PepeKOZAK Posted April 17, 2017 Report Share Posted April 17, 2017 Witam! Ostatnio na serwerze popytałem graczy jakie zmiany chcieliby zobaczyć i co chcieliby aby zostało naprawione. Postanowiłem więc sporządzić listę zmian/nowości. Naprawienie błędu w konsoli (Tak, wiem że Counter pisał że z tym jest większy problem i nie wie czy zostanie naprawiony, ale dużo osób o to pyta ) . Jeżeli komuś to przeszkadza, bo nie może zobaczyć ile, komu zadał damage i przeszkadzają czerwone napisy w konsoli to znalazłem na to sposób. Dodanie do swojego autoexeca czterech prostych linijek sprawi, że w konsoli napis z czerwonego stanie się szary, a w lewym górnym rogu będą pojawiać się informację o obrażeniach. Przynajmniej w moim przypadku to pomogło. Oto one: developer 1 con_filter_enable 2 con_filter_text_out "Player:" con_filter_text "damage" Rękawiczki DLA WSZYSTKICH - po co robić z serwera miejsce, gdzie za wszystko trzeba płacić. Wielu graczom się to nie spodobało. Dodanie "rang" - zależnie od rankingu pod tabem pokazywałyby się rangi tzn. od 1000 pkt do 1500 pkt silver 1 itd. Poprawienie stabilności serwera - od czasu do czasu na serwer wkrada się lag, który go laguje na kilka sekund. Niektórzy gracze mają wysoki ping na serwerze. Dodanie Nametagów, Stattraków - Po wpisaniu komendy !nametag nazwa powoduje zmianę nazwy broni. A odnośnie stattraków to gracz co 100 fragów otrzymywałby możliwość nadania na broń stattraka. Vipy co 50 fragów. Zmiana drużyn po 15 rundach. System dropów - Counter powiedział, że rekin prosił go, żeby z serwera 4maps nie robić 4fun i dodając to automatycznie zmieni go w 4fun. Piszę ten pomysł, bo wielu osobom się spodobał :D. Moim zdaniem automatycznie zwiększyłoby się zapotrzebowanie na miejsce na serwerze i gracze zmuszeni byliby kupić vipa. Usunięcie vipowi następujących "udoskonaleń" : - kamizelka + hełm na początku każdej rundy - komplet granatów Moim zdaniem i kilku graczy jest to nie w porządku wobec innych użytkowników (1000$ + 1200$ = 2200$ za to można już kupić jakąś porządną broń). Autobalans w pierwszej rundzie - często na serwerze w "pistoletówce" są nierówne składy np. 11vs4. Dodanie komendy !regulamin - wiele osób nie wie, że istnieje coś takiego jak forum :/ Zablokowanie Negeva. noBODY 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted April 17, 2017 Report Share Posted April 17, 2017 22 minuty temu, Pepe napisał: Rękawiczki DLA WSZYSTKICH - po co robić z serwera miejsce, gdzie za wszystko trzeba płacić. Wielu graczom się to nie spodobało. Możesz sobie grać ZA DARMO kiedy tylko chcesz, w dodatku możesz sobie liznąć bogactwa ustawiając fejkowe skiny i na chwilę poczuć się jak kasiasty bankier - ZA DARMO. 29 minut temu, Pepe napisał: Usunięcie vipowi następujących "udoskonaleń" : - kamizelka + hełm na początku każdej rundy - komplet granatów Moim zdaniem i kilku graczy jest to nie w porządku wobec innych użytkowników (1000$ + 1200$ = 2200$ za to można już kupić jakąś porządną broń). Ja rozumiem, że to nie jest ffa/4fun, ale kurwa to wciąż tylko community serwer, na chuj tak tryhardować i płakać o to, zresztą skoro usuwać wszystko vipom, to po co komu vip? 33 minuty temu, Pepe napisał: Dodanie komendy !regulamin - wiele osób nie wie, że istnieje coś takiego jak forum :/ To czas zmusić ich do tego, po to forum jest, żeby stało puste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepeKOZAK Posted April 17, 2017 Author Report Share Posted April 17, 2017 To są propozycje graczy. A poza tym jak będą rękawiczki to trzeba będzie zapłacić, żeby je mieć. I nie wiem o co chodzi Ci w stwierdzeniu "usuwać wszystko vipom"? Dalej mają prefix, róźne bonusy za zabicie headshotem itd. Ludzie nie mogą znaleźć forum, dlatego chciałem tą komendę. I nie mówię, żeby odrazu wszystko wprowadzać. Postanowiłem popytać graczy co by chcieli zobaczyć i to spisałem w jednym miejscu żeby headadmini popatrzyli co chcą gracze, żeby Nasz serwer się rozwijał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
