Jaśnie Pan Posted August 20, 2016 Report Share Posted August 20, 2016 Cześć, w poniedzialek mielismy potezna awarie maszyny, wina lezala po stronie operatora udostepniajacego lacze i adresacje firmie Shooters. Niestety, dostep do maszyny zostal ograniczony skutkiem czego nie bylem w stanie zrobic backupu wszystkich serwerow. Nowa maszyna miala stanac we wtorek, potem w srode, potem w czwartek i piatek. Niestety, nie udalo sie. Zostalismy zmuszeni do przejscia na inny hosting. Teraz wiekszosc serwerow mamy na pukawce. Na chwile obecna, mamy do skonfigurowania jeszcze 2 serwery (BHOP i ZE). Co do crashy - niestety wraz z nowa skrzynka, valve wyraznie cos popieprzylo, do czego sie przyznalo w korespondencji. Nie jestem w stanie powiedziec, kiedy wszystkie serwery odyzskaja stabilnosc. Problem dotyczy w najwiekszym stopniu Deathruna, SurfRPG, AWP oraz ZombieModa. Trudno mi powiedziec, kiedy sie z tym uporamy. Bardzo prosze opiekunow Retakes oraz Aren o wziecie na swoje barki trudu rozkrecenia serwerow na nowo. To jest prosba, nie rozkaz. Zdaje sobie sprawe, ze moze wydawac sie to monotonne ale... skoro kiedys sie udalo, uda sie tym razem. Po awarii maszyny zastanawialem sie, czy jest w ogole sens prowadzic tak duza siec, czy nie lepiej zadowolic sie mniejsza liczba serwerow, jesli tak, to ktore z nich wybrac? Tydzien temu bylismy najwieksza siecia w Polsce (tak, pobilismy chwilowo Soplice, Sloneczne i innych najwiekszych graczy). To nasz wspolny sukces, choc zdaje sobie sprawe, ze moze nie kazdy przywiazuje do tego wage, ze moze tylko ja tak 'jaram sie' liczbami graczy online, ktora dochodzila do 300. W momencie, gdy zastanawialem sie, czy nie porzucic czesci serwerow, pojawily sie osoby - ludzie z zewnatrz, nasi gracze, ktorzy spamowali mojego steama i forum, dopytujac kiedy wroci serwer, jeden , drugi, trzeci. Dzisiaj rano wszedlem na SurfRPG. Mod calkowicie bzdurny ale jeden z graczy (wiek moze 8-10lat) niemal ze lzami w oczach dziekowal mi, ze sie serwerem zajalem, ze go naprawilem. Bo strasznie za nim tesknil(!) i 'poznal tutaj wielu kolegow.' Heh... mamy takie a nie inne czasy, byc moze dla tej mlodej osoby nasz serwer jest poteznym kawalkiem jego swiata. Wraz z nim przepadla nie tylko dobra zabawa, ale tez ludzie, ktorych tu poznal, ktorzy sa jego kolegami, bliskimi... cholera, a ja chyba nie mam prawa komus odbierac czegos tak waznego? Wszak i mi byloby przykro, gdybym stracil mozliwosc pogrania i posmiania sie z wieloma osobami, ktore przesiaduja na naszych serwerach i forum. W tym projekcie zawarlem wazna czesc siebie, spora czesc wlozyliscie takze i Wy, wierzę, ze zrobicie to raz jeszcze. Wiele osob juz walnie przylozylo sie do reaktywacji, ale nie bede wymianial ani dziekowal - bo jeszcze za wczesnie. Ale damy rade, prawda? Jeden z Waszych Wodzuf. Wąski TDW, ✪ Sh!rou, ✪ muFas and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ muFas Posted August 20, 2016 Report Share Posted August 20, 2016 Wspólnymi siłami na luzaku damy rade!! Ważne aby ogłaszać na serwerach, że serwery już stoją itp itd... Kolega zaprosi kolege i będzie dobrze Stali bywalce i tak wrócą bo nigdzie nie ma takiej atmosfery jak tutaj ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted August 20, 2016 Report Share Posted August 20, 2016 44 minuty temu, Jaśnie Pan napisał: byc moze dla tej mlodej osoby nasz serwer jest poteznym kawalkiem jego swiata. Wraz z nim przepadla nie tylko dobra zabawa, ale tez ludzie, ktorych tu poznal, ktorzy sa jego kolegami, bliskimi... cholera, a ja chyba nie mam prawa komus odbierac czegos tak waznego? Wszak i mi byloby przykro, gdybym stracil mozliwosc pogrania i posmiania sie z wieloma osobami Szkoda że doszedłeś to tej refleksji po tym jak upadł ostatni z 1.6. No ale cusz, lepiej puźno nisz fcale. A tak btw. chyba się starzejesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted August 20, 2016 Author Report Share Posted August 20, 2016 wombi, naszego 1,6 reaktywowalismy trzy razy. Nie wyszlo. Wiekszosc przerzucila sie na csgo to co mialem zrobic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Zinbo Posted August 20, 2016 Report Share Posted August 20, 2016 <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted August 20, 2016 Report Share Posted August 20, 2016 pozwolić lizakowi działać. Już prawie serwer wstał i został uśmiercony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts