Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Mapy FFA

PanPP
 Share

Recommended Posts

Dzień Dobry, jako iż rzuciłem pomysłem o "aktualizacji map" chciałbym dodać kilka słów i rozwinąć wątek, może wy coś byście od siebie dorzucili :d.. 

Mianowicie jest dosyć dużo map, z czego są mapy które gra się często i są mapy których nie gra się wcale albo bardzo rzadko, stąd myśl żeby te mniej popularne mapy zamienić na jakieś inne, a na jakie, może gracze mają coś ciekawego do zaproponowania :D ? To by się dopiero myślało, kiedy "góra" by oceniła czy warto myśleć nad takim zabiegiem. 

Pozdrawiam Pepee :D

Tutaj aktualna lista map 

Spoiler

aim_map_usp_s
aim_farm
awp_india_nav72
awp_lego_2_crash_go
de_cache
de_cbble
de_dust2
de_inferno
de_mirage
de_overpass
de_train
fy_iceworld_go_v3
gg_wiejski_palm_bicz_fix
gg_wiejski_orencz
1hp_supermario
fy_wiejski_ski
de_westwood_csgo
scoutzknivez_css
de_rats_1337

Spoiler

aim_map_usp_s 
aim_farm
fy_iceworld_go_v3
1hp_supermario
fy_wiejski_ski
de_westwood_csgo
de_rats_1337

Tę listę map wklejam bo uważam że można by było je zastąpić jakimiś innymi z warsztatu bo tam pewnie znalazłyby się jakieś ciekawe zamienniki albo po prostu je usunąć np te dwie mapi "fy" moim zdaniem są mało grane i zajmują miejsce. Ale to tylko moja skromna opinia :D 

Oczywiście nie wszystkie z nich muszą być kasowane B))

Racja te dwie mapy fy_wiejski_ski i fy_iceworld_go_v3 prawie w ogóle nie są grane i rzeczywiście można by było je na coś wymienić.

Ja jeszcze zaproponowałabym podmiankę map z awp na jakieś inne, ale w których dalej grałoby się tylko awpami. Części graczy mogły już się ponudzić te dwie które mamy. 

Mysle ze mapy fy mozna wyrzucic, awpki to lego zostawic indie podmienic :D I dodac na pewno de_tuscan :D 

Westwood jest grany, rats tez jest bardzo czesto grany , aim farm zdarzy sie ze ludzie wybiora i aim usp w sumie jak jest vote to praktycznie za kazdym razem jest wybierana mapka;p

Jak dla mnie aim_farm mógłby wypaść, tak samo India (zamieniona na inną mapkę z AWPKami), ale tak jak Nesquik pisał - Lego do zostawienia, świetnie się na nim gra. Można ewentualnie aim_farm zamienić na jakąś mapkę, w której też grane są tylko AK (a była kiedyś taka na serwerze, tylko nie pamiętam nazwy), albo taka, gdzie było AK przeciw M4, dosyć rozległa (tylko właśnie nie mogę sobie przypomnieć dlaczego wypadła z cyklu map - chyba denerwowała graczy?).

Ekspert od najbardziej zjebanych map melduje się na stanowisku.

5 godzin temu, Sh!rou napisał:

Ja nie pamiętam jak się nazywała ta mapa, ale była super! Taka cała w szkle, to szkło się zbijało i wtedy gracz spadał, na dole było jakieś urządzenie i się włączało tam wodę... kojarzy ktoś? :<

Ta mapa to glass_war_csgo - http://gamebanana.com/maps/168952

Moim zdaniem mapki: fy_iceworld_go_v3, 1hp_supermario,   fy_wiejski_ski można wyrzucić i zamienić na inne (większe bądź mniejsze - aby były grane po wymianie) bo nie są grane nawet od święta.  Aim_farm również do wymiany, ale na mapkę podobnego typu (AK-M4). Indię można wymienić, i dodać jeszcze z 1 fajną mapkę na awpki.

8 godzin temu, PanPP napisał:

aim_map_usp_s 
aim_farm
fy_iceworld_go_v3
1hp_supermario
fy_wiejski_ski
de_westwood_csgo
de_rats_1337

aim_map_usp_s jest bardzo często wybierane, nigdy nie przedłużane, od taka mapka na szybki szpil. Osobiście nie przepadam (chociaż w 1.6 aim_map_usp było jedną z moich ulubionych, ale ta wersja i w CSGO to tak średnio mi podchodzi), ale zazwyczaj jest grana w dużym gronie i ludzie nie wychodzą tłumnie z serwera.

aim_farm - koncepcja pasuje do klimatu wiejskiej, ale osobiście trochę mnie ta mapa irytuje. Fakt częstego blokowania się, trochę głupich drabinek i kampienie w stodole, a dodatkowo do tego TYTANOWE SIANO... CÓŻ :D Jak wyżej było już wspominane, fajnie by było wymienić na jakieś inne AK lub M4/AK.

