handy Posted May 7, 2017 Report Share Posted May 7, 2017 Cześć, Czy wiadomo dlaczego serwer nie działa ? Pozdrawiam, Handy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodomir Posted May 7, 2017 Report Share Posted May 7, 2017 Masz: Przykre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
handy Posted May 8, 2017 Author Report Share Posted May 8, 2017 pytanie ile brakuje. Sam chętnie coś dołożę, chociaż i to może być mało. może znajdą sie kolejni ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 No tak, jak działa to każdy siedzi cicho, uśmiechnięty że jest serwer. A jak go wyłączą to "olaboga serwera nima". Trzeba było się nim zainteresować wcześniej, bo to nie pierwszy raz jak są na nim problemy finansowe. Teraz już po ptakach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 6 godzin temu, w0mbat napisał: No tak, jak działa to każdy siedzi cicho, uśmiechnięty że jest serwer. A jak go wyłączą to "olaboga serwera nima". Trzeba było się nim zainteresować wcześniej, bo to nie pierwszy raz jak są na nim problemy finansowe. Teraz już po ptakach. Powiedział Wombat, który od kilku lat płacze, że nie ma serwera CS 1.6, a jak serw padał, to ani widu, ani słychu Poloneziarza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Z tego co pamiętam, to 1.6 nie zamknęli z powodów finansowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Thunder Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Godzinę temu, w0mbat napisał: Z tego co pamiętam, to 1.6 nie zamknęli z powodów finansowych. Zamknęli za podwójny gwałt na Januszu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaxTester Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Ja również mógłbym sypnąć "groszem" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denewous Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 tu nie chodzi o mozliwosc zaplacenia raz tylko jak widzicie problem polega w tym iz jezeli chce sie utrzymac serwer to wciaz trzeba dawac hajs i wciaz. A z wami jest tak ,że lecicie do gnoju jak najchętniej tylko przez pewien okres czasu a następnie nie wracacie w to samo miejsce. cena za slot waha się w granicach od 1,2 do nawet i 2 zł. A utrzymanie serwera 20 slotowego to koszt około 30 zł miesięcznie. No dobra 30 zł to mało ale co jeżeli trzeba utrzymać takich serwerów 13? Następuje drobna komplikacja która podwaja Ci koszt nawet 12 krotnie. 360 zł miesięcznie. Aby tyle było vipa musiałoby kupić 72 osoby na wszystkich serwerach co daje średnio 5 na serwer. Biorąc fakt iż większość osób to tutaj nieletni nie posiadający własnych oszczędności w postaci wirtualnych funduszy lub kupuje przez sms gdzie serwer dostaje jedynie 30-40% wartości tego smsa ilośc zapotrzebowania kupujących wzrasta do ponad 100 osób. Następnie dochodzi kwestia reklam. Przecież to serwer gry on też musi się reklamować by istnieć ? Oczywiście że musi bez niego ludzie by nie wchodzili w wyszukiwarke i wpisywali w liste serwerów cs:go surf lub cs:go zombie? (ale przecież to można zrobić w grze) niestety większość z was woli wejść na stronę z bazą serwerów i wybieracie topowe tak jak to było z minecraftem. (tylko że za to się płaci niestety nawet cenę trzykrotnie większą miesiecznie niż za sam serwer) Ale my chcemy tylko ten serwer a nie inny. Według ekonomii najlepiej zamknąć tą część firmy która przynosi największe straty czyli jak najmniej zarabia lub produkt danej usługi,przedmiotu jest nieopłacalny w eksploatacji dlatego następuje taka część zdarzeń. A mówiąc do dzieciaków jak najprościej. To że dacie pieniądze raz nie starczy by serwer się utrzymał na zawsze (chyba że jesteście jakimiś jebanymi bogaczami i chcecie oddać komuś 100k to czemu nie z chęcia właściciele się ucieszą) Jeżeli to przeczytałeś to gratuluję a jeżeli nie to spierdalaj wieśniaczy gównojebie. Best Regards Shitty Denewous ✪ Thunder and El Mulato 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Sh!rou Posted May 11, 2017 Report Share Posted May 11, 2017 Niestety taki mamy cennik za jeden slot, że serwer kosztuje ponad 30 złotych. Dlaczego nikt się nie odzywał wcześniej, kiedy były naprawdę ogromne kłopoty finansowe? Serwer był zostawiony przez taki czas, bo była aktywność, ale nikt z adminów nie płacił. Niestety. I do tego to doprowadziło, że musieliśmy zamknąć serwerki, bo po prostu nie dawaliśmy rady z opłatami. Ale ten temat był poruszany mnóstwo razy, na tyle dużo, że można było nie stać z założonymi rękami przez kilka miesięcy, tylko zrobić cokolwiek. Wszyscy tworzymy wiejską, każda jedna osoba jest ważna, ale szkoda, że niektórzy zrywają się do walki, kiedy jest po wojnie. ✪ Thunder 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaxTester Posted May 12, 2017 Report Share Posted May 12, 2017 Niestety jestem nowy w administracji i nie wiedziałem, że owy problem istnieje za co przepraszam :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
handy Posted May 15, 2017 Author Report Share Posted May 15, 2017 A ktokolwiek wiedział o problemie ?? były informacje na serwerze ? jaki problem poskładać się w 3 osoby po 10zł ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
handy Posted May 15, 2017 Author Report Share Posted May 15, 2017 ja moge dać 30zł na start. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ adi Posted May 15, 2017 Report Share Posted May 15, 2017 25 minut temu, handy napisał: A ktokolwiek wiedział o problemie ?? były informacje na serwerze ? Bo nikt z nas nie chce sępić od kogoś pieniędzy? A jak chcesz wspierać projekt to na FORUM (Po prawej stronie) masz taką krasule Z magicznym opisem " Kliknij krasulę aby dowiedzieć się jak wesprzeć nasz projekt... " ✪ Thunder 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 17 godzin temu, handy napisał: A ktokolwiek wiedział o problemie ?? były informacje na serwerze ? jaki problem poskładać się w 3 osoby po 10zł ? W podaniu na admina jest wyraźnie zaznaczone "czy będziesz bulić 5zł co miesiąc?" A skoro adminom nie chce się płacić to potem jest jak jest. No i tak jak pisze Adi, jest krasula, tam może wpłacać każdy, ile tylko chce. ✪ Thunder 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaxTester Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 No jest napisane, tylko kiedy i jak mamy płacić? I w jaki sposób mamy dawać znać administracji forum, że zapłaciliśmy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ muFas Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 54 minuty temu, HaxTester napisał: No jest napisane, tylko kiedy i jak mamy płacić? I w jaki sposób mamy dawać znać administracji forum, że zapłaciliśmy? Wystarczy napisać do opiekuna spytać.... na forum masz do dyspozycji w chuj osób które Ci pomogą. Na dodatek nie każdy chyba musi wiedzieć że płacisz no chyba że robisz to pod publikę. Wystarczy dorzucić się parę groszy w zamian np za VIP'a. A jak zrobisz przelew to w tytule możesz podać nick i na co to poszło. Kiedy zapłacić? To chyba nieistotne. Ważne aby wgl coś wplywalo. ✪ Thunder 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lodomir Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 Jeśli chodzi o mnie to mogę dawać co miesiąc 30 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaxTester Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 @muFas No dobra, rozumiem. Myślałem bardziej o opcjach SMS/PSC bo konta bankowego aktualnie nie posiadam. Lodomir 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ muFas Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 No to 56 minut temu, HaxTester napisał: @muFas No dobra, rozumiem. Myślałem bardziej o opcjach SMS/PSC bo konta bankowego aktualnie nie posiadam. Wysyłasz sobie smska lub kupujesz psc. Piszesz do Szanownej @Sh!rou i masz załatwione. Mam nadzieję, że wyczerpałem temat składek/cegieł... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Sh!rou Posted May 16, 2017 Report Share Posted May 16, 2017 Temat składek i adminów był pięknie rozpisany (przeze mnie, ups:D), ale ktoś złośliwy raz usunął. Poszperam w plikach, może uda mi się to znaleźć i wrzucę raz jeszcze, ale generalnie wystarczy wejść w temat Wiejskich Informacji i zobaczyć na pierwszej stronie, tam zawsze porusza się temat składek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 9 godzin temu, Sh!rou napisał: Poszperam w plikach, może uda mi się to znaleźć i wrzucę raz jeszcze Poproszę wrzucić całą twórczość z tego tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts