Popular Post D1ma Posted November 1, 2017 Popular Post Report Share Posted November 1, 2017 Wstępny regulamin Ligi WCH S01 1. Zgłosić drużynę może każdy użytkownik tego forum 2. Drużyna może składać się maksymalnie z 6 osób, w tym 5 grających i trenera/rezerwowego 3. Zgłoszenie drużyny odbywać będzie się w stosownym na forum temacie, każdego zawodnika należy opisać w sposób poniższy: Imię i Nazwisko: Nick: steam_id: ranga main: 4. Niedopuszczalne jest zgłaszanie konta smurf. Jeśli Komisja Ligi odkryje/uzna, że ktoś złamał ten punkt - cała drużyna jest wykluczona z rozgrywek a jej członkowie dostają perm ban na ligi WCH 5. Do ligi nie może zgłosić się osoba, która kiedykolwiek dostała blokadę VAC lub Perm Bana na serwerach WCH 6. LIMITY DRUŻYNOWE: Każda ranga w drużynie oznacza określoną wartość punktową, w pierwszym sezonie limit punktów dla grającej części drużyny (5 graczy) określamy na 78 punktów Silver I 1 punkt Silver II 2 punkty Silver III 3 punkty Silver IV 4 punkty Silver V 5 punktów Silver VI 6 punktów Gold I 7 punktów Gold II 8 punktów Gold III 9 punktów Gold IV 10 punktów MG I 11 punktów MG II 12 punktów MGE 13 punktów DMG 14 punktów LE 15 punktów LEM 16 punktów SUPREME 17 punktów Global Elite 18 punktów DODATKOWE OBOSTRZENIA: GE/SUPREME max 1 S1-G4 max 1 7. Rozgrywki będą odbywały się wedle ustalonych przez Komisję Ligi terminów, których niedotrzymanie kończy się WALKOWEREM 8. Liga odbywać się będzie na zasadzie turnieju. W pierwszej fazie drużyny zostaną podzielone na dwie grupy po 4 ekipy. Podział ten zostanie zrobiony poprzez losowanie, dostępnym dla publiczności. W fazie grupowej każdy rozegra 3 mecze z przeciwnikami z grupy na zasadach: BO3, turniejowa pula map. Dwie drużyny z najlepszym wynikiem (bilans zwycięstw, liczba wygranych map, liczba wygranych rund - w tej kolejności) awansują do półfinałów. W półfinale spotkania rozegrane będą na zasadzie BO3, turniejowa pula map: Pierwszy zespół z grupy A z Drugim zespołem grupy B Drugi zespół z grupy A z Pierwszym zespołem grupy B Zwycięzcy półfinałów zmierzą się w wielkim finale w systemie BO5 turniejowa pula map. W przypadku zgłoszenia się większej liczby drużyn, powstanie więcej grup:12 zespołów: 3 grupy, awansują po 2 miejsca z każdej oraz dwóch "Lucky Losers" czyli zespoły, które nie wywalczyły awansu, ale miały najlepszy bilans. Wówczas terminarz play-off wygląda następująco 1/4 finału, BO 3 A1 vs LL2 => X B1 vs LL1 => Y C1 vs A2 => Z C2 vs B2 => Q 1/2 finału BO3 Q vs X Y vs Z FINAŁ BO5 16 zespołów: podwojony efekt z 8 drużyn, dodajemy stage 1/4 finału, BO3 A1 vs C2 => Q B1 vs D2 => Z C1 vs A2 => X D1 vs B2 => Y 1/2 finału: BO3 Q vs Y Z vs X FINAŁ BO5 9. Rozgrywki będą transmitowane na Twitch'u, każdy uczestnik ligi wyraża na to zgodę. 10. Wszelkie próby oszukiwania, obchodzenia zasad lub ich naginania będą karane z całą surowością (katem będą dredy @mufas) 11. Złamanie jakiegokolwiek punktu regulaminu może skutkować wykluczeniem z ligi całej drużyny. 12. W skrajnych przypadkach liga będzie umożliwiała wystąpienie stand-in'a 13. Pechowy punkt. Komisja Ligi ma zawsze rację, jej decyzje są nieodwoływane. nawet jeśli się pomylili. 14. Rozgrywki prowadzone są wyłącznie na wskazanym przez Komisję Ligi serwerze 15. Wszelkie spory rozstrzygać będzie Komisja Ligi 16. Podstawową zasadą Ligi jest zabawa, nie traktujcie tego jak walkę o życie SKŁAD KOMISJI LIGI@Thunder@Dymitr@muFas Jaśnie Pan, Bojanek, ♔ Counter and 6 others 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzyNa♚ Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Koniecznie jest wypisywanie steamid/nazwiska i imienia? Bo Jaśnie Pan podał schemat.. ✪ Kolox 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ muFas Posted November 1, 2017 Report Share Posted November 1, 2017 Godzinę temu, M1Koo napisał: Koniecznie jest wypisywanie steamid/nazwiska i imienia? Bo Jaśnie Pan podał schemat.. Do tygodnia czasu wymagany będzie skan dowodu osobistego + drugi ważny dokument (karta bankowa akceptowalna) Co do regulaminu. Myślę, że jest jeszcze kilka kwestii do dopracowania (np średnia punktów). Widzę, @M1Koo wpisał drużynę 4x lem i dmg 2 godziny temu, Dymitr napisał: 6. LIMITY DRUŻYNOWE: Mój algorytm jest bardzo prosty, liczę że użytkownik @Anfpomoże złożyć mi dokładniejszy/lepszy i będziemy mogli ustalić Power Level teamów. Docelowo ma być tak, ze drużyna składa się z 5 graczy w randze Szeryf lub ekwiwalencie w rangach, limitując dodatkowo: GE/SUPREME max 1 S1-G4 max 1 Ogólnie odpowiadasz pod postem, którego nawet nie przeczytałeś. W sumie to samo @Hell_Kaiser. Co do składu komisji! Nie wezmę w tym udziału. Za 3 tygodnie wyjeżdżam i nie ma mnie do kwietnia. Nie wiem jak tam będzie z dostępem do pc, który uciągnie cs! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzyNa♚ Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Przeczytałem. Przecież nie jest napisane ,że lemy nie mogą być max ileś tylko s1-g4 i ge-supreme =D Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ muFas Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 10 minut temu, M1Koo napisał: Przeczytałem. Przecież nie jest napisane ,że lemy nie mogą być max ileś tylko s1-g4 i ge-supreme =D Nie wiem co jest z Tobą nie tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
♔ Counter Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 8 godzin temu, Dymitr napisał: SKŁAD KOMISJI LIGI@Thunder@Dymitr@muFas Może wreszcie ta komisja Smoleńsk wytłumaczy ✪ Vivimorte, Jaśnie Pan, bobe' and 1 other 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anf Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 12 godzin temu, muFas napisał: Co do regulaminu. Myślę, że jest jeszcze kilka kwestii do dopracowania (np średnia punktów). Widzę, @M1Koo wpisał drużynę 4x lem i dmg 14 godzin temu, Dymitr napisał: 6. LIMITY DRUŻYNOWE: Mój algorytm jest bardzo prosty, liczę że użytkownik @Anfpomoże złożyć mi dokładniejszy/lepszy i będziemy mogli ustalić Power Level teamów. Docelowo ma być tak, ze drużyna składa się z 5 graczy w randze Szeryf lub ekwiwalencie w rangach, limitując dodatkowo: GE/SUPREME max 1 S1-G4 max 1 Może ta moja dokładność jest już przesadzona, tak więc traktujcie to z przymrużeniem oka, może jako inspirację. Najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdyby poziom teamów wyznaczała najczęściej spotykana ranga na wiejskiej. Dzięki temu, przynajmniej mam taką nadzieję, walka byłaby wyrówna i trwała do ostatnich spotkań. Widełki to jest bardzo dobry pomysł, ale też mają drugą stronę, np. na serwerze jest 50 silverów, 20 dmg i 5 globali. Bez żadnych ograniczeń wygrają globale, z podanymi ograniczeniami liga straci 40 potencjalnych uczestników. Dlatego proponowałbym zorientować się nad stanem faktycznym poziomu zawodników. Najprostszy sposób i teoretycznie najszybszy to ankieta na forum (jaką masz rangę), ale wątpię w jej powodzenie, mało kto zagłosuje, albo będzie trwać nie wiadomo ile. Drugie rozwiązanie to podzielenie zapisów na dwie fazy. Pierwsza indywidualna z podaniem rangi, przy okazji weryfikacja gracza, czy spełnia wszystkie wymagania regulaminu. Na podstawie tego określić, do jakiego poziomu ma dążyć ta liga i dopiero wtedy otworzyć rekrutację dla teamów. Pytanie tylko, czy jeżeli wypadnie jedna osoba, to nie zrezygnuje cała drużyna ("Bo my gramy tylko razem, albo wcale"). Bla.. bla.. bla, mogę wymyślać różne pomysły, ale to nie ja będę musiał się tym zająć. Nie wiem czy to wszystko jest warte poświęcenia takiej ilości czasu, a koniec końców większość to oleje. ✪ Thunder and ✪ muFas 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ muFas Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 @Anf Ja to byłbym za tym, aby były otwarte zapisy bez jakiś ograniczeń rangowych. W zamian tego dać jakiś staż na wch. Wiadomo kiedy ktoś gra już określoną ilość czasu na naszych serwerach to gdzieś tam się go kojarzy i można "z grubsza" stwierdzić jakim będzie zawodnikiem. System puntów za rangi ogranicza grania np. 5 przyjaciół. Wiem jednak, że to nie przejdzie ze względu na płacz! Ale myślę, że słabsi gracze złapali by przy tym skila. Przecież chodzi tutaj o FUN! Anf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anf Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 @muFas Jestem tego samego zdania, że jeżeli to ma być 4FUN to takie dzielenie zespołów mija się z celem. Sprawdzanie wszystkich, podejrzenia, spiny i zabawa w policjanta jest słaba. Ograniczenia rang wyrównują poziom, ale to chyba jedyna zaleta. W końcu sensem tej ligi jest wyłonienie najlepszych graczy, wśród znajomych na wiejskiej. Nie gram tutaj długo ( o ile w ogóle można powiedzieć, że gram), ciężko mi określić jak dobrze zna się ta społeczność, stąd też miałem takie, a nie inne pomysły. Życzę powodzenia ✪ Thunder 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzyNa♚ Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Jeżeli to ma być 4Fun to czemu są jakieś ograniczenia ;v? Teraz to w ogóle się pogubiłem w tym wszystkim.. Czekam na wypowiedzi innych.. ✪ Kolox 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
♔ Counter Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 A może wystarczy zrobić testowo jedną kolejkę (można także wypić po kolejce, ale to swoją drogą hehe) i wtedy wszystko się wyjaśni jak bardzo duża (a może w ogóle nie będzie) dzieli dmg a np. globale. Gra solo/duo, a całe teamy to całkiem inne tryby gry, także... ✪ Vivimorte 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D1ma Posted November 3, 2017 Author Report Share Posted November 3, 2017 Kanter, belive me 5 GE którzy sobie przegadają mecz w trakcie nawet ownuje 5 szeryfów. EOT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ Kaiser Posted November 3, 2017 Report Share Posted November 3, 2017 Drużyna ★Blanty★ i tak jest na poziomie silvera Ojciec Przeworski Blant :D, 93spider93 and N0rth 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D1ma Posted November 3, 2017 Author Report Share Posted November 3, 2017 w takim razie, zostaję przy moim ułomnym systemie punktowym, dopiszę go później d głównego posta ✪ Kaiser and N0rth 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D1ma Posted November 8, 2017 Author Report Share Posted November 8, 2017 Update regulaminu! Zaczynamy za tydzień! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0mbat Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 czekam na link twitch z komentarzem izaka ✪ Vivimorte 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ PanPP Posted November 8, 2017 Report Share Posted November 8, 2017 Nic nie szkodzi jeżeli 6 osobwy zespół będzie mieszał się składem że załóżmy: 1 mecz - zawodnik X nie będzie brał udziału a pozostała 5 zgłoszonych bd grać 2 mecz - zawodnik X będzie grać ale na rezerwe zejdzie zawodnik Y. itd. Jest to dopuszczalne? Czy tylko w skrajnych przypadkach rezerwista może grać? ASDFpro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D1ma Posted November 9, 2017 Author Report Share Posted November 9, 2017 Rezerwista jest stałym członkiem drużyny, może między meczami się zmieniać. jedyne czego musicie się pilnować, to nie przekroczenie limitów punktowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobe' Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 @w0mbat dostaniesz link twitch z komentarzem @Thundera SzyNa♚ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzyNa♚ Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 Czekamy do 16.11 ! Na pokazanie drabinki Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ PanPP Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 @Dymitr dzieki, tak jak podliczyłeś, u nas pkt idealnie się zagadzają w każdym ustawieniu, jeżeli nie widziałeś rangi zostały zaktualizowane D1ma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ muFas Posted November 19, 2017 Report Share Posted November 19, 2017 Dnia 2.11.2017 o 00:37, muFas napisał: Co do składu komisji! Nie wezmę w tym udziału. Za 3 tygodnie wyjeżdżam i nie ma mnie do kwietnia. Nie wiem jak tam będzie z dostępem do pc, który uciągnie cs! DO INFORMACJI DLA ZJEBOW, KTORZY MYSLA, ZE JESTEM W KOMISJI! NIE MAM MNIE BO JESTEM ZA GRANICA. NIE JESTEM W STANIE NAWET CS TUTAJ WLACZYC!. @adi JAK WIDAC WSPOMINALEM JUZ O TYM! Dnia 1.11.2017 o 21:57, Dymitr napisał: SKŁAD KOMISJI LIGI@Thunder@Dymitr@muFas JAK JA NAWET KURWA POLSKICH ZNAKOW TUTAJ NIE MAM. @Dymitr PROSZE USUN MNIE ZE SKLADU. Dnia 1.11.2017 o 21:57, Dymitr napisał: 10. Wszelkie próby oszukiwania, obchodzenia zasad lub ich naginania będą karane z całą surowością (katem będą dredy @mufasa Moje dredy w formie bicza sa zarezerwowane tylko dla @MISIA. Zadnego innego odbytu, sromu czy innej czesci ciala nie dotykaja! MISIA and ✪ Vivimorte 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts