Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Administrator TheLeon

Ichi
 Share

Recommended Posts

Hej,

Na wstępie chcę zaznaczyć, iż mam świadomość, że nie jest to mój serwer.

Przeglądałem sobie logi z betoniary i ku mojemu zdziwieniu większość banów jest od jednego admina, godzina, dwie, cztery... Patrze na powody i dziwię się... perm za obrazę administratora, bany za "skanowanie jaila". Myślę sobie kurde, jebaniec powściągliwy, zobaczę kto to na forum. Szukajka pokazała mi dwa posty. Jeden to podanie na admina 14-latka ( w/w Administratora ) oraz skarga na niego, która jest nie ruszona od 11 dni. Myślę, że warto przyjrzeć się tej sprawie, a także dogłębnie przeanalizować zachowanie administatora TheLeon, bo takie ślepe banowanie nie przyniesie nic dobrego dla serwera w kwestii popularności a także dobrej renomy. Nie piszę tego do kogoś wyżej/opiekuna serwera bezpośrednio, bo uważam, że w takich sprawach powinniśmy grać w otwarte karty z graczami.

Tutaj przykłady:

http://screenshot.sh/m3en8KPaMGcPB gracz dostaje PERMA za skanowanie z respa

http://screenshot.sh/m8UmEX4yZoCir gracz dostaje 1H za skanowanie z respa

http://screenshot.sh/n9nRN9COgaXTN trzecia strona betoniary

http://screenshot.sh/n7WWdZJ3NQz49 osiem banów w ciągu prawdopodobnie jednej mapy

8 banów w ciągu 17 minut? kurde dobry jest... ale wg. trochę przesadza... Można zauważyć ze to praktycznie każdy ban na każdą rundę... jeżeli to wyżej jest rzetelne to znaczy, że gimnazjalista, zapewne jeszcze nie pełnej świadomości gimbus nie potrafi grać i za każdy ban dotyczy osoby, która go wcześniej za/iła (to moje wnioski) ban 1h i perm za skan z respa!?! jestem oburzony nawet @adi by tak nie zrobił jak by mu człek przeskanował z ct respa ludzi rozpoczynających runde po stronie terro... co do tej trzeciej strony... wszystko pasuje tak jak napisałem wyżej... banuje w... prawdopodobnie... każdej rundzie, tylko jeden przypadek odbiega, pomiędzy banem o 15.36 a banem 15.56 jest 20 min czyli tak jakby poszedł na obiad sie nawpierdalać i przyszedł dalej powkurwiać ludzi Banami... 

Jak dla mnie betoniara na forum i całej serwerowni bo to jest zniewaga forum pracującego nad dobrą opinią sieci oraz graczy, którzy bezpodstawnie dostali bana.

Pozostając w klimacie greckich bóstw - tematu przyzwanego przez naszego Herculesa dzikiej prerii, użytkownika @olemba, zdecydowałem się przybrać postać starożytnego mędrca. Chciałbym wypowiedzieć się na forum tego polis, w imieniu jego mieszkańców oraz jako reprezentant starszyzny młodszej. Jam jest Penisus Gigantus, syn Zeusa z lewego łoża, z nadaną przez ojca mego siłą przemowy pragnę się podzielić moją opinią z pospólstwem. Podejmując decyzję o przyszłości wyżej wspomnianego, domniemanego barbarzyńcy, postaci znajdującej się w centrum tej burzy mózgów, chciałbym polecić Wam kilka sposobów na rozeznanie tej sytuacji. Przede wszystkim musimy zrozumieć, co nim powodowało, podejmując tak odważne i częste decyzje. Pamiętajmy, że nie znając położenia oskarżonego, nie powinniśmy go bezpodstawnie oceniać. Pozwólmy też wypowiedzieć się mu, za przyzwoleniem Władców Olimpu oraz Zrzeszenia Czcicieli Przyrodzenia Penisusa Gigantusa, aby na forum swój punkt widzenia nam przedstawił. Musimy też pamiętać, że w dzisiejszych, mrocznych czasach, Hades miesza w umysłach młodzieńców, powodując nie tylko zawirowania w działaniach młodych administratorów, ale także namawia innych do kradzieży cudzych kont, co dalej skutkuje szalonymi akcjami. Oczywiście jako obrońca sprawiedliwości, JA - Penisus Gigantus, nie spocznę, dopóki sprawa nie zostanie wyjaśniona. Niech najważniejsze z moich insygniów, a jednocześnie symbol bezstronności - gigantyczny, boski penis - uderzy niczym grom z nieba, jak błyskawice z posad królestwa Zeusa i podejmie odpowiednią decyzję. Jeżeli prawda drogę dowodów uczciwości nam wskaże, niechaj oczyszczony będzie ten młodzieniec z obarczających go zarzutów. Jeżeli jego pyszność prawdą się okaże, niechaj się kurwa pierdoli jebany smark, a złość penisa niechaj niczym gilotyna jego niecne zachęty ścina.

Tak to rzecze,

reprezentant starszyzny młodszej, dostojny amant, wybitny teoretyk i kutaśny badacz astrologii,

Penisus Gigantus, znany także jako Gentlemenus Thunderos.

Ku chwale Zeusa!

1. Zakaz Obrażania Graczy - MUTE / BAN 2H

2. Zakaz  Stania za ścianą w jailu i strzelanie( tylko i wyłącznie po otwarciu jeila ) - BAN 2H

9. Zakaz Skanowania na RESP ! - BAN 1H

Taki cytat z regulaminu, generalnie ilość banów przeraża, ale na załączonym screenie (z permem) widać, że opis jest taki:  

60 skanowanie respa

Dlatego chodziło pewnie o tę godzinę (60=60 minut), bo wymieniony admin regulamin zna na pamięć, chce jak najlepiej dla serwera i solidnie trzyma się regulaminu. Skoro gracz skanuje Jaila, co jest niedozwolone, to dostaje tego bana (po wcześniejszym zwróceniu uwagi i niezastosowaniu się do polecenia). 

Nie wiem za co jest ten jeden permanentny, bo tam nie ma nic napisane prócz "bana", ale zaraz napiszę do admina i poproszę o wypowiedź w tym temacie.

Chciałabym jeszcze nadmienić, że miałam kilka razy okazję być na tym serwerze i niestety takiego stopnia złośliwości nie widziałam dawno. Jest tam cholernie dużo osób, które tylko czekają, żeby admin się potknął (na przykład pisząc czy mówiąc), żeby zaraz go zjechać z góry do dołu. Straszne.

Godzinę temu, Belguuu napisał:

moim zdaniem temat do zamknięcia.

jebać zamykanie tematów, to pedalstwo, chyba że jeszcze większe pedalstwo jest w samym temacie, albo zamyka kobieta, wtedy siedzę cicho

Godzinę temu, Belguuu napisał:

wypowiem się Leon jest w porządku banuje po upomnieniu , jeśli dalej ktoś skanuje to proste że ban poleci

możliwe, że jest w porządku, że adminuje odpowiednio, a ludzie tylko niepotrzebnie reagują (chodzi mi m. in. o ten temat z przed dwóch tygodni w tym samym dziale), ale wypadałoby, żeby wszedł wreszcie na forum i wypowiedział się w swojej osobie, ten temat wisi od piątku, ale ten http://forum.wiejska-chata.pl/topic/8631-skarga-na-theleon wisi od ponad dwóch tygodni! Myślę, że jeśli jest w miarę aktywny na serwerze to mógłby poświęcić odrobinę czasu (minutę/dwie?) na sprawdzenie chociażby działu informacji i działu swojego serwera. I tyle! No chyba, że pojawia się temat dotyczący jego osoby, bądź bardzo ważnych spraw serwera i wtedy może poświęcić 5-10 min na jakiś post. Nawet jeśli nie ma czasu wolnego (a jeśli gra to przynajmniej trochę ma) to wystarczy, że raz czy dwa razy w tygodniu chociaż zerknie na to forum. Potem dzieją się sytuacje jak ta, gdy post od @Sh!rou wisi ponad miesiąc w najważniejszym dziale na topie forum, a ludzie po całym miesiącu nagle się budzą i odpisują, gdy już jest dawno po czasie. Na forum przez ponad miesiąc nie wchodzą, a na serwie codziennie, więc mają wolny czas. Ja nie mówię, że trzeba na forum siedzieć, bo prawdę mówiąc mało się tu dzieje, ale zerknąć od czasu do czasu te dwa powyższe działy, zwłaszcza jeśli jest się adminem to chyba raczej wypada. Gracze mają prawo odwoływać się od banów, zakładać skargi, często na forum podejmuje się ważne decyzje w sprawie serwerów, głos ludu, a zwłaszcza adminów jest ważny, przynajmniej w niektórych bardzo konkretnych sytuacjach, więc apeluję - admini proszę, poświęćcie chociażby tą minutkę, np. przed włączeniem steama, na sprawdzenie forum. Niektórym steam się ładuje pół minuty, minutę, więc idealnie żeby looknąć, czy jest coś ważnego i czy wypadałoby się wypowiedzieć. Jeśli nie ma żadnych ważnych newsów, albo tematów związanych z Waszym serwerem/Waszą osobą, to możecie zamknąć forum i napierdalać w CSa, uczyć się, pracować, gotować itd. Aczkolwiek nie chcę zniechęcić nikogo do przesiadywania na forum - wręcz przeciwnie, fajnie by było jakbyście pisali dużo i częściej, ale przynajmniej te wyżej wymienione minimum chyba można wymagać - zwłaszcza od adminów. I mówię to jako osoba, która nie jest tu od wymagania, dzielę się tylko moją opinią. Pzdr

34 minuty temu, Thunder napisał:

jebać zamykanie tematów, to pedalstwo, chyba że jeszcze większe pedalstwo jest w samym temacie, albo zamyka kobieta, wtedy siedzę cicho

możliwe, że jest w porządku, że adminuje odpowiednio, a ludzie tylko niepotrzebnie reagują (chodzi mi m. in. o ten temat z przed dwóch tygodni w tym samym dziale), ale wypadałoby, żeby wszedł wreszcie na forum i wypowiedział się w swojej osobie, ten temat wisi od piątku, ale ten http://forum.wiejska-chata.pl/topic/8631-skarga-na-theleon wisi od ponad dwóch tygodni! Myślę, że jeśli jest w miarę aktywny na serwerze to mógłby poświęcić odrobinę czasu (minutę/dwie?) na sprawdzenie chociażby działu informacji i działu swojego serwera. I tyle! No chyba, że pojawia się temat dotyczący jego osoby, bądź bardzo ważnych spraw serwera i wtedy może poświęcić 5-10 min na jakiś post. Nawet jeśli nie ma czasu wolnego (a jeśli gra to przynajmniej trochę ma) to wystarczy, że raz czy dwa razy w tygodniu chociaż zerknie na to forum. Potem dzieją się sytuacje jak ta, gdy post od @Sh!rou wisi ponad miesiąc w najważniejszym dziale na topie forum, a ludzie po całym miesiącu nagle się budzą i odpisują, gdy już jest dawno po czasie. Na forum przez ponad miesiąc nie wchodzą, a na serwie codziennie, więc mają wolny czas. Ja nie mówię, że trzeba na forum siedzieć, bo prawdę mówiąc mało się tu dzieje, ale zerknąć od czasu do czasu te dwa powyższe działy, zwłaszcza jeśli jest się adminem to chyba raczej wypada. Gracze mają prawo odwoływać się od banów, zakładać skargi, często na forum podejmuje się ważne decyzje w sprawie serwerów, głos ludu, a zwłaszcza adminów jest ważny, przynajmniej w niektórych bardzo konkretnych sytuacjach, więc apeluję - admini proszę, poświęćcie chociażby tą minutkę, np. przed włączeniem steama, na sprawdzenie forum. Niektórym steam się ładuje pół minuty, minutę, więc idealnie żeby looknąć, czy jest coś ważnego i czy wypadałoby się wypowiedzieć. Jeśli nie ma żadnych ważnych newsów, albo tematów związanych z Waszym serwerem/Waszą osobą, to możecie zamknąć forum i napierdalać w CSa, uczyć się, pracować, gotować itd. Aczkolwiek nie chcę zniechęcić nikogo do przesiadywania na forum - wręcz przeciwnie, fajnie by było jakbyście pisali dużo i częściej, ale przynajmniej te wyżej wymienione minimum chyba można wymagać - zwłaszcza od adminów. I mówię to jako osoba, która nie jest tu od wymagania, dzielę się tylko moją opinią. Pzdr

giphy.gif

25 minut temu, adi napisał:

Kurde noo... Tander dałbym lajka Tobie, no ale.... za dużo ich już masz noooo :)

Ja nikogo nie zmuszam, wręcz przeciwnie, w przeciwieństwie do innych, poza tym od kilku lat niezmienna formułka w moim podpisie, ale najwidoczniej chyba nie działa :D

3 godziny temu, adi napisał:

@Thunder  w podpisie masz zielonego lajka, a teraz są czerwone :)

Z nostalgii nie zmienię, zasady zostają te same