♔ Counter Posted April 17, 2017 Report Share Posted April 17, 2017 Co do rękawiczek, decyzja jest podjęta i niepodważalna. Tylko i wyłącznie vip będzie miał dostęp do nich. Kolejna sprawa bonusy dla vipa, zostają w 90% takie jak na ffa, ponieważ za niego płacisz, a zasada brzmi: ,,Płacisz, wymagasz". Przywileje nie są aż tak zajebiste, granaty, kevlar, prefix, itp. Nie chcemy robić z tego 4fun, bo zaraz byśmy mogli dodać sobie dodatkowe hp za zabójstwo, kostiumy dla vipa itp. Zostając opiekunem obiecałem H@, że serwer będzie w jak najprostszej postaci, a proste nie znaczy gorsze. @Pepe uwierz mi, 5 zł przelewem w dzisiejszych czasach to pikuś, odmówić sobie jednej paczki czipsów czy jakieś lepsze piwo. Ta czerwona konsola razi, ale staramy się w jakiś sposób temu zapobiec. Co do tego balansu w 1 rundzie to fajny pomysł. Na 4mapsie coś jest nie tak z tym pluginem. Raz działa fajnie, a raz lipa :/. Kolejna sprawa, usunięcie negeva. Temat dyskusyjny, dla mnie powinien zostać, bo jakoś nie zauważyłem nagminnego nadużywania tej broni. System dropów dla mnie odpada, bo zrobimy z tego 4fun. Co do stabilności serwera po prostu dawno nie był resetowany, ale to już zostało ogarnięte. Raz na tydzień reset walnąć i po problemie. Ostatnia sprawa dotyczy reklamowania forum na serwerze. @adi proponuję dodać msg czatu, a w nazwie msg adres naszego forum, + zachęcać w postaci jakiś konkursów, ale to oczywiście po kontakcie z wyższą administracją. Z tym regulaminem to trzeba ich przyciągnąć na forum, bo tym leniwcą nawet niedługo nie będzie się chciało już nic robić.... Tyle ode mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepeKOZAK Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 To z vipem to nie mój pomysł. To są propozycje graczy :P. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Sh!rou Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Może trochę kilka słów ode mnie, bo rozumiem samą inicjatywę i doceniam, ale jak widzę takie "pomysły", to aż mnie krew zalewa. Ale po kolei: 14 godzin temu, Pepe napisał: Rękawiczki DLA WSZYSTKICH - po co robić z serwera miejsce, gdzie za wszystko trzeba płacić. Wielu graczom się to nie spodobało. Jak @Thunder wspomniał, nie płacisz za wszystko. Nie płacisz za grę, nie płacisz za miejsce na serwerze, nie płacisz za rozgrywkę, nie płacisz za dobrą zabawę... Nie wiem czy rozumiesz tak do końca po co jest VIP, czy myślisz, że został on wprowadzony dla zabawy? VIP ma pomóc w tym, by wydatki na serwery nie były aż tak ogromne, by trochę odciążyć całą skarbonkę wiejskiej, dlatego też są wprowadzone na tych serwerach, gdzie jest możliwość, że one się sprzedadzą. Rękawiczki to fajny koncept, wielu osobom mogą się podobać, chcieliby je mieć chociażby w grze na serwerze społeczności, a też i inne korzyści płynące z posiadania VIPa zachęcą ich, by go zakupić i tym samym wesprzeć serwer. Rozmawiałam na ten temat z Counterem, Counter uważał tak samo - żeby rękawiczki były dla VIPów; dla VIPów również będą na innych serwerach, a jeżeli Ci się nie podoba ten pomysł - trudno, tak zostało zadecydowane, ale też pewnie nie zrozumie tego ktoś, kto nie wie z jakimi kosztami musimy się co miesiąc zmagać. Gdyby ich nie było, to wszystko na serwerach byłoby darmowe i VIPy również by nie istniały. 14 godzin temu, Pepe napisał: Dodanie "rang" - zależnie od rankingu pod tabem pokazywałyby się rangi tzn. od 1000 pkt do 1500 pkt silver 1 itd. Z pierwszą opcją już kiedyś ktoś zakładał temat na innym serwerze, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale albo to bardzo zapchałoby serwer, albo było niemożliwe do stworzenia, by nie gryzło się z pluginami, które już posiadamy. 14 godzin temu, Pepe napisał: Dodanie Nametagów, Stattraków - Po wpisaniu komendy !nametag nazwa powoduje zmianę nazwy broni. A odnośnie stattraków to gracz co 100 fragów otrzymywałby możliwość nadania na broń stattraka. Vipy co 50 fragów. Tak jak Counter pisał, to serwer, gdzie przychodzi się grać. Rozumiem świetną inicjatywę, że przyciągnęłoby graczy na serwer, ale... raz, że zwykle serwer nie ma co narzekać na aktywność, dwa, to już jest dla mnie dosyć głupi dodatek, kolejny, który zapchałby serwer. Tak jak niektóre pomysły są dobre, tak ten naprawdę by sprawił, że gracze zamiast grać, to staliby i wymyślali do wszystkiego nazwy. Już na FFA nowy gracz przychodzi i jak widzi opcję zmienienia skinów, to przez kilka rund stoi na respie i do każdej broni wybiera skina, co niemiłosiernie denerwuje resztę teamu. Nie wyobrażam sobie, żeby dodać do tego kolejną okazję do irytowania swoich kolegów z drużyny. Może nie przeszkadzałoby to trzem osobom, które - jak wspomniałeś - są za dodaniem tego. Ale trzeba liczyć się z każdym graczem, a pisanie "pytałem graczy na serwerze" jest po prostu niewspółmierne do faktycznej sytuacji. Wątpię, że łącznie oddało głos w tej nieistniejącej ankiecie przynajmniej dwadzieścia osób, a należy pamiętać, że trzy osoby nie tworzą całego serwera. 14 godzin temu, Pepe napisał: System dropów - Counter powiedział, że rekin prosił go, żeby z serwera 4maps nie robić 4fun i dodając to automatycznie zmieni go w 4fun. Piszę ten pomysł, bo wielu osobom się spodobał :D. Moim zdaniem automatycznie zwiększyłoby się zapotrzebowanie na miejsce na serwerze i gracze zmuszeni byliby kupić vipa. To samo co wyżej. Kolejny dodatek, który sprawiłby, że ludzie (szczególnie już bardziej starsi, bo faktycznie dzieciom mogłoby się to spodobać) wychodziliby z serwera, bo zamiast rozgrywki mieliby jakiś Park Rozrywki (heheh, tylko u nas - nametagi, stattraki, system dropów, rangi - bierz co chcesz!). 14 godzin temu, Pepe napisał: Usunięcie vipowi następujących "udoskonaleń" : - kamizelka + hełm na początku każdej rundy - komplet granatów Moim zdaniem i kilku graczy jest to nie w porządku wobec innych użytkowników (1000$ + 1200$ = 2200$ za to można już kupić jakąś porządną broń). Twoim zdaniem i KILKU graczy (znowu pewnie maksymalnie trzech) to jest nie w porządku. Dlaczego? Na FFA to jest od długiego czasu, nikt się nie burzy, jedynie kiedyś był problem z hełmem na mapach typu aim, ale na 4Maps są tylko cztery mapy de_, i jak po prostu czytam tak - za przeproszeniem - chore pomysły, to mam ochotę rwać sobie włosy z głowy. Oczywiście, że się burzycie. Bo nie macie zamiaru tego kupić, bo szkoda Wam pieniędzy et cetera. I ja rozumiem - nie ma obowiązku zakupu VIPa, natomiast nie wiem czy Ty i Twoi znajomi macie świadomość, że VIP właśnie ma LEPSZE i WIĘKSZE przywileje z gry na danym serwerze WŁAŚNIE PO TO, żeby chciał go zakupić. Czyli nie musi kupować granatów, oszczędza pieniążki, nie musi kupować kamizelki - oszczędza pieniążki. Nie podoba Ci się? Cholera, masz przeogromnego pecha, na tym właśnie ten VIP polega (żeby rozwiać wszelkie wątpliwości cytat z Wikipedii: Cytuj VIP (ang. Very Important Person – bardzo ważna osoba) – osoba o szczególnym statusie związanym z wykonywaną funkcją lub posiadanym majątkiem, przedmiotem Tak jak widać na załączonym cytacie, VIP posiada coś, co go "wyróżnia" od reszty, również po to, żeby wspomóc całą sieć. Skoro odebralibyśmy to wszystko, VIP zostałby tylko z nametagiem. Nieśmieszna próba zniszczenia czegoś, co funkcjonuje od niemal samego początku, ale znowu ciśnie się na usta myśl, że przecież nie zrozumie wprowadzenia VIPa ktoś, kto nie ma styczności z wydatkami i prowadzeniem tylu serwerów. 14 godzin temu, Pepe napisał: Dodanie komendy !regulamin - wiele osób nie wie, że istnieje coś takiego jak forum :/ Heh, absurd. Bez forum nie ma sieci, gdzieś ludzie muszą pisać podania, pomysły i mieć kontakt. Przekaż ode mnie tym osobom, że są kompletnymi idiotami, jak znajdę jakiś sklep internetowy zaopatrujący ludzi w mózgi, to chętnie podeślę im linka, mogą się zgłosić. 