fy_iceworld_go_v3 - mapa o typowej, klasycznej budowie (typowa dla wszystkich map typu 'world' [dustworld, iceworld itp.]), kocham (oprócz autokamp), nie jest to ideał wśród worldów, ale ten schemat jest świetny i legendarny. Niestety część graczy odrzuca go lub ma jakieś dziwne wyobrażenie o nim (chociaż jest od czasu do czasu wybierana). Raz słyszałem jakiegoś gimba z rondlem na głowie, który przykasztanił tekstem, że mapa ma "chujowy design"... musiałem mu przetrącić nos moim badylem, żeby zrozumiał co naprawdę znaczy słowo "chujowy". LAST DEFENDER OF ICEWORLD a.k.a. Thunder, można ewentualnie wgrać innego "worlda" albo na aktualnym wczytać plugin gungame (co może "zabić lub uzdrowić" mapę, nie jestem pewien)

1hp_supermario - nie jara mnie ta mapka w ogóle, ale nie uważam, że jest tragiczna. Nigdy nie lubiłem grać na kosy (zarówno w 1.6 i w CSGO), ale zawsze tłumy na serwerze, kiedy jest grana, a nawet czasem ją przedłużają. Ja zazwyczaj wychodzę, bo ja nie jestem żaden jebany Makłowicz, żeby gonić dookoła świata z nożem w łapie. Wiem w każdym razie, że są tacy, którym się podoba.

fy_wiejski_ski - mapa jest martwa, nie widziałem jej od tysiącleci. Sprawnie omijana w każdym możliwym vote. Pierwszy 100% pewny kandydat do odstrzału. Nawet statystyki pokazują, że jest najrzadziej graną mapą na serwerze, NAWET PIRANESI JEST CZĘSCIEJ GRANE, MIMO ŻE NIE MA GO W MAPCYCLE XDDD!

de_westwood_csgo - klasyg nad klasygami. Szczerze mówiąc nie chce mi się grywać tej mapy, wkurzają mnie kruki i liny zamiast drabin, ale w sumie jak są gracze to i tak gram, a ostatnio jest wybierana coraz częściej.

de_rats_1337 - Ogólnie seria rats to też legenda, ale no kurde średnio mi się chce ją grywać. Jest często wybierana, ale jest zdecydowanie T-sided, w sumie jeśli na stronie CT zrespisz się w lodówce to niewiele masz możliwości (a czasem potrafię się respić tam cały czas). Chyba podobne odczucia jak westwood, tyle że mapa z dzikiego zachodu jest nieco bardziej zbalansowana.

5 godzin temu, Ranfun napisał:

Ja jeszcze zaproponowałabym podmiankę map z awp na jakieś inne, ale w których dalej grałoby się tylko awpami. Części graczy mogły już się ponudzić te dwie które mamy. 

5 godzin temu, NesQuik napisał:

awpki to lego zostawic indie podmienic 

4 godziny temu, Sh!rou napisał:

tak samo India (zamieniona na inną mapkę z AWPKami), ale tak jak Nesquik pisał - Lego do zostawienia, świetnie się na nim gra.

LEGO i INDIA są najczęściej granymi "małymi" mapami na serwerze. W tym miesiącu pod względem fragów (tak wiem, to są aimy, więc tam fragi zapierdzielają 2x szybciej) LEGO jest top1, INDIA top4. Mimo wszystko to chyba coś znaczy :P

Westwood jest grany, rats tez jest bardzo czesto grany , aim farm zdarzy sie ze ludzie wybiora i aim usp w sumie jak jest vote to praktycznie za kazdym razem jest wybierana mapka;p

Zgadzam się.

I dodac na pewno de_tuscan :D

Nie wiem czy się przyjmie, ale grałbym chętnie!

3 godziny temu, ORZEH napisał:

Ekspert od najbardziej zjebanych map melduje się na stanowisku.

Sekspert

3 godziny temu, ORZEH napisał:

Ostatnio rzadko giercuję, ale co wchodzę na serwer to nie udaje mi się przekonać nikogo do mapy scoutknivez_css. Pomyśleć że kiedyś wystarczyło powiedzieć że ten kto zagłosuje na scouty dostanie numer telefonu do @MISIA, wtedy wszyscy dawali vota :-( No ale ja nie o tym.

Może dodać by pewną kultową mapę. Mapę na której @JUVE zjadł swoje ostatnie 4 zęby, @olemba urywał się z podstawówki kiedy tylko dowiadywał się że właśnie ta mapa jest grana, @Koper darł ryja przez następny tydzień kiedy spadał na drugie miejsce w tabeli grając w CT, a @Ichi kończył 9 lat kiedy pierwszy raz ją zobaczył.

Chodzi o stare, pierwsze i jedyne scouty - http://gamebanana.com/maps/183777

Akutalne scouty nie są złe, ale masz rację, o ile Ty albo Kisiel nie namówicie reszty, to mało kto wybiera. Stare scouty rulez, polecam.

3 godziny temu, Counter napisał:

A co do zmiany map to można by było dodać de_nuke, ale starą wersje (de_inferno stare też bym nie pogardził)

Osobiście jestem na nie.

Resztę dopiszę później, bo muszę do WC.

ICEWORLD - wgrać mapę podobną, w kolorystyce DD2 z opcją gungame ( może ktoś pamięta tą długą nazwę z cs 1.6? )

RATSY możemy zmienić na inne, bardziej rozbudowane

SUPERMARIO zmienić na mapkę 35hp ( pamiętna mapa z 1.6 )

LEGO mnie wkurwia okropnie i bym ją wypierdzielił na rzecz bardziej rozbudowanej mapy awp

50 minut temu, Ichi napisał:

ICEWORLD - wgrać mapę podobną, w kolorystyce DD2 z opcją gungame ( może ktoś pamięta tą długą nazwę z cs 1.6? )

fy_dustworld?

51 minut temu, Ichi napisał:

SUPERMARIO zmienić na mapkę 35hp ( pamiętna mapa z 1.6 )

pamiętam jak Gucio na niej gungame'a włączał, co tam się działo... :D

Te mapki typu FY pamiętam z 1.6 że były jednymi z najlepszych, teraz to totalna mizeria... ja bym proponował te mapy wymienić na fy_pool_day czy jak to tam szło?? Ta mapa musi się przyjąć, nie ma chuja we wsi żeby się ludziom ta mapa nie podobała ;V... Co do reszty opini zgodzę się i potwierdzam to co omówił Tander, ale te mapy są że tak powiem "przeorane" jak widzę ratsa/westwooda to tylko myślę ilę wpierdolu dostanie słabsza drużyna, nie oszukujmy się balans tych map jest nieco zachwiany i to odrzuca, można by je jakimiś przeróbkami zastąpić?? Bo tego jest pewnie dużo :D 

Teraz aim usp i farm, nie mówię że są złe, ten aim farm jest w klimacie servera ale no nie urywają dupy, była kiedyś fajna mapka że był kanał miedzy respami i były różne typy karabinów, to by można było pomyśleć o przywróceniu, aim usp już przeorane ale grywalne, można by coś pomyśleć nad inną wersją gdzie będzie większy wybór pistolów? 

Co do AWP bałem się proponować B) bo wiadomo to są mapki z topki, ale aim india można by było zastąpić bo lego jest perfekto :D 

Co do map z nożami też nigdy mnie to nie rajcowało, ale to jest w sumie dobre, odprężające i do śmiechu i można by to dać jakąś ciekawą mapką 35hp :D. Pamiętam z 1.6 że się respiło w takim kwadracie i spadało na ziemie żeby było 35hp i tam była ustaweczka tt vs ct, to by było ekstra :D 

27 minut temu, Ichi napisał:

Ps @PanPP mapa o ktorej pisales to 1hp_he

A to ja też pojebałem, bo to na niej Gucio gungame włączał :D

Przeto powiadam Wam, wgrajcie soccerjam-a a serwer nigdy nie będzie pusty xD

Pool_day - TYLKO wersja druga i TYLKO z gungame-em
1hp_he - mapa obowiązek, jak "ko ko ko" przy wejściu na serwer

Z mapami typu HE bym nie szalał, bo granaty w globalu nie robią takiego zajebistego rozpierdolu jak w 1.6

12 minut temu, w0mbat napisał:

Przeto powiadam Wam, wgrajcie soccerjam-a a serwer nigdy nie będzie pusty xD

Pool_day - TYLKO wersja druga i TYLKO z gungame-em
1hp_he - mapa obowiązek, jak "ko ko ko" przy wejściu na serwer

Z mapami typu HE bym nie szalał, bo granaty w globalu nie robią takiego zajebistego rozpierdolu jak w 1.6

Legenda głosi, że Wombat dziś otwierał dół tabeli z 0/16

Do soccerjama trzeba by było się jebać z całym nowym pluginem, więc pewnie raczej odpada. A jeśli o mnie chodzi to miałbym nową mapę do omijania xD

4 godziny temu, w0mbat napisał:

Wombat? Nie znam. Pewnie jakiś nowy co jeszcze grać nie umie.

Młody polonezowy bożyszcz

Jeżeli chodzi o westerny to proponuję te mapkę, aż łezka się w oku kręci jak się 1.6 przypomni ;) 

Tutaj basen 

a tutaj jakaś mapka p2k/usps

Aaa i jeszcze mi się przypomniała pewna mapaa :D 

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.