Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

źródło dźwięku w modelu postaci

Thunder
 Share

Recommended Posts

Cześć, pytanko mam.

Od ostatnich kilku dni/tygodni odpierdala się na serwerze dziwna maniana. Nie jest to nic przeszkadzającego ani kluczowego dla rozgrywki, ale zastanawia mnie. Nie jestem pewien, czy jest to spowodowane jednym z update'ów csgo, czy zostało zmienione coś na serwerze czy może to coś u mnie.

Otóż dajmy jako przykład dust2. Idę sobie i padam w trupie. Po śmierci oglądam sobie jakiegoś gracza X. Gracz X wędruje sobie po bombsajcie B i przyjmijmy, że zatrzymuje się gdzieś pomiędzy podestem a wejściem do trupa. I nagle pojawia się vote na nextmapę. Zanim vote się pojawia, kobita-automat odlicza sekundy i dingdonguje taki śmieszny dźwięk. Kiedyś wcześniej, oraz teraz "za życia" dźwięk jest odtwarzany normalnie. Ale kiedy jestem martwy i spectuje w/w gracza, który stoi w w/w lokacji słyszę dźwięki odliczania jakby z oddali, w tym przypadku z trupa. Zorientowałem się, że tego rodzaju dźwięki są teraz odtwarzane jakby z mojego modelu, bądź w lokacji w której mój model się znajduje. Jako, że po śmierci nie znajduję się w moim modelu, tylko jestem tak jakby w lokacji osoby, którą spectuję, a dźwięki są odtwarzane wciąż w tamtym miejscu mojej śmierci, słyszę dźwięki jakby z oddali. W tym przypadku słyszę je jakby z perspektywy obserwowanego gracza, czyli zgodnie z odległością jaką znajduje się on od mojego modelu. Chciałem spytać czy ktoś również zaobserwował to nietypowe zjawisko, które chyba nigdy wcześniej nie miało miejsca.

Nie problem, ale ciekawi mnie czy inni tak mają i czy może ktoś wie jaka jest tego przyczyna, ale w sumie powiewa mi to jak chorągiewa gdzie się ten dźwięk odtwarza, nic przeszkadzającego. A rozjebał to się bnn na psach :D

2 minuty temu, Counter napisał:

Mam to samo ;//////, i tylko na ffa !

ok czyli nie jestem sam! to nie mi odpierdala :D

tak jak wspominałem nie jest to nic co zaburza rozgrywkę, w ogóle mi to nie przeszkadza tylko ciekawi, więc jeśli ktoś ma jakiś pomysł czemu tak się dzieje, co było przyczyną, zapraszam do rozkmin, tak czysto rozrywkowo-edukacyjnie

Doskonale rozumiem o co chodzi , jednak nie zauważyłem tego , bądź też nie zwróciłem uwagi . 

Az się przyjrzę jak to jest . 

Jedynie co mi wpadło do głowy to , że plugin odtwarza właśnie na modelu każdego gracza oddzielnie i każdemu odtwarza to z miejsca położenia modelu. 

Trza by było prześledzić cały plugin linijka po linijce aby znaleźć czy jest to tak wpisane . 

13 minut temu, adi napisał:

Serio większego problemu nie miałeś? Jak nie 0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000001 FPS to jakieś dźwięki. Zobacz czy masz zaznaczone "zapamiętaj mnie" gdy wchodzisz na serwer :P

toż kurwa mówię, że to nie problem, nie przeszkadza mi to, tylko bardziej ciekawostka i pytam czy ktoś tak jeszcze ma :P

no tylko popatrz: mając zero fps nie da się grać, nie mogąc zalogować się na forum nie można pisać, a to jest tylko mała, śmieszna rzecz, która mnie zastanawia :D

2 godziny temu, adi napisał:

Czyli jak Tander jest zjebany to serwer też.... Tander zakaz gry!

idąc tą logiką, jeśli nie będę grał to cały serwer ma małe chuje:D