14 godzin temu, Pepe napisał: Zablokowanie Negeva. Negev to broń, która faktycznie jest teraz "nadużywana", ale do zaakceptowania, jeśli ktoś potrafi choć trochę grać i też ma dystans do gry, bo na FFA (tak, znowu stamtąd przykład) ludzie kupują te bronie, czasami cała drużyna i jest mega zabawnie, czasami kupi jedna osoba, zabije kilku zawodników i oczywiście przeciwnicy się denerwują, ale naprawdę... to tylko gra. To tylko broń. Jeśli ktoś jest dobry, to... no nie powinien mieć większego problemu z zabiciem takiego delikwenta. Pozdrawiam serdecznie. ✪ Thunder, ✪ Kubul, ✪ adi and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepeKOZAK Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Sporządzając tą listę w poniedziałek zrobiłem tak. Zapytałem ludzi co by chcieli zobaczyć na serwerze i spisałem to w jednym miejscu. Niezależnie od tego czy mi się to podobało czy nie. Nie robiłem żadnej ankiety. Każda propozycja jest od jednego gracza. Stwierdziłem, że to dobry pomysł aby admini zobaczyli co chce lud. Z tym vipem to ktoś napisał na chacie i to poprostu tutaj zapisałem. Dla mnie też to jest bez sensu, ale była taka propozycja. A odnośnie komendy !regulamin to ktoś już dodał link na serwerze pojawiający się co jakiś czas. Chodziło o to, że ludzie nie mogli znaleźć forum. Odnośnie tych rękawiczek to rozumiem. Zapotrzebowanie pieniędzy na serwer jest ogromne, a dodanie takich przywilejów vipowi zwiekszy jego kupowalność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
♔ Counter Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Dla mnie głównym priorytetem, który jest niezbędny to zmuszanie ludzi do wchodzenia na forum. Na serwerze średnio w ciągu dnia przewija się ok. 100 osób, z tego jakieś 3-4 osoby są zarejestrowane na forum. Trzeba to zmienić, hmmm może jakiś konkurs na vipa lub coś innego. ✪ Thunder 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepeKOZAK Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Ja poniekąd rozwiązałem problem konsoli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepeKOZAK Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Na serwerze jest też dużo niepotrzebnych dodatków takich jak : !love, !krasula. Są to takie same dodatki jak nametagi czy stattraki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
♔ Counter Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 love i krasula to są klasyki sieci. Po śmierci zawsze można wpisać na uspokojenie i po problemie ✪ Thunder 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noBODY Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Myślę że system dropów mógłby urozmaicić rozgrywkę i zachęciłby graczy do gry na tym serwerze. Zmiana połów jest dobrym pomysłem bo komus może się znudzić granie tylko po ct lub tt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepeKOZAK Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Counter ale można dodać !krasula a nie można dodać nametagow ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Godzinę temu, Pepe napisał: Chodziło o to, że ludzie nie mogli znaleźć forum. "Forum wiejska chata" w google - pierwszy link - łatwiej już nie można, staraj się pouczać tych głąbów 24 minuty temu, Pepe napisał: Counter ale można dodać !krasula a nie można dodać nametagow ? vvv 27 minut temu, Counter napisał: love i krasula to są klasyki sieci. Te pluginy są od dawien dawna i są niemalże integralną częścią serwera. Każdy nowy dodatek/plugin/whatever może spowolnić pracę serwera, zapchać bazę albo narodzić nowe błędy ♔ Counter 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepeKOZAK Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 Ale to nie oznacza, że nie można spróbować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzyNa♚ Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 "Propozycje niby wedlug graczy " ale sam dodajesz ten post. Nie rozumiem.. Wypowiadasz sie za graczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepeKOZAK Posted April 18, 2017 Author Report Share Posted April 18, 2017 35 minut temu, M1Koo napisał: "Propozycje niby wedlug graczy " ale sam dodajesz ten post. Nie rozumiem.. Wypowiadasz sie za graczy? Bo niektórzy nawet nie wiedzą, że istnieje coś takiego jak forum . Tobie jak zwykle nic nigdy się nie podoba. Z takim podejściem daleko nie zajedziemy. Grzesiu and ♔ Counter 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts