Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

LIGA/DYSKUSJA/INFO

muFas
 Share

Recommended Posts

3 godziny temu, adi napisał:

Na gadaniu się skończy ;)

To, że jeden mecz ponoć wyszedł "fajnie" to nie znaczy, że od razu cała liga pyknie, to jakby zbudować babkę z piasku i od razu potem porwać się na budowanie wieżowca. Ambitnie, ale zbyt szybko imho. Odbył się tylko jeden meczyk, a tu już cała liga, gdy są ważniejsze sprawy jak chociażby ogarnięcie wreszcie serwerów do porządku czy wyjebanie Countera z TeamSpeaka

Witam ! 

Rozmawiając z ludzmi na arenach stwierdzam że naprawdę wiele ludzi jest zainteresowanych Ligą WCH. Ogólnie jest to świetny pomysł który może przyciągnąc wiele graczy.

Dziś rozmawiałem z D1mą i zaproponowałem mu pomysl, jeśli chodzi o nagrody a bardziej pierwsze miejsce to mój pomysł polega na tym by całemu team wręczyć kosy z nazwa np zwycięscy pierwszego zesonu Ligi WCH. Jeśli chodzi o te kosy mam możlowiść by je zasponorować bylo by ich 5 i takie samy by nie było "spiny" która lepsza, ich wartość np 120 euro od sztuki. Za drugie i trzecie miejsce nagrody sponsorowane były by przez serwer. Naprawdę uważam że jest wiele chętnych osób na taką rzecz tym bardziej jeśli mieli by z tego jakieś nagrody. 

Pozdrawiam ;D

2 godziny temu, Thunder napisał:

To, że jeden mecz ponoć wyszedł "fajnie" to nie znaczy, że od razu cała liga pyknie, to jakby zbudować babkę z piasku i od razu potem porwać się na budowanie wieżowca. Ambitnie, ale zbyt szybko imho. Odbył się tylko jeden meczyk, a tu już cała liga, gdy są ważniejsze sprawy jak chociażby ogarnięcie wreszcie serwerów do porządku czy wyjebanie Countera z TeamSpeaka

Ja też jestem za tym, że są rzeczy ważne i ważniejsze, ale też nikt nie mówi, że wszystko musi być zrobione "na już". 

Priorytetem są serwery, z zwłaszcza Counter! Był to luźny pomysł rzucony w kierunku społeczności :] 

Teraz coś o czym pewnie wszyscy pomyślą! 5 globali vs 5 goldów! trochę nieucziwe! Tutaj padły propozycje, aby sumować rangi + konta faceit:

silver 1 - 1pkt 
silver 2 - 2pkt

itd, aż do globala! W ten sposób możemy wspólnie ogarnąć limit punktów. (eee bedO smurfy itp),  A co gdyby można było grać w lidze od 30 godzin spędzonych na naszych serwerach + staż np 14 dni? To już trochę czasu więc smurfy raczej będzie ciężko spotkać, a zapisy będą krótkie!

Różnice między poszczególnymi rangami nie są sobie równe, dlatego proponuję użyć funkcji wykładniczej, aby przynajmniej trochę, w miarodajny sposób ilość punktów przekładała się na umiejętności graczy w danymi teamie, np.

silver 1 - 1,2^1,

silver 2 - 1,2^2,

silver 3 - 1,2^3 i tak dalej... 

Ta podstawa potęgi 1,2 też nie jest jeszcze idealna ( proponuję coś z przedziału 1,15-1,2) , ale chyba bardziej dokładna, niż inkrementacja (zwiększanie o 1).

Koniec wywodów matematycznych ;)

Dziś rozmawiałem z D1mą i zaproponowałem mu pomysl, jeśli chodzi o nagrody a bardziej pierwsze miejsce to mój pomysł polega na tym by całemu team wręczyć kosy z nazwa np zwycięscy pierwszego zesonu Ligi WCH. Jeśli chodzi o te kosy mam możlowiść by je zasponorować bylo by ich 5 i takie samy by nie było "spiny" która lepsza, ich wartość np 120 euro od sztuki. Za drugie i trzecie miejsce nagrody sponsorowane były by przez serwer. Naprawdę uważam że jest wiele chętnych osób na taką rzecz tym bardziej jeśli mieli by z tego jakieś nagrody. 

