Popular Post ✪ muFas Posted November 14, 2017 Popular Post Report Share Posted November 14, 2017 Na początku sorry za kolejny temat tutaj, ale chciałbym, abyście poznali też moje zdanie co do aktualnej sytuacji ligi... Chciałbym jeszcze raz przeanalizować sytuacje z ligą. Zakładam, że będzie tych 12 drużyn. Każda z drużyn w fazie grupowej ma rozegrać 3 mecze (1 mecz tygodniowo). Rozkładając to wszystko na czynniki pierwsze będzie to wyglądać następująco. Mecze grane w sobotę, niedzielę wychodzi po 3 mecze w ciągu dnia (1 mecz bo3 to jakieś 3-4 godziny, ale przyjmijmy korzystniej dla nas 3h.) Czyli każdego dnia będzie rozgrywane 9 godzin spotkań (+ jakaś godzinka do dwóch między meczami itp). Wychodzi 10 godzin dziennie. Cały weekend (sobota, niedziela ) to 20 godzin meczy, dbania nad serwerem, stream + koment (o ile będzie). Takich weekendów będzie 3 ( wiadomo każda drużyna ma zagrać 3 mecze [patrzy wyżej]). Wychodzi w ciągu 3 tygodni 60 godzin grania, komentowania, opiekowanie się serwer itp. Kolejny tydzień to będą 1/4 finału w piątek/sobota 4x bo3 + półfinał 2x bo3. Daje nam to 18 godzin (dodać godzinkę/dwie między meczami itp). Mamy tutaj 78h w ciągu 4 tygodni. Na sam koniec mamy finał bo5. Zakładając, że skończy się wynikiem 3:1 mamy kolejne 4 mapy co daje jakieś 5 godzin lekko. Czyli cała liga potrwa miesiąc, a przeliczając na "aktywne godziny" wychodzi +/- 85 godzin. Do wersji powyżej można dodać trochę poprawek. "Kolejny tydzień to będą 1/4 finału w piątek/sobota 4x bo3 + półfinał 2x bo3" Tutaj może odpaść piątek (praca, szkoła). W takim wypadku te 6 meczy byłoby rozegranych w sobotę i niedzielę. Wydłuża nam to ligę o kolejny tydzień. Nie sądzę, że ktoś jest w stanie w tygodniu zagrać bo5 ( przy dobrych wiatrach to jakieś 7 godzin). W takim wypadku liga trwałaby 5 tygodni. Ludzie chodzą do pracy, uczą się, mają dzieci, chorują... Jeżeli ktoś ma na tyle czasu... (nie mówię o graczach. Drużyna zagra bo3 raz w tygodniu i ma wyjebane.) Ktoś musi opiekować się serwerem, nadzorować itp. 8 dni weekendowych po ok 10 godzin godzin. A jak komuś coś wypadnie? Kurdę... Myślę, że to trochę przesada, Taka opcja byłaby dobra, gdyby była to już 2,3,4,5 odsłona ligi. Na tę chwilę mamy jedynie drużyny, które się zapisały. Co będzie jak 4 drużyny poproszą o zmianę terminu? Kolejny tydzień lub dwa? Czy wszyscy out? Jest to pierwsza odsłona i system szwajcarski pozwoliłby to zrobić w 2 tygodnie. Minimalizując czas o jakieś 70%. Jak wyjdzie dobrze to super! Robimy drugą edycję itp. Sądziłem, że chcecie zrobić coś ala betę ligi. Teraz widzę, że mocno jest to przesadzone. ✪ Vivimorte, ✪ Kaiser, Haru and 5 others 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ adi Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Matematyk się znalazł. Dlaczego w szkole tak nie blyszczałeś z matmy? PS. Czasami w weekendy pracuje! Na mojego zmiennika wyznaczam @MISIA! (To nie podlega dyskusji xD) Link to comment Share on other sites More sharing options...
