Jump to content
[[Template core/global/global/lkeyWarning is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Co dalej z FFA?

Jaśnie Pan
 Share

Recommended Posts

Cześć,

niniejszym chciałbym przedyskutować tutaj sprawę serwera FFA, który jest najbliższy memu sercu. Od niego wszystko się zaczęło i chciałbym, aby był dalej naszym flagowcem. Niestety, maszyna na której obecnie jest hostowany serwer (jest to jakiś dedyk o strasznie słabym procesorze) sprawia, że na serwerze VAR skacze do niebotycznych wartości >100. Właściwie serwer stał się całkowicie niegrywalny. Obecna konfiguracja to ruina a odpalenie gungame'a to pokaz slajdów.

Jakiś czas temu wpadłem na pomysł skonfigurowania podobnego serwera. Podobnego bo wywodzącego się z serwera 1.6. Obejrzałem jego listę pluginów i starałem się poniekąd odwzorować. Udało mi się przywrócić do łask gangejmy, soccerjama i dodać nowe tryby - na przykład zabawę w dwa ognie :) Ogólnie całkiem nieźle to chodzi. Nie ma problemów z dropem FPS oraz VARem. Problemem jest to, że nie ma większego sensu przenosić takiej konfiguracji na zdupiony hosting mojeserwery.pl, którego właściciel nie odpowiada mi na maile. Padł więc pomysł przenosinek na naszą maszynę, wiąże się to jednak ze zmianą IP. I tutaj pytanie do Was i w szczególności do opiekunów @Ichi @Thunder - co robimy? Zostajemy czy przenosimy? Pytam Was bo włożyliście sporo pracy w ostatnim czasie w ten serwer, aby go przygotować do świąt i nie tylko. Wam też pozostawiam ostateczną decyzję, ale chciałbym, aby była ona spójna i uargumentowana. Ze swojej strony dołożę wszelkich starań, aby serwer był zajebiście skonfigurowany, nawet jakbym miał siedzieć po nocach, bo to jest moje (i mam nadzieję ze również Wasze) oczko w głowie. Osobiście, w ten serwer włożyłem zdecydowanie najwięcej serduszka i wiążę z nim najlepsze wspomnienia.

P.S.

Czy misiek wysłał wszystkim koszulki ? xD

Po chorobie chciałem wejść i kulturalnie się z kimś powyzywać na serwerze, ale świecił pustkami... Nawet krasula nie chciała mi odpisywać... ;/
Jeśli serwer zostanie przeniesiony trzeba będzie pomyśleć jak ściągnąć graczy na nowe ip, bo niektórzy nie mają konta na forum i mogą się nie dowiedzieć o przeniesieniu na inny hosting.
Pozdrawiam graczy i mam nadzieję, że wymyślicie dobre rozwiązanie problemu FFA :)

Chyba na starym IP wielką informację :)

Propozycja:
- żeby nie robić tego z dnia na dzień tylko rozciągnąć to w czasie (np 14dni)
- administracja jak i poinformowani gracze niech przekazują dalej informacje o zmianie IP i ewentualnej aktualizacji nowego IP na forum. (przecież żeby skopiować IP nikt nie będzie zobowiązany do zakładania konta)
- ustawienie w informacjach wyświetlanych na serverze np co minutę, żeby wyskakiwał komunikat a pro po zbliżającej się zmiany IP
- ustawienie głosowej informacji o zmianie IP podczas wchodzenia na server @Ichi  ma wprawę xD