Przy takich nagrodach, powyższy przelicznik punktów nie ma kompletnie sensu.  Żadne wymogi w regulaminie nie zapewnią, że w drużynie nie będzie 5 prawdziwych globali- kreatywność ludzka jest zbyt duża, gdy można zdobyć świeżaki skiny o takiej wartości.  Dlatego należy ustalić, czy jest to liga dla najlepszych graczy z wiejskiej i okolic, czy zabawa 4-fun . W tym drugim przypadku, byłbym za nagrodami bardziej lub mniej symbolicznymi, aby ważniejsza była rywalizacja, niż walka o cash. Oczywiście, wiadomo uczestników przyciągają nagrody, a nie chęć zemsty za tyranie na serwie. 

Liga trwa dość długo, na początku, każdy gotowy do walki, zwarty, w powietrzu czuć podniecenie. Później jak zawsze "mi to już tej ligi nie chce się grać", "nie mam czasu", " i tak nie mamy już szans na nagrody" i tak dalej, i tak dalej... Dlatego fajnie byłoby docenić tych graczy, którzy rozegrali wszystkie możliwe mecze i rozlosować wśród nich jakieś nagrody. 

Kolejnym aspektem jest problem zebrania 5 graczy. Proponuję założyć na forum oddzielny temat, do reklamowania się, czy jak kto woli sprzedawania się, dla wolnych strzelców, którzy nie mają swoich drużyn. Coś w tym stylu,

Nick: Anf

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561197965225122

Ranga: Ag (II)

Ilość godzin w cs: 453

Gdy zawodnik znajdzie już frajerów, którzy wezmą go do drużyny, niech edytuje post i jakoś go oznaczy, aby nie robić zamieszania. :bb8: 

1 godzinę temu, Anf napisał:

Różnice między poszczególnymi rangami nie są sobie równe, dlatego proponuję użyć funkcji wykładniczej, aby przynajmniej trochę, w miarodajny sposób ilość punktów przekładała się na umiejętności graczy w danymi teamie, np.

silver 1 - 1,2^1,

silver 2 - 1,2^2,

silver 3 - 1,2^3 i tak dalej... 

Ta podstawa potęgi 1,2 też nie jest jeszcze idealna ( proponuję coś z przedziału 1,15-1,2) , ale chyba bardziej dokładna, niż inkrementacja (zwiększanie o 1).

Koniec wywodów matematycznych ;)

Przy takich nagrodach, powyższy przelicznik punktów nie ma kompletnie sensu.  Żadne wymogi w regulaminie nie zapewnią, że w drużynie nie będzie 5 prawdziwych globali- kreatywność ludzka jest zbyt duża, gdy można zdobyć świeżaki skiny o takiej wartości.  Dlatego należy ustalić, czy jest to liga dla najlepszych graczy z wiejskiej i okolic, czy zabawa 4-fun . W tym drugim przypadku, byłbym za nagrodami bardziej lub mniej symbolicznymi, aby ważniejsza była rywalizacja, niż walka o cash. Oczywiście, wiadomo uczestników przyciągają nagrody, a nie chęć zemsty za tyranie na serwie. 

Liga trwa dość długo, na początku, każdy gotowy do walki, zwarty, w powietrzu czuć podniecenie. Później jak zawsze "mi to już tej ligi nie chce się grać", "nie mam czasu", " i tak nie mamy już szans na nagrody" i tak dalej, i tak dalej... Dlatego fajnie byłoby docenić tych graczy, którzy rozegrali wszystkie możliwe mecze i rozlosować wśród nich jakieś nagrody. 

Kolejnym aspektem jest problem zebrania 5 graczy. Proponuję założyć na forum oddzielny temat, do reklamowania się, czy jak kto woli sprzedawania się, dla wolnych strzelców, którzy nie mają swoich drużyn. Coś w tym stylu,

Nick: Anf

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561197965225122

Ranga: Ag (II)

Ilość godzin w cs: 453

Gdy zawodnik znajdzie już frajerów, którzy wezmą go do drużyny, niech edytuje post i jakoś go oznaczy, aby nie robić zamieszania. :bb8: 

Propsuję ten wpis od początku do końca! Btw. dla poszukiwania drużyny, graczy można zrobić osobny poddział

Interesująca ta liga B),

Jak ma to być w formie 4fun to może zróbmy to w innej formie na zasadzie MM, załóżmy zgłosi się 20 osób do turnieju i wymixować ich tak żeby balans rang się zgadzał i dać im grać B), byłoby o tyle fajnie że teamy by się niezbyt znały i byłoby typowo dla zabawy, ale nie sądzę że to się może udać dlatego jestem za tym co tworzycie!

16 godzin temu, PanPP napisał:

byłoby o tyle fajnie że teamy by się niezbyt znały i byłoby typowo dla zabawy

No to już się wyklucza, jakbym chciał pograć z randomami to idę na MMa

1 minutę temu, Thunder napisał:

No to już się wyklucza, jakbym chciał pograć z randomami to idę na MMa

skąd wiesz, że nie dobierze ci do teamu, amerikano, pepcia, jakiegoś piniostara i countera B) 

po za tym, pewnie grając na wch, znasz z widzenia dużą część servera B). Po za tym taka myśl mnie naszła, nołofens <3 

6 minut temu, PanPP napisał:

skąd wiesz, że nie dobierze ci do teamu, amerikano, pepcia, jakiegoś piniostara i countera B) 

po za tym, pewnie grając na wch, znasz z widzenia dużą część servera B). Po za tym taka myśl mnie naszła, nołofens <3 

znam =/= lubię

1 minutę temu, Thunder napisał:

znam =/= lubię

o  to mi chodzi, żeby było z klimatem wch czyli agresja i wyzywanie, 

ale lepiej iść teamem ułożonym typowo pod lubienie się B)),

tyle że takie drużyny ciężko będzie skompletować jeżeli mają być te progi pkt,

bo nie będziemy pewnie w stanie ułożyć drużyn zbytnio żeby pasowało, bo każdy będzie miał swoją przysłowiową "5"

3 minuty temu, PanPP napisał:

o  to mi chodzi, żeby było z klimatem wch czyli agresja i wyzywanie, 

Nigdy nie wchodziłem na wiejską po to, żeby posłuchać jak jebany 12latek pyszczy ryja do mnie. Wchodzę po to, żeby powyzywać się z ludźmi, zktórymi ciśniemy sobie na matki i wyzywamy, ale na koniec dnia lubię po prostu pogadać i pokręcić bekę. Nie wiem czego nie rozumiesz. Ja mówię o wiejskim lubieniu się, a nie o bolcowaniu się jakie Ty preferujesz. Na prawdę uważasz, że jeśli dołączy do mnie 4 pizdochlastów z ffa, które jeszcze kończą podstawówkę to będę w siódmym niebie? Wolę pograć z kimś, z kim mogę pożartować, nawet jeśli w trakcie meczu się na niego wkurwię i zepnę, ale na koniec dnia wiem, że jest spoko i wyzywamy się dalej.

10 minut temu, PanPP napisał:

@Thunder dobra jebać rozmowę bo chyba ty nie rozumiesz pewnych rzeczy;]

po za tym nie wiem co masz na myśli mówiąc bolcowanie, mów konkretnie albo zamilcz w tej kwestii B) 

18 minut temu, PanPP napisał:

No chodzi mi o to, że skoro miało to być 4fun, to po chuja mam grać z 4 dzieciakami, których  piszczenia nie zniosę (skoro randomowo mieszamy teamy jest taka możliwość). Wolę pograć z ludźmi, których lubię, co nie znaczy (jak sugerujesz), że to będzie ekipa lizodupów, tylko ludzie z wiejskiej, których kojarzę, mogę zwyzywać, mogę się pośmiać, możemy się nawzajem wkurwić, ale na koniec dnia wiem, że grałem z tymi, z którymi chciałem. Na samym FFA takich osób są dziesiątki, ale to nie znaczy, że wszyscy gracze wszystkich serwerów wiejskiej są tacy sami. Zawsze mogą się trafić ludzie albo dzieciaki (w sumie też ludzie), na których nie mam zamiaru tracić czasu i nerwów. "Gramy dla zabawy, więc masz tu dwóch idiotów i dwóch przedstawicieli podstawówki." Bezsens totalny mijający się z założeniami "4fun", bo osobiście nie miałbym w tym żadnej zabawy.

@Thunder to akurat były 4 przykładowe osoby, które by na oko były balansowe do utworzenia teamu, po za tym, miał być to przykład typowo śmieszkowy, jednakże takim pomysłem rzuciłem, a rację oczywiście ci przyznam, bo każdy wolałby w miarę przyjemny sposób rozgrywać mecze z osobami, które to umożliwią zabawę B)

Share

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.