Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

LIGA WCH Sezon 1

D1ma
 Share

Recommended Posts

Godzinę temu, M1Koo napisał:

Koniecznie jest wypisywanie steamid/nazwiska i imienia?  Bo Jaśnie Pan podał schemat.. 

Do tygodnia czasu wymagany będzie skan dowodu osobistego + drugi ważny dokument (karta bankowa akceptowalna)

Co do regulaminu. Myślę, że jest jeszcze kilka kwestii do dopracowania (np średnia punktów). Widzę, @M1Koo wpisał drużynę 4x lem i dmg 

2 godziny temu, Dymitr napisał:

6. LIMITY DRUŻYNOWE:
Mój algorytm jest bardzo prosty, liczę że użytkownik @Anfpomoże złożyć mi dokładniejszy/lepszy i będziemy mogli ustalić Power Level teamów. Docelowo ma być tak, ze drużyna składa się z 5 graczy w randze Szeryf lub ekwiwalencie w rangach, limitując dodatkowo:
GE/SUPREME max 1
S1-G4 max 1

Ogólnie odpowiadasz pod postem, którego nawet nie przeczytałeś. W sumie to samo @Hell_Kaiser

Co do składu komisji! Nie wezmę w tym udziału. Za 3 tygodnie wyjeżdżam i nie ma mnie do kwietnia. Nie wiem jak tam będzie z dostępem do pc, który uciągnie cs!

12 godzin temu, muFas napisał:

Co do regulaminu. Myślę, że jest jeszcze kilka kwestii do dopracowania (np średnia punktów). Widzę, @M1Koo wpisał drużynę 4x lem i dmg 

14 godzin temu, Dymitr napisał:

6. LIMITY DRUŻYNOWE:
Mój algorytm jest bardzo prosty, liczę że użytkownik @Anfpomoże złożyć mi dokładniejszy/lepszy i będziemy mogli ustalić Power Level teamów. Docelowo ma być tak, ze drużyna składa się z 5 graczy w randze Szeryf lub ekwiwalencie w rangach, limitując dodatkowo:
GE/SUPREME max 1
S1-G4 max 1

Może ta moja dokładność jest już przesadzona, tak więc traktujcie to z przymrużeniem oka, może jako inspirację. Najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdyby poziom teamów wyznaczała najczęściej spotykana ranga na wiejskiej. Dzięki temu, przynajmniej mam taką nadzieję, walka byłaby wyrówna i trwała do ostatnich spotkań. Widełki to jest bardzo dobry pomysł, ale też mają drugą stronę, np.  na serwerze jest 50 silverów, 20 dmg i 5 globali. Bez żadnych ograniczeń wygrają globale, z podanymi ograniczeniami liga straci 40 potencjalnych uczestników. Dlatego proponowałbym zorientować się nad stanem faktycznym poziomu zawodników. Najprostszy sposób i teoretycznie najszybszy to ankieta na forum (jaką masz rangę), ale wątpię w jej powodzenie, mało kto zagłosuje, albo będzie trwać nie wiadomo ile. Drugie rozwiązanie to podzielenie zapisów na dwie fazy. Pierwsza indywidualna z podaniem rangi, przy okazji weryfikacja gracza, czy spełnia wszystkie wymagania regulaminu. Na podstawie tego określić, do jakiego poziomu ma dążyć ta liga i dopiero wtedy otworzyć rekrutację dla teamów. Pytanie tylko, czy jeżeli wypadnie jedna osoba, to nie zrezygnuje cała drużyna ("Bo my gramy tylko razem, albo wcale").  Bla.. bla.. bla, mogę wymyślać różne pomysły, ale to nie ja będę musiał się tym zająć. Nie wiem czy to wszystko jest warte poświęcenia takiej ilości czasu, a koniec końców większość to oleje.  :)

@Anf Ja to byłbym za tym, aby były otwarte zapisy bez jakiś ograniczeń rangowych. W zamian tego dać jakiś staż na wch. Wiadomo kiedy ktoś gra już określoną ilość czasu na naszych serwerach to gdzieś tam się go kojarzy i można "z grubsza" stwierdzić jakim będzie zawodnikiem. System puntów za rangi ogranicza grania np. 5 przyjaciół. 

Wiem jednak, że to nie przejdzie ze względu na płacz! Ale myślę, że słabsi gracze złapali by przy tym skila. Przecież chodzi tutaj o FUN!

@muFas Jestem tego samego zdania, że jeżeli to ma być 4FUN to takie dzielenie zespołów mija się z celem.  Sprawdzanie wszystkich, podejrzenia, spiny i zabawa w policjanta jest słaba. Ograniczenia rang wyrównują poziom, ale to chyba jedyna zaleta. W końcu sensem tej ligi jest wyłonienie najlepszych graczy, wśród znajomych na wiejskiej.  Nie gram tutaj długo ( o ile w ogóle można powiedzieć, że gram), ciężko mi określić jak dobrze zna się ta społeczność, stąd też miałem takie, a nie inne pomysły.  Życzę powodzenia :) 

A może wystarczy zrobić testowo jedną kolejkę (można także wypić po kolejce, ale to swoją drogą hehe) i wtedy wszystko się wyjaśni jak bardzo duża (a może w ogóle nie będzie) dzieli dmg a np. globale. Gra solo/duo, a całe teamy to całkiem inne tryby gry, także...

Nic nie szkodzi jeżeli 6 osobwy zespół będzie mieszał się składem że załóżmy:

1 mecz - zawodnik X nie będzie brał udziału a pozostała 5 zgłoszonych bd grać

2 mecz - zawodnik X będzie grać ale na rezerwe zejdzie zawodnik Y. 

itd.

Jest to dopuszczalne? Czy tylko w skrajnych przypadkach rezerwista może grać?

Dnia 2.11.2017 o 00:37, muFas napisał:

Co do składu komisji! Nie wezmę w tym udziału. Za 3 tygodnie wyjeżdżam i nie ma mnie do kwietnia. Nie wiem jak tam będzie z dostępem do pc, który uciągnie cs!

DO INFORMACJI DLA ZJEBOW, KTORZY MYSLA, ZE JESTEM W KOMISJI! NIE MAM MNIE BO JESTEM ZA GRANICA. NIE JESTEM W STANIE NAWET CS TUTAJ WLACZYC!. @adi JAK WIDAC WSPOMINALEM JUZ O TYM!

Dnia 1.11.2017 o 21:57, Dymitr napisał:

SKŁAD KOMISJI LIGI
@Thunder
@Dymitr
@muFas

JAK JA NAWET KURWA POLSKICH ZNAKOW TUTAJ NIE MAM. @Dymitr PROSZE USUN MNIE ZE SKLADU. 

Dnia 1.11.2017 o 21:57, Dymitr napisał:

10. Wszelkie próby oszukiwania, obchodzenia zasad lub ich naginania będą karane z całą surowością (katem będą dredy @mufasa

Moje dredy w formie bicza sa zarezerwowane tylko dla @MISIA. Zadnego innego odbytu, sromu czy innej czesci ciala nie dotykaja!

Share

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.