♔ Counter Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 5 godzin temu, adi napisał: Matematyk się znalazł. Dlaczego w szkole tak nie blyszczałeś z matmy? PS. Czasami w weekendy pracuje! Na mojego zmiennika wyznaczam @MISIA! (To nie podlega dyskusji xD) @muFas tutaj poważnie, a Ty pachole jak zwykle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Średnio sie orientuje w systemach rozgrywek, niestety. W kazdym razie jakakolwiek optymalizacja czasowa calego turnieju bylaby in plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ✪ muFas Posted November 14, 2017 Author Popular Post Report Share Posted November 14, 2017 3 godziny temu, Jaśnie Pan napisał: Średnio sie orientuje w systemach rozgrywek, niestety. W kazdym razie jakakolwiek optymalizacja czasowa calego turnieju bylaby in plus. Standardowo. 1 grupa: a-b ( a wygrywa ) c-d ( c wygrywa ) 2 grupa: e-f ( e wygrywa ) g-h ( g wygrywa ) A gra z C. ( wygrywa A. Drużyna A ma 2 wygrane przechodzi dalej) D gra z B. ( wygrywa B. D odpada bo ma 2 przegrane.) B gra z C. ( wygrywa B. Konczy 2:1 i przechodzi. C odpada bo ma 2 przegrane). To samo w pozostałych grupach. Zrobić to wszystko w systemie bo1 i tyle. W tydzień masz rozegrane grupy. Na drugi tydzień są rozegrane 1/4 i 1/2. Finał zostawiamy na koniec sobie i tyle. Można zrobić to nawet w tygodniu. Robisz mecze w sobote i niedzielę. Co się nie zmieściło to w tygodniu dogodny termin. Te bo1 każdy da rade zagrać. Zamiast 20 godzin w weekend masz 5 i tyle. Nie wiem jak dla was. Dla mnie to lepsze rozwiązanie! ✪ Vivimorte, ASDFpro, Dr Wiciu and 2 others 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MISIA Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 16 godzin temu, muFas napisał: Zakładam, że będzie tych 12 drużyn. Każda z drużyn w fazie grupowej ma rozegrać 3 mecze (1 mecz tygodniowo). Rozkładając to wszystko na czynniki pierwsze będzie to wyglądać następująco. Mecze grane w sobotę, niedzielę wychodzi po 3 mecze w ciągu dnia (1 mecz bo3 to jakieś 3-4 godziny, ale przyjmijmy korzystniej dla nas 3h.) Czyli każdego dnia będzie rozgrywane 9 godzin spotkań (+ jakaś godzinka do dwóch między meczami itp). Wychodzi 10 godzin dziennie. Cały weekend (sobota, niedziela ) to 20 godzin meczy, dbania nad serwerem, stream + koment (o ile będzie). Takich weekendów będzie 3 ( wiadomo każda drużyna ma zagrać 3 mecze [patrzy wyżej]). Wychodzi w ciągu 3 tygodni 60 godzin grania, komentowania, opiekowanie się serwer itp. Kolejny tydzień to będą 1/4 finału w piątek/sobota 4x bo3 + półfinał 2x bo3. Daje nam to 18 godzin (dodać godzinkę/dwie między meczami itp). Mamy tutaj 78h w ciągu 4 tygodni. Na sam koniec mamy finał bo5. Zakładając, że skończy się wynikiem 3:1 mamy kolejne 4 mapy co daje jakieś 5 godzin lekko. Czyli cała liga potrwa miesiąc, a przeliczając na "aktywne godziny" wychodzi +/- 85 godzin. za wysoka matematyka jak dla mnie 16 godzin temu, muFas napisał: mają dzieci, niby KTO ma? toć tu same dzieci 15 godzin temu, adi napisał: PS. Czasami w weekendy pracuje! Na mojego zmiennika wyznaczam @MISIA! (To nie podlega dyskusji xD) #niepotwierdzoneinfo #adiklamie #malychuj ✪ muFas and SzyNa♚ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ adi Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 51 minut temu, MISIA napisał: #niepotwierdzoneinfo #adiklamie #malychuj #malyalewariat #potwierdzaszinfo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Średnio sie orientuje w systemach rozgrywek, niestety. W kazdym razie jakakolwiek optymalizacja czasowa calego turnieju bylaby in plus. Popieram szwajcarski Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ adi Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 22 minuty temu, Jaśnie Pan napisał: Średnio sie orientuje w systemach rozgrywek, niestety. W kazdym razie jakakolwiek optymalizacja czasowa calego turnieju bylaby in plus. Popieram szwajcarski Za to dobrze orientujesz się w cenach cobbli na markecie. Hahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ adi Posted November 14, 2017 Report Share Posted November 14, 2017 Stary zgredzie nie kumasz żartu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Wiciu Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 Faktycznie bo1 na taki mniejszy event to wystarczająco... Jak z czasem wiejska liga się rozwinie to można robić bo3 zacząć płacić administracji i komentatorom Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobe' Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 True. Imo bo1 jak na pierwszy raz. A potem tak jak @Dr Wiciu mowi. Jak widac sam sie zglosil potem do zaplaty Dr Wiciu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Wiciu Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 @bobi Płacić to ja Ci mogę za polerke berła, bo trochę mi głupio, że tak za miskę ryżu lecisz. A propos bo3/bo1... Wszystko bym zrobił bo 1 poza finałem no i może półfinałem. Finał powinien być bo3, bo to będzie starcie najlepszych Link to comment Share on other sites More sharing options...
D1ma Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 Odniosę się do wszystkiego chyba Czas trwania Ligi. Jest kim to ogarniać, do tego zamierzamy przeszkolić kapitanów drużyn w obsłudze serwera. Swiss. To fajny system, tylko mniej czytelny dla obserwujących. Nie widzę nic przeciw temu, żeby go sprawdzić w drugim sezonie razem z Tierami BO1/BO3. Cała zabawa polega na tym, żeby gracze mogli poczuć się jak gracze pro sceny. Wiem, tam też czasem grają BO1, ale to nie to samo. Jestem zdania, żeby nie zmieniać zasad na kilka dni przed startem. Drużyny już się trochę przygotowują, coś tam planują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Pan Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 Ostateczna decyzje niech podejma dymitr z mufasem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Wiciu Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 1 godzinę temu, Dymitr napisał: Odniosę się do wszystkiego chyba Czas trwania Ligi. Jest kim to ogarniać, do tego zamierzamy przeszkolić kapitanów drużyn w obsłudze serwera. Swiss. To fajny system, tylko mniej czytelny dla obserwujących. Nie widzę nic przeciw temu, żeby go sprawdzić w drugim sezonie razem z Tierami BO1/BO3. Cała zabawa polega na tym, żeby gracze mogli poczuć się jak gracze pro sceny. Wiem, tam też czasem grają BO1, ale to nie to samo. Jestem zdania, żeby nie zmieniać zasad na kilka dni przed startem. Drużyny już się trochę przygotowują, coś tam planują. A to szkolenie to kiedy?? W sobotę rano przed startem? A może lepiej napisać szkolenie i niech sobie każdy przeczyta? Parę komend i zasad możnaby było to napisać i oszczędzicie czasu a jednocześnie będziecie mieli powód żeby kogoś ojebac że nie umie (czytaj mnie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
✪ PanPP Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Jestem za tym żeby pierwszy sezon rozegrać w systemie BO1 grając eliminacje, wiadomo nie pokaże to kto jest lepszy, ale nie zapominajmy że to nie ma być gra o złote galoty, ale o to żeby dobrze się bawić . Czasochłonne by to było żeby grać 3 mapy szczególnie jakby trafiła na siebie równa drużyna gdzie każdy mecz by się ciągnął. Ludzie mają dużo zajęć po za grą w CSGO. np w ten weekend to będzie ciężko w sobotę grać naszej drużynie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts