idą na inne serwery znacznie bardziej zrobione pod "Prosów". Nie oszukujmy się kto chciałby ciągle grać mapy typu lego(12s.) slope(15s.) odmiany easy(1min?) Gracze, którzy nie potrafią grać gdy widzą mape która wymaga od gracza umiejętności od razu wpisują RTV nie dając możliwości bardziej zaawansowanym graczom rozwoju oraz zabawy. Spójrzmy przez pryzmat graczy, których ja jak i inni znali, a odeszli z sieci serwerów ponieważ serwer ograniczał ich ze względu na mapy, które były raczej dla początkujących. Ja sam widząc jaka mapa będzie wybrana rezygnowałem i wychodziłem z serwera ponieważ ile można grać tą samą mapę. Lubią wyzwania i trudne mapy gdzie trzeba się wysilić i użyć swego skilla w skakaniu. Na nowym serwerze byłyby tylko mapy, których czas przejścia bez błędu zamykałby się w okolicach 3-5 minut i więcej. Według mnie warto stworzyć taki serwer. Na początek może być te 20 slotów bo na razie więcej nie potrzeba, ponieważ trzeba zobaczyć jak to funkcjonuje. Oczywiście na początek mapy zostałyby zaczerpnięte z bhoopa zwykłego i stopniowo wyrzucane i dodawane te trudniejsze. Chciałbym też wprowadzić pewne modyfikacje dotyczące rozgrywki . Od siebie dodam, że jeżeli dojdzie cała ta inicjatywa do skutku to żeby moja skromna osoba została opiekunem serwera Pozdrawiam Qrupnik główne cele: *Speedrun zmienić na PROBH *brak noobów *więcej czasu dla mapy *trudniejsze mapy *ukontetnowanie graczy *popularność serwera Przepraszam za wszystkie błędy składniowe,ortograficzne,interpunkcyjne i inne. Na górze macie ankiete :D :D :D Pred, nenneke, VixEn and 2 others 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsYchÓ Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Popieram Qrupnika w 100% Też gram na tym serwerze od dłuższego czasu mimo że miałem miesięczną przerwę związaną ze szkołą i prywatnymi sprawami . Byłem adminem na serwerze bhop i brakowało mi tam takich rzeczy jak "trudniejsze mapy" (to znaczy nie takie które przechodzi się w 30 sekund jak większość map na tym serwerze). 15 minut mapy to też zdecydowanie za mało czasu na mapy które były w kategorii trudniejszych dlatego popieram tą propozycje PomaranczAREK 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qrupnik Posted June 13, 2016 Author Report Share Posted June 13, 2016 tak PomaranczAREK 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pred Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Na tak. Na obecnym BH gra kilku bardzo dobrych BHoperów. (Alibaba czy Dark) Z tego co widzę to nie ma opiekuna na Speedrun. A przydałby się serwer, który stawia wyzwanie przed takimi graczami jakich wymieniłem wcześniej. A Alibaba nadaje się na opiekuna. Widać, że stara się jakoś ulepszyć obecne serwery. Jeszcze raz na tak. PomaranczAREK 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 jak widzicie finansowanie takiego serwera? czy jestescie w stanie solidarnie skladac sie co miesiac na jego utrzymanie? Jesli tak to w jakiej kwocie (musze po prostu wiedziec ile dolozyc). co do samego pomyslu... mam doswiadczenie z serwerami tier 3-6 na surfie. Niestety, swiecil pustkami ale wierze, ze byc moze Wam sie uda. Speedrun odzyl i swietnie sobie radzi bez nickelonego i nie zamierzam go usuwac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qrupnik Posted June 13, 2016 Author Report Share Posted June 13, 2016 Tworzyć nie ma sęnsu kolejnego serwera, głównie chodzi mi o zastąpienie go innym nierentownym na którym jest mało graczy. PomaranczAREK 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miyu Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Jestem za. Owszem, czasem dla zabawy fajnie jest zagrać te krótkie mapki, chociażby dla rekordu czy coś ale na dłuższą metę to już się nudzi i jak ktoś już nominuje coś trudniejszego to początkowi gracze nie chcą grać takich map. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Tworzyć nie ma sęnsu kolejnego serwera, głównie chodzi mi o zastąpienie go innym nierentownym na którym jest mało graczy. raczej takiego nie mamy, spojrz w statystyki. Wylaczajac serwer awp, ktory ma zaledwie pare dni, to nie mamy zadnego 'slabego' serwera. No moze prophunt ale nie nadaje sie on pod BH. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ adi Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 I już narobili komuś smaka na konfigurację serwera... :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qrupnik Posted June 13, 2016 Author Report Share Posted June 13, 2016 Szczerze mówiąc to jakoś rocket popularności nie bije ;p więcej niż 7 osób to rzadkość jak polacy w finale piłki nożnej na euro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ muFas Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Raczej większość osób na serwerach na których grywam zna mnie (tak ty mufas ). ALE FEJM !!!! A tak na serio to popieram w 100%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenneke Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, tymbardziej, że te łatwe mapy typu bhop_eazy lub slope już się dawno znudziły bardziej doświadczonym graczom, a i tak niestety są często wybierane przez nowych graczy, stanowiących jednak większą część serwera. Ode mnie tak i bardzo uczieszyłbym się, gdyby taki serwer powstał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HousE2 Posted June 14, 2016 Report Share Posted June 14, 2016 Ja juz oddalem zdecydowany glos na tak żeby osoby doswiadczone z bhopem oraz osoby dla ktorych mapa ma byc jak najtrudniejsza zeby miec wyzwanie. Mysle ze na taki serwer wchodzila by masa osob. P.S orto z dupy bo alt mi nie dziala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 zeby nie bylo, ze osralismy temat czy cos, przygladamy sie dyskusji. za pare dni podejmiemy decyzje. Pred 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemonerino Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Propozycja na +, tak jak ktoś wyżej mówił na serwerze gra wielu dobrych bhoperów, a monotonność tych samych map po prostu nudzi i zniechęca. Ja proponuję przemyśleć RocketJumpa, bo często serwer jest pusty. Zamiast tego zrobić ten "ProBhop", trudne mapki (do uzgodnienia), więcej czasu z możliwością przedłużania po vote, tick128 (jest na RJ, więc teoretycznie można było przerobić ten serw) Nie trzeba nawet dużo slotów - 20 powinno być ok Na obecnym Bh zostawić łatwe mapy Wiadomo łatwo się mówi, trochę jest z tym roboty, ale dużo osób popiera tą propozycję. Tyle z mojej strony. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Serwer RJ jest testowy, wkrotce przeniose go na mniejszy serwerek. Natomiast nie zamierzam stawiac kolejnego serwera, ktory nie bedzie na siebie zarabial. Wiec prosze nie dyrygujcie, jaki serwer mam pozamieniac z jakim. Napisalem, ze moge postawic BHpro o ile znajdzie sie ekipa sklonna go finansowac albo wspolfinansowac. Jesli nie jestescie w stanie wyciagnac nawet 5zl co miesiac na jego utrzymanie, to mozemy juz na tym etapie temat zakonczyc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts